Hyppää sisältöön

Yllätyksellistä aarteenetsintää värikkään labyrintin lumossa

Yllätyksellistä aarteenetsintää värikkään labyrintin lumossa

5.04.2022

Kauppakeskus Kampin uudessa Normal-myymälässä asiakkaat kulkevat labyrintissä, jonka varrelle tuotteet on aseteltu houkuttelevasti esille käytävän molemmin puolin.

Tanskalainen Normal on värikäs, trendikäs, nuorekas ja hauska. Edullisten hintojen ja tuttujen tuotemerkkien lisäksi vähittäiskauppaketju tarjoaa asiakkailleen viikoittain vaihtuvia tuoteyllätyksiä.

TEKSTI | MARJA HAKOLA   KUVA | JUHO LÄNSIHARJU

Kysy minulta, minä en pure lukee Helsingin Forumissa sijaitsevan Normal-myymälän myyjän T-paidassa. Suomeen vuosi sitten rantautuneen vähittäiskauppaketjun tyyli on mutkatonta ja helposti lähestyttävää. 

Ensimmäinen Normal avattiin Espoon Sellossa runsas vuosi sitten. Nyt päivittäistavaroita myyviä kauppoja on Suomessa jo parisenkymmentä. Pääkaupunkiseudun lisäksi myymälöitä on muun muassa Turussa, Tampereella, Kuopiossa sekä Seinäjoella. 

– Useimmat liikkeemme Suomessa sijaitsevat isoissa kauppakeskuksissa. Olemme huomanneet, että suomalaiset viettävät niissä mielellään aikaa ostoksia tehden, toteaa Normal Finland Oy:n maajohtaja Lasse Lauridsen.

Yllätyksiä hyllyillä

Tanskalaisketju myy henkilökohtaiseen puhtauteen, ihon- ja hiustenhoitoon, hampaiden hoitoon sekä kodinhoitoon tarkoitettuja tuotteita. Valikoimiin kuuluu myös meikkituotteita, makeisia, kahvia, teetä, virvoitusjuomia ja pikkupurtavaa. Tarjolla on useita tunnettuja tuotemerkkejä kuten L’Oreal, Gillette, Nivea, Garnier, Maybelline, Ajax ja Milka.

Normal-myymälässä asiakkaat kulkevat labyrintissä, jonka varrelle tuotteet on aseteltu houkuttelevasti esille käytävän molemmin puolin. Vieretysten voi olla shampoota, suklaata ja saippuaa. Sokkelossa kulkiessa koriin kertyy tavaraa, jota ei edes tiennyt tarvitsevansa: kynttilöitä, hajustepusseja, hollantilaista lakritsia, englantilaista teetä ja keksejä. 

– Normal-myymälät vaihtelevat kooltaan ja tuotevalikoimaltaan, mutta kaikissa on sama toimintaidea ja konsepti. Haluamme tarjota ihmisille jännittäviä ostoskokemuksia: tuttujen tuotteiden joukossa on aina uusia, erikoisempia tuotteita. Hyllystä voi löytyä esimerkiksi makeisia, joita asiakas on nähnyt matkoillaan ulkomailla, kertoo Normalin toimitusjohtaja Torben Mouritsen.

Yllätysten löytäminen, ”treasure hunting”, on olennainen osa Normalin konseptia. Viikoittain vaihtuvien, eksoottistenkin tuotteiden avulla yritys haluaa tarjota asiakkailleen jotain ylimääräistä ja ainutlaatuista – ja houkutella asiakkaat takaisin myymälään yhä uudelleen ja uudelleen. 

– Saamamme palautteen mukaan suomalaiset ovat ottaneet innostuneesti vastaan tämän uudenlaisen tavan shoppailla, Lauridsen toteaa.

– Olemme yllättyneitä ja ilahtuneita siitä, miten hyvin meidät on otettu Suomessa vastaan. Alku näyttää lupaavalta, Mouritsen lisää.

Pysyvästi edulliset hinnat

Tuotteiden kiinteät ja edulliset hinnat kuuluvat Normalin strategiaan.

– Meillä ei ole tarjouksia tyyliin ”osta kolme, maksa kaksi”, vaan hinnoittelumme perustuu aina yksikköhintaan. Pystymme myymään merkkituotteita kilpailukykyisin hinnoin, sillä tuomme tavarat suoraan jakelijoilta kaikkialta EU-maista. Ostamme tuotteet eri puolilta edullisin hinnoin ilman turhia välikäsiä, Mouritsen selvittää.

Tuotteiden valikoimissa otetaan huomioon paikallisten asiakkaiden tarpeet ja toiveet.

– Suomessa asiakkaamme ostavat paljon ihonhoitoon liittyviä tuotteita kuten kasvovoiteita ja – ja naamioita, seerumeja ja meikkituotteita, Lauridsen kertoo.

Vaikka Normalin valikoimaan kuuluu runsaasti miehille tarkoitettuja tuotteita kuten partavaahtoja, deodorantteja ja hiustenhoitotuotteita, on suurin osa liikkeen asiakkaista naisia. Laurindsenin mukaan vaikuttaa siltä, että Suomessa naiset ostavat hyvinvointituotteita myös miesten puolesta. Tavoitteena on jatkossa houkutella uusia miesasiakkaita Normaliin.

– Normaliin ovat tervetulleita kaikenikäiset asiakkaat, niin miehet kuin naiset, yksin tai yhdessä. Shoppailu meidän liikkeissämme on viihdyttävää ja jännittävää, Laurindsen lupaa.

Tavallisia tuotteita sekä ainutlaatuisia elämyksiä

Ensimmäinen Normal-myymälä avasi ovensa Tanskassa vuonna 2013. Tänään kauppaketjuun kuuluu yli 360 liikettä Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Hollannissa, Ranskassa ja Suomessa. 

Yrityksen nimi syntyi toimitusjohtaja Mouritsenin mukaan siitä ajatuksesta, että vaikka me ihmiset olemme hyvin tavallisia – käymme suihkussa, pesemme hiuksemme ja siivoamme – olemme kuitenkin kaikki ainutlaatuisia yksilöitä.

– Normal myy tavallisia tuotteita ja ainutlaatuisia elämyksiä, Mouritsen kiteyttää.

Haku