Hyppää sisältöön

Yritysten vientiä vauhdittamassa

Yritysten vientiä vauhdittamassa

6.04.2021

Vuonna 1986 perustettu Saukko Group on kotimainen termologistiikkaan, huolintaan ja overseas-toimintoihin erikoistunut kuljetus- ja varastointiyhtiöiden ryhmä.

Elintarvikelogistiikan uranuurtaja Saukko Group haluaa tukea suomalaisia elintarvikeyrityksiä viennin käynnistämisessä kansainvälisen verkostonsa ja laajan osaamisensa avulla.

Teksti Tuomas I. Lehtonen  Kuva Saukko Group

Saukko Groupin pitkäaikainen toimitusjohtaja  Ari Saukko perusti elintarvikelogistiikkaan erikoistuneen kuljetusyhtiönsä 80-luvun puolivälissä. Yhtiö on kasvanut elintarvikkeiden pakastus-, varastointi- ja kuljetuspalveluita tarjoavaksi kansainväliseksi konserniksi. Liiketoiminnassa on nykyisin mukana myös Arin poika Juho Saukko

Saukko Group tarjoaa kaikki elintarvikelogistiikan palvelut yhden luukun -periaatteella. Asiakaskunnassa on niin isoja kuin mikroyrityksiäkin. Ari Saukko nimeää konsernin vahvuuksiksi laadukkaan, luotettavan, ripeän ja kustannustehokkaan palvelun sekä korkean elintarviketurvallisuuden ja ympäristövastuullisuuden.

Saukko on seurannut pohjoismaalaisten elintarvikeyritysten tapaa luoda menestyviä kansainvälisiä brändejä. Hän innostaa myös kotimaisia yrityksiä maailmalle. Kysyntää puhtaille suomalaisille elintarvikkeille ja kansallisille spesialiteeteille riittäisi. 

– Pienillä yrityksillä resurssit kansainvälistymiseen ovat niukat. Me annamme osaamisemme ja kansainvälisen kumppaniverkostomme yritysten käyttöön. Voimme auttaa logistisen prosessin suunnittelussa sekä toteutuksessa. Pystymme kuljettamaan Eurooppaan joustavasti pieniäkin tuote-eriä ja -näytteitä, Ari Saukko kertoo.

PYSTYMME KULJETTAMAAN Eurooppaan joustavasti pieniäkin eriä. 

Kylmälaitteisto hiilinieluna

Saukko Group kehittää prosessejaan, työvälineitään ja kiinteistöjään koko ajan tehokkaammiksi ja ympäristöystävällisemmiksi. Kaikki konsernin runkoliikenteen yhdistelmät ovat Euro 6 -päästöluokan dieseleitä ja pk-seudun paikallisjakelussa on juuri otettu käyttöön ensimmäinen biokaasuauto.

Saukko Groupin suurin satsaus on investointi Lempäälään 2009 valmistuneeseen, 80 000 kuution pakkas- ja kylmävarastoon. Rakennuksen eristyskyky on huipputasoa, sähkön tarve on minimoitu ja kylmäaineena käytetään hiilidioksidia. Yhtiö on maan merkittävimpiä elintarvikkeiden pakastajia.

– Tämä oli valmistuessaan Suomen ensimmäinen kaupallinen hiilidioksidilaitos näin suuressa mittakaavassa. Koska vastaavia laitoksia ei ollut, järjestelmä suunniteltiin meille alusta lähtien. Kylmälaitteisto on hiilinielu, sillä se sitoo 10 000 kiloa teollisuudessa syntyvää hiilidioksidia. Hiilidioksidi on kylmäaineena vaaraton ja sen avulla pakkastilan olosuhteista saadaan tuotteiden kannalta optimaaliset, Ari Saukko avaa.

Saukko Group hyödyntää digitekniikkaa tuotteiden lämpötilanseurannassa ja käyttössä on reaaliaikainen kuljetusten seurantajärjestelmä. Se tuottaa tietoa kuljetusyksiköiden energiankulutuksesta, ajo-olosuhteista ja kuljettajan ajotavasta. 

Toiminnan tehokkuutta parannetaan myös ohjelmistouudistuksin. Viime vuonna konsernissa otetiin käyttöön uusi taloushallinnon ohjelmisto ja meneillään on varastojärjestelmän uusiminen.

– Asiakkaamme saavat jatkossa käyttöönsä uuden selainpohjaisen portaalin, ja uusimme samalla varastojemme mobiilipäätteet. Uusi helppokäyttöinen järjestelmä suoraviivaistaa toimintaamme. Käyttäjäoikeuksien myöntäminen asiakkaille onnistuu helposti, tiedot varastotilanteesta ovat reaaliaikaisia ja ohjelmisto on integroitu taloushallintajärjestelmäämme. Tarvittavien paperitulosteiden määräkin vähenee, Saukko Groupin laatupäällikkönä työskentelevä Juho Saukko summaa järjestelmän etuja.

Haku