Apixin älykäs, pilvipalvelussa toimiva verkkolaskutus perustuu siihen, että laskut menevät perille yhdellä klikkauksella virheettömästi, luotettavasti ja automatisoidusti. Kuva Apix.
Digitalisaatio

Vaadi enemmän verkkolaskutukselta

Suurin osa suomalaisista yrityksistä laskuttaa asiakkaitaan sähköisellä laskulla, mutta moni tyytyy vielä puutteellisiin ja vaikeakäyttöisiin ohjelmiin. Yrittäjät kuitenkin ansaitsevat parempaa.

Teksti Liisa Joensuu

Epäkäytännöllisen laskutusjärjestelmän käyttö on monelle yrittäjälle arkipäivää. Järjestelmän vaikeakäyttöisyyteen tottuu ja puutteita aletaan helposti pitää täysin normaaleina. Verkkolasku ei salli mukaan liitettäviä tiedostoja. Se ei näy vastaanottajalle halutussa ulkoasussa laskun näköisenä. Lasku ei mene perille kaikille vastaanottajille – puhumattakaan siitä, että laskutusohjelma kertoisi ongelmasta tai korjaisi sen automaattisesti.

Voi tuntua tavalliselta ottaa itse selvää, haluaako asiakasyritys laskunsa paperisena vai sähköisenä ja mihin osoitteeseen. OVT-tunnukset naputellaan itse ja seurataan, onko lasku maksettu. Muistutuksen lähettäminen ja perintään paneminen vievät nekin lisää arvokasta aikaa.

Kaikki edellä mainittu kuuluu menneisyyteen. Yrittäjät ansaitsevat parempaa. Laskutusohjelman tarjoaja kannattaa ottaa puhutteluun, sillä nykyaikainen verkkolaskutus vaatii ainoastaan asiansa osaavan verkkolaskuoperaattorin kumppaniksi. Automaattiseen reititykseen perustuva verkkolaskutus takaa helpon ja virheettömän toiminnan ja asiakas vastaanottaa laskut aina halutussa muodossa.

Luotettavasti perille

Apix Messaging Oy, pitkän linjan verkkolaskuoperaattori, vei laskutuksen aidosti digiaikaan ajat sitten. Apixin asiantuntijoille on esimerkiksi selvää, että laskun tulee mennä perille, vaikka vastaanottajan operaattori olisi vasta vaihtunut. Apixin toimitusjohtaja Veli- Matti Sahlberg kehuu yrityksen pilvipalvelupohjaista verkkolaskutusta älykkääksi.

– Älykäs verkkolaskutus lähtee siitä, että laskut menevät perille yhdellä klikkauksella virheettömästi ja automatisoidusti, Sahlberg kertoo.

Apixin palvelu tietää haluaako vastaanottaja laskunsa paperikirjeenä vai verkkolaskuna. Se etsii verkkolaskuosoitteet ja saattaa lähetykset loppuun aina oikeaan osoitteeseen ja oikeassa muodossa. Verkkolaskuosoitteiden tietokantaa pidetään yllä aktiivisesti, minkä ansiosta palvelu huomaa, jos vastaanottaja on vaihtanut operaattoria. Palvelu sallii myös liitteet, oli vastaanottajan operaattori tai ohjelmisto mikä tahansa.

Apix ottaa vastuun laskun perillemenosta; järjestelmä korjaa mahdolliset bumerangit itse. Apixin ratkaisuun voidaan myös liittää maksuvalvonta- ja perintäpalveluita.

Helposti ja huokealla

Suomessa jopa 70 prosenttia yritysten välisestä laskutuksesta tapahtuu sähköisesti. Suurilla yrityksillä on yleensä käytössään parhaat ja ajanmukaisimmat taloushallinto-ohjelmat, sillä niillä on resursseja tutkia markkinoita ja ohjelmien ominaisuuksia. Pienet ja keskisuuret yritykset sen sijaan eivät aina edes tiedä paremmasta, vaikka älykkääseen laskutukseen voi siirtyä helposti ja huokealla. Apixin palvelun hinta perustuu lähetettyjen laskujen määrään.

– Kumppaneinamme on lähes 40 ohjelmistotaloa, jotka tarjoavat verkkolaskutusta ja laskujen vastaanottamista Apixin palveluiden välityksellä. Asiakkaita meillä on jo noin 23 000, ja palvelumme kautta kulkee vuosittain miljoonia verkkolaskuja sekä satoja tuhansia kirjelaskuja, kertoo myyntijohtaja Jarmo Paananen.

Apix digitalisoi ja välittää myös muita bisnesdokumentteja, esimerkiksi tilauksia ja tilausvahvistuksia. Hallituksen puheenjohtaja Mika Hällström raottaa hieman myös tulevaa.

– Vaikka Apixin liikevaihdosta valtaosa tulee tällä hetkellä yritysten välisten dokumenttien välittämisestä, olemme tuomassa täysin uudenlaista älykkyyttä myös kuluttajien verkkolaskutukseen.

 

Älykäs verkkolaskutus

  • Lähetä laskut yhdellä klikkauksella, ulkoasusta tinkimättä.
  • Liitä kirjanpito, maksu­valvonta­- ja perintäpalvelut
  • Pidä laskutuskustannuk­set kurissa kappalemäärään perustuvalla hinnoittelulla.
  • Arkistoi laskut pilvi­ palveluun.

 

Saatat myös pitää