Hyppää sisältöön

Vuokraus on kiertotaloutta

Vuokraus on kiertotaloutta

15.06.2021

Tampereella rakennetaan omakotitaloa vuokrakoneilla, sillä kaikkea ei tarvitse omistaa. Kuluttajat kysyvät kalustoa myös viherrakentamiseen.

Kaikkea ei kannata hankkia omistukseen, sillä vuokraamalla voi saada sekä neuvot että kaluston paikalle kiertotaloutta tukien.

Teksti Ritva-Liisa Sannemann  Kuva Eino Ansio

Hämeen Rakennuskone Oy eli HRK Konevuokraamot on toimittanut kalustoa työmaille jo 46 vuotta ja tullut tutuksi isojen rakennusliikkeiden luotettavana kumppanina. HRK tarjoaa yrityksille kokonaispalvelua, johon kuuluu työmaatilojen sekä vuokrattavan kaluston kuljetukset ja asennus. Mutta asiakkaina on yhä enemmän myös kuluttajia, joita HRK palvelee laajalla tuotevalikoimallaan. Kalustoa riittää: pelkästään henkilöstönostimia on noin 1600.

– Myös yksityisasiakkaiden kiinnostus konevuokrausta kohtaan on selvässä kasvussa, koska valveutuneet rakentajat eivät halua ostaa laitteita kertakäyttöön tai lyhyeen tarpeeseen, toteaa HRK:n toimitusjohtaja Sarita Huotari.

Vuokraamalla kunnollisen laitteen säästää sekä hermoja että rahaa. Eniten kuluttajat kysyvät maanrakennuskalustoa viherrakentamiseen sekä alumiinitelineitä ja erilaisia laitteita talonrakennukseen, maalausurakoihin ja remontointiin.

Kokonaisuus yhteistyössä

Omakotirakentaja ja remontoija löytää kätevimmin oikean laitteen ottamalla rohkeasti yhteyttä HRK:n asiakaspalveluun. Se voi tapahtua soittamalla, sähköisesti tai paikan päällä. Samalla voi pyytää tarjousta. Hinta sovitaan vuokrausvaiheessa.

– Pohdimme yhdessä asiakkaan kanssa kokonaisuutta ja laitevaihtoehtoja. Tavoitteena on löytää ratkaisu, joka palvelisi kohteessa parhaiten ja säästäen kustannuksia, sanoo myyntijohtaja Markus Mäkinen.

HRK myös huolehtii, että kalusto toimitetaan perille sopivaan aikaan ja noudetaan työn päättyessä. Näin laitteet ja koneet eivät ole tiellä, kun työ etenee. Välineitä voi noutaa myös itse, jos käytössä on kuljetukseen sopiva kalusto.

Ammattirakentaja voi hallinnoida vuokraamista HRK Vuokrain -mobiilisovelluksella. Laskutus ja tilinavaus hoituvat sähköisesti.

Palvelualtis vuokraamo

  • HRK Konevuokraamot on 1975 perustettu suomalainen konevuokraamo. 
  • Vuokrauksen lisäksi 130 henkilöä työllistävä yritys tarjoaa digipalveluita työmaan kalustohallintaan.
  • hrk.fi/
 

Turvalliset laitteet

Asiakas saa HRK:lta aina huolletun ja turvallisen laitteen. Asiakaspalvelu opastaa laitteiden turvallisessa käytössä.

– Uusimme aktiivisesti kalustoa, seuraamme työturvallisuuslainsäädännön kehittymistä ja pidämme kaluston teknisesti korkeatasoisena, Huotari sanoo. 

HRK kuuntelee asiakkaiden toiveita ja alan kehittymistä, mikä ohjaa tulevaisuuden hankintoja. 

– Rakentajia kiinnostavat yhä enemmän muun muassa pölynhallintaan liittyvät tuotteet, Mäkinen kertoo.

Myös ympäristöystävällisten laitteiden kysyntä on lisääntynyt, ja HRK pyrkii korvaamaan polttomoottorilla käyvää kalustoa. Sähkö- ja hybridilaitteissa kiinnostaa myös äänettömyys, sillä monissa kohteissa melulle on asetettu rajoituksia.

Haku