Hyppää sisältöön

Ympäristö­ystävällinen kulkuväline kaikille

Ympäristö­ystävällinen kulkuväline kaikille

20.12.2021

Augment.Econ sähköpotkulaudat saa käyttöön kuukausimaksulla. Palvelu sisältää sisältää potkulautojen huollon ja vaihdot.

Sähköpotkulauta ei ole vain nuorten juttu. Se on ekologinen ja mukava kulkuväline kelle tahansa. Potkulautoja kuukausimaksulla vuokraavan yrityksen käyttäjien joukossa on kaikenikäisiä ihmisiä.


TEKSTI | MARJA HAKOLA KUVA | JUHA HARJU

Sähkökäyttöisiä potkulautoja eli skuutteja vuokraava verkkokauppa Augment.Eco aloitti toimintansa huhtikuun alussa. Tavoitteena on saada 5 000 käyttäjää ensimmäisen vuoden aikana, kertoo yrityksen liiketoiminnasta vastaava Panu Lehti.

Augment.Econ liikeideana on vuokrata asiakkaalle laadukas skuutti kuukausimaksulla, johon sisältyy kaiken kattava huoltopalvelu. Huoltopalvelu pelaa tehokkaasti: jos skuuttiin tulee jokin vika, niin yritys lähettää asiakkaalle vaihtolaitteen heti seuraavana arkipäivänä. Asiakas voi puolestaan lähettää korjausta vaativan laitteen takaisin Augment.Ecoon.

– Asiakkaan ei tarvitse etsiä huoltoa tai murehtia, kauanko korjaukseen menee aikaa. Pikavaihtomme hoitaa sen viasta riippumatta.

Lehden mukaan moni ajattelee, että skuutti kannattaa ostaa omaksi, vaikka se on usein kallein tapa. 

– Potkulaudat ovat luotettavia kulkuvälineitä, mutta sisältävät paljon kuluvia osia ja tekniikkaa. Päivittäisessä käytössä ne kuluvat ja tarvitsevat huoltoa. Silloin meidän huoltomme osoittaa arvonsa.

Palveluun sisältyy myös päivitysmahdollisuus: pienellä kertamaksulla skuutin voi vaihtaa mallista toiseen. Minimisopimusaika on 24 kuukautta, jonka päättyessä skuutin voi lunastaa itselleen.

Helppo ja turvallinen

Mobiilisovelluksella käyttöön otettavat kaupunkipotkulaudat ovat tuttu näky monissa kaupungeissa – eikä ihmisten suhtautuminen sinne tänne jätettyihin lautoihin ole aina myönteistä. Lehti uskoo, että kun lauta on vuokrattu vain itselle, siitä pitää parempaa huolta.

– Meidän skuuttimme ovat kevyitä ja ne voi taittaa. Skuutti on helppo ottaa mukaan vaikka junaan. Itse matkustan usein Helsingistä Seinäjoelle, jossa yrityksemme pääpaikka sijaitsee. Hurautan skuutilla asemalle, otan sen mukaan junaan, ja perillä ajan sillä nopeasti toimistolle.

10-15 kiloa painavan skuutin voi viedä mukaan kouluun tai työpaikalle – jos ei ihan sisälle asti niin ainakin tuulikaappiin. Skuutille ei myöskään tarvitse etsiä parkkipaikkaa: sen voi lukita vaijerilukolla vaikka pyörätelineeseen. 

Augment.Econ asiakkaista suurin osa käyttää skuuttia päivittäin työ- tai koulumatkoihin sekä kauppareissuihin. Yrityksen asiakkailleen tekemän kyselyn mukaan kukaan ei ollut joutunut sen kanssa onnettomuuteen. 

– Skuutteja koskevat samat liikennesäännöt kuin pyöriä, ja ne ovat yhtä turvallisia käyttää.

Uskon, etteivät ihmiset tahdo palata vanhaan, vaan etsivät uusia tapoja liikkua.

Augment.Econ liiketoimintavastaava Panu Lehti

Ympäristö kiittää

Skuutit eivät ole vain nuorten juttu. Augment.Econ asiakkaisiin lukeutuu paljon vuorotyötä tekeviä, kuten esimerkiksi sairaanhoitajia. Lehti uskoo sen kertovan siitä, että vuorotyöläinen arvostaa joukkoliikenteen aikatauluista vapaata liikkumista. 

Augment.Eco on vuokrannut skuutteja jopa yli 80-vuotiaille. Iäkkäälle ihmiselle skuutin käyttö on helpompaa kuin polkupyörän, sillä jalkaa ei tarvitse nostaa korkealle rungon yli – ja siirtyminen paikasta toiseen on vaivatonta.

Lehden lisäksi Augment.Econ takana on joukko kokeneita liike-elämän ammattilaisia ja sijoittajia.

– Meillä on ryhmänä vahvaa kokemusta kuluttajamarkkinoista ja uusien liikeideoiden kehittämisestä niin Suomessa kuin ulkomailla. Meitä yhdistää myös uskallus tehdä toiveista totta.

Yritys haluaa konseptillaan edistää uutta ympäristöystävällistä liikkumismuotoa ja luoda samalla uusia työpaikkoja Suomeen. 

– Tänä keväänä eri puolilla maailmaa ihmiset ovat havainneet, kuinka puhdasta kaupungin ilma voi olla, kun liikenteen päästöt ovat vähentyneet. Uskomme, että ihmiset eivät enää halua palata vanhaan, vaan etsivät uusia tapoja liikkua. Skuutti on ihanteellinen kulkuväline ympäristötietoiselle ihmiselle: se on hiljainen ja päästötön.

Skuutit on myös suunniteltu korjattaviksi. Kaikki palautuvat laitteet puhdistetaan, korjataan ja huolletaan seuraavaa vaihtoa varten.

Haku