Hyppää sisältöön

Yritys kukoistaa luonnon keskellä

Yritys kukoistaa luonnon keskellä

2.11.2023

Vaissin toimitusjohtaja Maria Hanho,HT Laserin toimitusjohtaja Matti Seppälä ja Keulinkin toimitusjohtaja Jukka Kentala lipputtavat luonnonkauniin Keuruun puolesta.

Siellä missä ihmiset viihtyvät, yrityksetkin menestyvät. Hyvät palvelut, uniikki luonto ja vireä ilmapiiri vetävät puoleensa niin asukkaita kuin yrityksiäkin. 

TEKSTI TUOMAS I. LEHTONEN | kuva MIKKO KUPARINEN

Useimpien suomalaisten haaveena on viettää päivänsä järven rannalla. Tästä ylellisyydestä pääsevät nauttimaan HT Laserin Keuruun tehtaan 140 työntekijää. Yritys valmistaa Keurusselän rantaan sijoittuvissa 10 000 neliön tiloissa teräsrakenteita ja järjestelmäkokonaisuuksia muun muassa metsä- ja kaivosteollisuuden koneisiin, meriteollisuuteen sekä huonekaluihin. 

Perheyrityksen toiminnan kivijalkoja ovat aina olleet laadukkaan palvelun lisäksi teknologia, henkilöstö ja pitkäaikaiset kumppanuussuhteet asiakkaiden kanssa. Yritys on satsannut merkittävästi koneistus- ja hitsausautomaation kehittämiseen, mutta myös työntekijöiden hyvinvointiin ja viihtyvyyteen. HT Laser järjestää esimerkiksi työntekijöiden perhepäiviä ja suomen kielen kursseja ulkomailta tuleville työntekijöille. 

– Keuruu tarjoaa työntekijöillemme turvallisen ja viihtyisän elinympäristön. Kaupunki tekee myös töitä yritysten elinvoimaisuuden parantamiseksi. Esimerkiksi työvoiman saatavuuteen on satsattu ja toimimme Keulink Kiinteistöt Oy:n omistamissa tiloissa, HT Laser Oy:n toimitusjohtaja Matti Seppälä kiittelee. 

Kaalinviljelyä sukupolvesta toiseen 

Luonnon äärellä sijaitsevat myös toisen menestyneen perheyrityksen Vaissi Oy:n tehtaat, joissa valmistetaan herkullisia kaalikääryleitä, kaalilaatikkoa sekä jauhelihatuotteita. Tehtaat sijaitsevat Vaissin suvun mailla Keuruun Haapamäen Riihonkylällä. Siellä Vaissit ovat viljelleet 1820-luvulta lähtien. 

Suvun teollinen historia sai alkunsa 70-luvulla. Tuolloin Vaissi Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Maria Hanhon kaalinviljelijänä toiminut isoisä alkoi keittämään kaalinlehtiä myytäväksi. Hanhon isä keksi ainutlaatuisen menetelmän kaalin kypsennykseen ja jatkoi isoisän käynnistämää toimintaa. Hanho ja hänen veljensä Juho Vaissi ovat olleet mukana yritystoiminnassa pienestä pitäen. Nykyään vuosituhannen vaihteessa rakennettu tehdas käyttää vuosittain 2,3 miljoonaa kiloa kaalia kääryleiden valmistukseen. Iso osa Suomessa myytävistä kaalikääryleistä on Vaissin valmistamia. 

Yritys on toiminut aina Keuruun Haapamäellä, eikä muutto ole käynyt mielessä. Keuruu tarjoaa hyvät puitteet niin siviilielämälle kuin yritystoiminnallekin. 

– Keuruu on elinvoimainen ja kehittyvä kaupunki, jossa on panostettu kouluihin ja lasten päivähoitoon sekä yritysten elinolosuhteisiin. Kehittämisyhtiö Keulink Oy on esimerkiksi auttanut meitä investointitukien hakemisessa, kun olemme tehneet laajennuksia tehtaillemme, Hanho summaa. 

Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kentalan mielestä nykyteknologialla voitaisiin katkaista jatkuva kaupungistuminen. Esimerkiksi viestintäteknologia on jo niin kehittynyttä, että töitä voitaisiin tehdä Ruuhka-Suomen sijaan vaikkapa Keuruulta käsin. 

KEURUUN MENESTYJÄT

  • HT Laser Oy on teolliseen leikkaamiseen ja järjestelmätoimituksiin erikoistunut perheyritys. Kahdeksan toimipistettä Suomessa ja yksi Puolassa työllistävät noin 400 henkilöä. Liikevaihto noin 60 milj. euroa. 
  • Vaissi Oy on kaalituotteiden valmistukseen erikoistunut perheyritys. Henkilöstöä on vakituisesti 45 ja sesonkina 80 työntekijää. Yrityksellä on kaksi tehdasta Keuruun Haapamäellä. Liikevaihto noin 6,5 milj. euroa. 

Haku