Hyppää sisältöön

Vuokratyö voi olla vastuullista

Vuokratyö voi olla vastuullista

3.12.2021

Rakennustyöntekijä Petri Lindgren on työskennellyt pitkään Selektalla. Selektan henkilöstöpäällikkö Ilmo Jokelainen lupaa, että töitä riittää jatkossakin.

Henkilöstövuokraus tarjoaa joustavan vaihtoehdon työllistyä ja löytää yritykselle osaavaa työvoimaa niin tilapäiseen kuin vakituiseen tarpeeseen.

Teksti Vilma Timonen  Kuva Juha Arvid Helminen

Selekta Henkilöstöpalvelut Oy on toiminut henkilöstövuokrausalalla vuodesta 1999. Yrityksellä on toimipisteitä 11 eri kaupungissa Helsingistä Rovaniemelle, ja se työllistää noin 700 henkilöä pääasiassa rakentamisen, teollisuuden, logistiikan ja asiakaspalvelun aloilla.

– Työllistyminen Selektan kautta on mutkatonta. Joku saa ehkä ensimmäisen työkokemuksensa, joku pitkäaikaisen työpaikan. Meidän kautta on mahdollisuus kokeilla erilaisia töitä ja päästä näkemään erilaisia firmoja, kertoo Selektan henkilöstöpäällikkö Ilmo Jokelainen.

Henkilöstövuokraus tarjoaa paitsi tilaisuuden tutustua työelämään ja tehdä erilaisiin elämäntilanteisiin mukautuvaa keikkatyötä, myös mahdollisuuden vakituisen työpaikan löytämiseen. 

– Tavoitteenamme on työllistää pitkäjänteisesti, mutta tietysti tilanteet huomioiden. Töihin voi hakea vaikkapa lomautuksen tai opiskelujen ajaksi, mutta meillä on myös vakituisia työntekijöitä.

Selektassa työntekijöiden asioista huolehditaan jämptisti. Palkat maksetaan ajallaan, ja työntekijöille tarjotaan tarvittavat koulutukset, varustehuolto, lomat ja vakuutukset sekä laajennetut työterveyshuollon palvelut. Selektalle on tärkeää olla vastuullinen toimija, johon sekä työntekijä että asiakasyritys voivat luottaa.

– Pyrimme siihen, että meille uskaltaa kuka tahansa tulla hakemaan hommia. Me olemme helposti lähestyttävä, ja meillä ihmiset ovat sinua vastassa, Jokelainen kertoo. 

Pitkäjänteistä yhteistyötä

Asiakasyrityksilleen Selekta haluaa olla luotettava yhteistyökumppani, joka pystyy reagoimaan nopeasti esimerkiksi tilauskannan muutoksiin tai muihin työvoiman tarpeeseen vaikuttaviin asioihin. 

– Asiakkaamme ei tarvitse sitoutua työllistämään työntekijöitä läpi vuoden. Hän myös voi kertoa meille, minkälaista työntekijää hakee ja mitä ammattitaitoa ja minkälaista osaamista tulisi tekijältä löytyä. Meitä voi käyttää rekrytointikanavana, jolloin teemme pohjatyön ja haastattelut sekä valitsemme parhaat kandidaatit. Voimme toimia työnantajana, jolloin työntekijä on vuokralla asiakasyrityksessä. Kartoitamme asiakkaan tarpeet ja palvelemme niin hyvin kuin mahdollista, Jokelainen summaa. 

Paitsi asiakasyritysten kanssa, Selekta tekee yhteistyötä myös eri sidosryhmien, kuten ammattiliittojen, oppilaitosten, vakuutusyhtiöiden, työterveyspalvelutuottajien ja TE-toimistojen, kanssa. Selekta on Rakennusteollisuus RT ry:n jäsen sekä Luotettava Kumppani.

Selektan asiakkaina on eri kokoisia yrityksiä pienistä ja keskisuurista isoihin konserneihin. Kuten työllistämisessä myös asiakassuhteissa pyritään pitkäjänteisyyteen. 

– Emme opi silmänräpäyksessä tuntemaan asiakkaitamme, eikä yhteistyö muodostu viikossa. Autamme työelämän resursointihaasteissa ja pyrimme tuottamaan onnistumisia – myös pienille yrityksille, Jokelainen sanoo. 

PYRIMME SIIHEN, että meidän kauttamme pystyy kuka tahansa etsimään töitä.

Ammattilainen arvostaa joustavia mahdollisuuksia

Petri Lindgren on työskennellyt Selektalla erilaisissa rakennusalan ja maanrakennusalan tehtävissä yli 10 vuoden ajan. Lindgrenillä oli jo ennen Selektaa pitkä kokemus rakennusalasta. 

– Olen ollut suunnitteluhommissa, työnjohdossa maanrakennuspuolella Helsingin kaupungilla, telakalla työnjohtohommissa ja aikoinaan SRV:llä 14 vuotta, Lindgren kertoo.

Lindgren on Selektalla töissä kausittain ja työskentelee lisäksi myös ammattikorkeakoulun opettajana. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri. Lindgen kertoo olevansa tyytyväinen Selektaan työnantajana.

– Olen tykännyt olla Selektalla. Kaikki hoituu, ei tarvitse omia työvaatteita, varusteita tai työkaluja. Enkä ole ikinä kuullut kenenkään toisen työntekijän puhuvan pahaa Selektasta. Tämä on hyvä vaihtoehto oikeastaan melkein kaikille – työ on joustavaa ja menee elämäntilanteen mukaan, Lindgren sanoo.

Jokelaisen mukaan Lindgren on pidetty ja osaava työntekijä, jolle on aina helppoa löytää uusi työmaa. 

– On hyvä, että tietää, ettei joudu kotona istumaan. Kotona istumista en jaksa, en ole oikeastaan ikinä ollut työttömänä, Lindgren toteaa.

Sekä Lindgren että Jokelainen ovat yhtä mieltä siitä, että hyvällä ja reippaalla asenteella pääsee pitkälle ja töitä riittää.

– Rakentaminen on asennelaji, ja tällä alalla asenne ratkaisee, Lindgren tiivistää.

Haku