Finago-liiketoiminnasta vastaava Mikko Siivola uskoo, että digitaalisten taloushallinnon ohjelmistojen käyttö johtaa win-win-tilanteisiin. Kuva Aleksi Palmqvist.
Digitalisaatio

Taloushallinto sähköistyy

Accountor-konserniin kuuluvat Tikon Oy ja Procountor Oy toimivat nyt uuden, yhteisen Finago-nimen alla. Missiona on sähköistää koko taloushallinnon ala.

Teksti Satu Kanervo

Finago-tuoteperhe koostuu pienille ja keskisuurille yrityksille sekä tilitoimistoille tarjottavista Procountor- ja Tikon-ohjelmistoista. Ne on kehitetty tehostamaan rutiineja ja tuomaan käyttäjille ajantasainen tieto yrityksen taloudesta. Sekä asiakasyritys että tilitoimisto pääsevät samoihin tietoihin, mikä parantaa tilitoimiston ja asiakkaan yhteistyötä.

Finagon ohjelmistoilla yrittäjä voi hoitaa esimerkiksi myyntilaskut, matkalaskut, palkanlaskennan, kirjanpidon, ostolaskut ja raportoinnin. Lisäksi hän saa tarvitsemaansa tukea ohjelmistojen käyttöön. Jatkuvan kehityksen ansiosta Finagon järjestelmät pysyvät ajan tasalla myös tulevaisuudessa.

Jäähyväiset paperille

Pilvipalveluihin perustuva digitaalinen taloushallinto on tiukasti tätä päivää. Taloustieto on jatkuvasti ajan tasalla ja helposti käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta.

– Kaikki asiat menevät nykypäivänä digitaaliseksi, myös taloushallinto. Kirjanpidossa on perinteisesti paljon rutiinitöitä, jotka kannattaa automatisoida, jotta aikaa jää muuhun tärkeään. Tässä olemme hyviä, kertoo Finago-liiketoiminnasta vastaava Mikko Siivola.

Digitaalisen taloushallinnon ansiosta myös yrityksen kassan hallinta on helpompaa ja raha kiertää nopeammin.

 

Digitalisaatio tuo huimia mahdollisuuksia taloushallinnon alalla.

 

 

– Digitalisaatio on huima mahdollisuus taloushallinnon alalla. Pienet ja keskisuuret yritykset ovat Suomen talouden kasvun ja uudistumisen moottori. Haluamme edistää niiden liiketoimintaa yhdessä tilitoimistokumppaneidemme kanssa, Siivola sanoo.

Pk-sektorin menestymisen edistäminen on koko Suomen talouden eduksi.

Kumppanuus hyödyttää kaikkia

Verkostoitumisen myötä on lisääntynyt myös yritysten välinen yhteistyö, niin oman alan kuin eri alan yritysten kesken. Finagon yhteistyö tilitoimistojen ja yrittäjien kanssa hyödyttää kaikkia osapuolia, ja tavoitteena onkin hedelmällinen kumppanuus tilitoimistojen, asiakasyritysten ja muiden ohjelmistotoimittajien kanssa.

– Mielestäni tässä tehdään aidosti win-win-juttua. On asiakasyrityksen ja tilitoimiston yhteinen etu, kun taloushallinto digitalisoituu ja tehostuu. Finagon palvelut tuottavat yritykselle lisäarvoa ja antavat mahdollisuuden kasvuun, Siivola sanoo.

Yhtenä uuden Finagon tavoitteena on tilitoimistojen ja koko taloushallinnon alan profiilin nosto. Finago keskittyy asiakaslähtöisyyteen yhdessä tilitoimistojen kanssa; asiat tehdään yrittäjälle mutkattomiksi. Sekä tilitoimistot että Finago iloitsevat, kun sujuvasta taloushallinnosta saadaan aito hyöty ja yrittäjän rohkeus kasvaa.

Yrittäjän ajalla on väliä

Harvoin yrittäjät ovat oman asiantuntemuksensa lisäksi myös talouden ammattilaisia, siksi hyvä tilitoimisto ja kirjanpitäjä ovat kullanarvoisia. Kirjanpitäjien ja tilitoimistojen rooli on nykyisin aiempaa neuvovampi. Digitalisaatio vapauttaa aikaa rutiineista ja ajantasainen tieto helpottaa keskustelua taloudesta; uudet mahdollisuudet voi käyttää vaikkapa asiakkaiden neuvontaan tai bisneskärjen terävöittämiseen yhdessä.

Finago arvostaa yrittäjän aikaa. Tavoitteena on, että asiakkaan kannalta olennaisiin asioihin – niin tehokkaaseen työntekoon kuin lepoon – vapautuu aikaa rutiinien tehostuessa.

– Tilitoimistojen kanssa pyrimme siihen, että ne kokevat Finagon kumppanikseen. Olemme samalla puolella ja laitamme yhdessä yrittäjän hommat rullaamaan. Taloushallinnon sähköistymisessä tilitoimistot ovat avainasemassa. Tilitoimiston rooli on neuvoa yrittäjää, Finagon luoda puitteet toimivaan ja reaaliaikaiseen sähköiseen taloushallintoon, Siivola sanoo.

Vaikka Finagon nimi on uusi, Procountorin ja Tikonin henki säilyy tekemisessä: sähköinen taloushallinto on sydämen asia, ja tavoitteena on tehdä asiakkaiden taloushallinto sujuvaksi.

 

Saatat myös pitää