Askartelubetoni antaa tilaa mielikuvitukselle

Askartelubetoni antaa tilaa mielikuvitukselle

Weber hobby concrete Askartelubetonista voi kuka vain tehdä esimerkiksi omaan sisustukseen sopivan kukkaruukun, jakkaran tai valaisimen. Ohjeita ja inspiraatiota löytää Weberin Youtube-kanavalta.

Askartelubetoni antaa tilaa mielikuvitukselle

Itsetehty lahja ilahduttaa persoonallisuudellaan. Hyvällä materiaalilla kuka tahansa voi onnistua – rajana on vain mielikuvitus.

Teksti Vilma Timonen  Kuva Saint-Gobain Weber

Lahjaksi tai kotiin koriste-esineitä, betonitaidetta, puutarhakalusteita, lyhtyjä ja kynttilänpidikkeitä, kulhoja, ruukkuja. Weber hobby concrete Askartelubetoni on helppo, turvallinen ja monikäyttöinen materiaali, josta voi valmistaa esineitä mitä moninaisempiin käyttötarkoituksiin niin sisä- kuin ulkotiloihin. Askartelubetonia voi sekä muovailla että valaa muotteihin, jollaisiksi kelpaavat esimerkiksi kotoa löytyvät tyhjät muovipakkaukset. Erityisiä työkaluja ei tarvita.

– Askartelubetoni on suunnattu tee se itse -henkilöille, ja sen helppous on siinä, että kuka vain pystyy käyttämään sitä ohjeita noudattamalla. Tarvitaan vain luovuutta ja halua kokeilla, kertoo tuotepäällikkö Antti Saajanlehto Weberiltä.

Askartelubetonia on saatavilla sekä perinteisenä harmaana että valkoisena, jonka tuotenimi on weber white concrete Valkobetoni. Askartelubetonijauheesta sekoitetaan veden kanssa massaa, jota on mahdollista värjätä lisäämällä siihen epäorgaanista pigmenttiä. Kuivuttuaan valmiita esineitä voi maalata, lakata tai vahata omien mieltymysten mukaan. Yksityiskohtaiset ohjeet ja vinkit askartelubetonin käyttöön löytyvät Weber Suomen Youtube-kanavalta.

Helppoa ja turvallista

Askartelubetonia on helppo käyttää: betonijauheeseen lisätään vain vettä, ja massa sekoitetaan tasaiseksi akkuporakoneeseen liitetyllä vispilällä tai pienet määrät käsin joko lastalla tai kauhalla. Massan koostumuksen muuttaminen onnistuu vesimäärää vaihtelemalla. Valmis massa pysyy käyttökelpoisena noin tunnin ajan, joten sitä voi työstää ja muotoilla rauhassa.

– Massa ei kovetu saman tien, joten samalla ehtii vaikka katsoa ohjevideota Youtube-kanavaltamme.

Askartelubetoni on pakattu kierrätettäviin 5 ja 15 kilogramman tiiviisiin muovisäkkeihin, jotka eivät vuoda ja jotka on helppoa sulkea uudelleen pussinsulkijalla. Massaa kannattaa aina sekoittaa vain kyseisellä kerralla tarvittava määrä.

Askartelubetonilla on M1-päästöluokitus, eli tuote on vähäpäästöinen ja turvallinen käyttää myös sisätiloissa. Kuten kaikissa valutöissä, myös askartelubetonia käsiteltäessä tulee käyttää hengityssuojainta ja käsineitä.

Askartelubetonin ohella kotikäyttöön sopivat Weberin tee se itse -valikoiman tuotteet, joista löytyy ratkaisu kodin pieniin remontteihin, kuten pieniin laatoituksiin tai betoniseinissä ja -lattioissa olevien kolojen paikkauksiin.

Lisätiedot tuotteista ja linkki Weber Suomen Youtube-kanavalle löytyvät osoitteesta fi.weber.