Digitalisaatio

Säästöjä 3D-ohjelmistoilla

Kun suomalaisen start up -yrityksen tuotteet ovat heti kysyttyjä kansainvälisillä markkinoilla, niissä täytyy olla harvinaista vetovoimaa. Versoteq 3D Solutions tuottaa 3D-suunnitteluratkaisuja laadukkaasti ja kustannustehokkaasti

Räätälöityjä pohjallisia jalkavaivoista kärsiville. Kohokarttoja näkövammaisille. 3D-ohjelmistoihin perustuvaa terveysalan teknologiaa. Kolme vuotta sitten perustetun Versoteqin alku on ollut vauhdikas ja alkuperäisen vision mukainen. Jo yrityksen perustamisen ideana oli luoda tuotteita, jotka auttavat erityisryhmiä heidän jokapäiväisessä elämässään.

Yritys suuntaa osaamistaan erityisesti terveys- ja hyvinvointialan teknologiankehittä­jille, jotka puolestaan myyvät tuotteitaan esimerkiksi sairaaloille ja lääkäritaloille. Hyvä­nä esimerkkinä ovat brittiläiselle yritysasiakkaalle tulostetut kengänpohjalliset. Pohjalliset suunnitellaan käyttäjäkohtaisesti, ja suunnittelu tapahtuu Versoteqin 3D-ohjelmistoratkaisun avulla. Kaikki tapahtuu automatisoidusti ja kustannustehokkaasti. Loppukäyttäjiä pohjallisille ovat urheilijat ja erilaisista terveysongelmista kärsivät potilaat.

Yrityksen toinen suuri asiakasryhmä ovat 3D-visualisointia esittelytarkoituksiin tarvitsevat organisaatiot. Näiden ratkaisujen osana on toimitettu muun muassa massaräätälöintiominaisuuksia.

Ideoista on versonut myös 3D-karttoja, joita tunnustelemalla näkövammaiset voivat suunnistaa julkisissa tiloissa kuten messuilla, lentokentillä ja rautatieasemilla. Versoteqin toimitusjohtaja Timo Yletyinen kertoo karttojen olevan pisimmälle vietyjä maailmassa, sillä ne sisältävät lisättyä todellisuutta ja 3D-saavutettavuusratkaisuja.

Automatisointi tehostaa

Versoteqin 3D-ohjelmien tavoitteena on helpottaa yksilöllisten tuotteiden valmistusta ja nopeuttaa tuotantoa. Eri tarkoituksiin tehdyt ohjelmat vähentävät insinöörityötä ja siten alentavat yksikkökustannuksia. Lopputuotteet saadaan myös nopeasti valmistukseen ja toimitukseen valmiiden web-rajapintojen avulla.

”Räätälöidyt suunnitteluohjelmamme vä­hentävät CAD-työkalujen sekä paperiesitteiden tarvetta. CAD-ohjelmien käyttö lisää suunnittelukustannuksia ja paperiesitteet turhan roskan määrää. Teemme helppokäyttöisiä ja uudelleenkäytettäviä ratkaisuja, joissa syntyy tulosta nappia painamalla. Tavoitteenamme on tuottaa uusia elämyksiä loppukäyttäjille jokaisella tuotteellamme.”

Lisää aiheesta: http://versoteq.com/

Jaa artikkeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Saatat myös pitää