Digitalisaatio

IT-huolesi loppuvat tähän

Yrittäjän ei tarvitse opiskella tietotekniikka ja käyttää kallista työaikaa it-ongelmien pähkäilyyn. Hänen tarvitsee vain ottaa huoltopaketti.

Data Cosmoksen liiketoimintamalli perustuu kuukausimaksulliseen huoltosopimukseen. Se sisältää niin tietokoneet, laitteet, huollot, asennukset kuin varmuuskopioinnit ja sähköpostin hosting-palvelut. Yrityksen nettisivutkin voivat pyöriä Data Cosmoksen palvelimella.

”Tietotekniikka on välttämätön paha liike-elämässä. Me tarjoamme kaikkien huolien ulkoistamista. Jos et osaa päivittää, ei tarvitse”, toimitusjohtaja Marcus Kärkkäinen kuvailee.

Miten Data Cosmos eroaa kilpailijoistaan?

”Meillä on kattavat paketit; jokainen risaus ei maksa erikseen”, kertoo Kärkkäinen.

”Ylimääräisistä töistä velotetaan toki tuntihinta. Mutta siinä missä firmasi 10 työntekijää pähkäilisi jumiutunutta sähköpostia tunnin, meiltä siihen menee vain pari minuuttia. Säästö on huimaava, kun ihmiset pystyvät senkin ajan tekemään tuottavaa työtä.”

Ongelmien ennaltaehkäisy on kova sana Data Cosmoksella.

”Näemme, jos koneesta muisti on loppumassa, ja varoitamme hyvissä ajoin. Samaten, jos koneen takuu on loppumassa, kysymme, haluaako asiakas uuden.”

Data Cosmos myös varmuuskopioi kaiken. Jos asiakkaan tietokone hajoaa, hän saa uuden, jossa on täsmälleen samat sisällöt kuin vanhassakin.

Kun juristi tiputtaa läppärinsä

Kärkkäinen kertoo esimerkin tosielämästä: Juristi pudottaa kannettavan tietokoneensa, jossa on kaikki keikat viimeisen kolmen vuoden ajalta. Varmuuskopioita ei ole. Data Cosmoksen norjalainen alihankkija palauttaa tietoja, mutta se maksaa 4500€, etukäteen maksettuna, eikä takeita onnistumisesta anneta.

”Muutamalla kympillä kuussa olisi voinut välttyä katastrofilta, joka vie koko bisneksen. Ei ole niin pientä yritystä, etteikö tähän olisi varaa.”

Oulun seudulla vahva tekijä on levittäytymässä pääkaupunkiseudullekin. Asiakkaista löytyy lakimiehiä, partureita, rakennusliikkeitä, kauppoja.

”Emme edes halua isoja asiakkaita, koska se olisi ihan eri bisnes.”

Tekninen kehitys on tehnyt mahdolliseksi Data Cosmoksen toimintamallin.

”Vielä 10 vuotta sitten palvelujen paketointi ei olisi ollut järkevää.”

Jos maksoit kahden tonnin koneen huollosta 600 kuussa, eihän siinä ollut mitään järkeä. Mutta nykyään on kovalevyjen sijaan pilvipalvelut sun muut. Nykyään pystytään tarjoamaan palvelut halvemmalla, koska tekniikka on yksinkertaisempaa, Kärkkäinen valottaa.

Data Cosmos tarjoaa pk-yrityksille huoltopaketteja. Sopimukset ovat konekohtaisia ja hinnat 9,90 – 29,90e

Lisää tietoa osoitteessa www.datacosmos.fi

You Might Also Like