Hyppää sisältöön

Vuokratilaa yhden oven takaa

Vuokratilaa yhden oven takaa

12.10.2021

Hyvinkääläisen Kallioinen Yhtiöt Oy:n kiinteistöpäällikkö Juha Vihavainen kertoo, että kiinteistösijoitusta 1980-luvulta lähtien harjoittanut yritys on vuosikymmenten varrella laajentunut monialakonserniksi, joka tarjoaa asiakkailleen tytäryhtiöidensä välityksellä muun muassa koneiden vuokrauspalveluita ja maanrakennusta.

Uuden toimitilan vuokraamiseen on tarjolla apua, jossa koko palvelun saa yhden oven takaa. Kallioinen Yhtiöt etsii tai rakentaa asiakkailleen sopivat tilat ja räätälöi ne yritysten yksilöllisten tarpeiden mukaan. 

Teksti Ritva-Liisa Sannemann  Kuva Teemu Heikkilä

Hyvinkäällä pääkonttoria pitävä Kallioinen Yhtiöt Oy on suomalainen perheyhtiö, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1973. Silloin Veijo Kallioinen aloitti yhtiön yritystoiminnan maanrakennuksella. Vuosikymmenten varrella yritys on laajentunut monialakonserniksi, joka tarjoaa tytäryhtiöidensä kautta koneiden vuokrauspalveluita, maanrakennusta, nosto- ja kuljetuspalveluita sekä 1980-luvulta lähtien myös kiinteistösijoitusta.

– Kiinteistöala on kasvanut vuosien varrella tasaisesti ja käsittää omien kiinteistöomistusten lisäksi vuokraustoimintaa ja kiinteistökehitystä, kertoo kiinteistöpäällikkö Juha Vihavainen.

Kallioinen Yhtiöt Oy vuokraa Etelä-Suomessa lähes neljääkymmentä kiinteistöä, joissa toimii noin 120 vuokralaista. Kiinteistöala käsittää jo kolmanneksen konsernin liikevaihdosta.

Vuokralaisia joka lähtöön

Yrityksen vuokratiloissa pyörii monenlaista toimintaa aina teollisuustuotannosta toimistotalojen yksinyrittämiseen. 

Esimerkiksi Hämeenlinnassa valmistui kesällä Maustepalvelu Oy:n laajennusosa ja Vaasan Mustasaareen on vireillä Kierto Oy:n kierrätyskeskuksen urakka. 

Hyvinkäälle Kallioinen Yhtiöt on puolestaan rakennuttanut kaksi toimistotaloa ja Veikkariin modernin autoliikkeen, jonka tilat vapautuvat vuodenvaihteessa liiketoiminnan muuttuessa.

– Ison piha-alueen ansiosta tilat sopisivat hyvin esimerkiksi käytettyjä autoja myyvälle yrittäjälle, Vihavainen vinkkaa.

Kallioinen Yhtiöt on kiinteistösijoittajana keskisuuri toimija. Se satsaa pääasiassa projekteihin, joiden hintahaarukka asettuu 1 – 10 miljoonan euron väliin.

Kaivuutöistä kiinteistöihin

  • Kallioinen Yhtiöt on hyvinkääläisen Veijo Kallioisen perustama yritys, joka aloitti toimintansa maanrakennustöillä vuonna 1973.
  • Nykyään yritys tarjoaa tytäryhtiöidensä kautta koneiden vuokrauspalveluita, maanrakennusta, nosto- ja kuljetuspalveluita sekä kiinteistösijoitusta.
  • Tytäryhtiöitä ovat nosto- ja kuljetuspalveluita tarjoava Kallioinen Cranes, rakennuskonevuokraamo Kallioinen Rent ja maanrakennukseen sekä infraan keskittynyt Kallioinen Trade.
  • Kallioinen Yhtiöt Oy toimii nykyään emoyhtiönä ja kiinteistösijoitusyhtiönä. Yhtiön liikevaihto on 14 miljoonaa euroa.

Helppoa asiakkaalle 

Vuosittain konserni investoi muutamaan uuteen toimitilaan. Toisinaan yhtiö vuokraa valmiita tiloja tai hankkii hallin, jonka remontoi asiakkaan tarpeisiin.

Projekti lähtee tavallisesti liikkeelle niin, että asiakas kääntyy yhtiön kiinteistöpäällikön puoleen toimitilatarpeessaan, mutta yhteydenotto voi tapahtua myös toisinpäin. Toimitiloja lähdetään rakentamaan vasta sitten, kun vuokralainen on tiedossa.

– Vuokralaiselle tilanne on helppo, sillä hänen tarvitsee vain neuvotella meidän kanssamme, jonka jälkeen me toteutamme hänen toiveidensa mukaisen hankkeen, Vihavainen toteaa.

Monialaisena konsernina Kallioinen Yhtiöt pystyy tarjoamaan kiinteistöpalveluita kokonaisvaltaisena pakettina. Kun asiakas on esittänyt toiveen toimitilan reunaehdoista ja sijainnista, yhtiö etsii sopivan tontin, järjestää suunnittelun, kilpailuttaa rakennuttajan ja projektinjohdon sekä rahoituksen.

–  Me pystymme tuottamaan suurimman osan rakennuspalveluista, joita asiakas ei itse pysty järjestämään. Rakennusliikkeet käyttävät meidän maanrakennusosaamista, työkoneita ja kuljetusvälineitä, Vihavainen avaa.

Kun yhtiön kaikki toimialat tukevat toisiaan, työt luistavat nopeasti ja kustannustehokkaasti. Tämä vaikuttaa vuokratasoa alentavasti. Konsernin palveluita käyttävät myös ulkopuoliset tahot. Esimerkiksi Hyvinkään ja Keravan kaupungit ovat tilanneet yhtiöltä infran koululaajennusten yhteyteen. Hämeenlinnassa yhtiö vastasi siirtolapuutarhan pohjatöistä.

Huoltoyhtiö suunnitteilla

Kallioinen Yhtiöt Oy vuokraa Etelä-Suomessa lähes neljääkymmentä kiinteistöä, joissa toimii noin 120 vuokralaista. Kiinteistöala käsittää jo kolmanneksen konsernin liikevaihdosta.

Kallioinen Yhtiöissä on havaittu kiinteistöhuollon kasvava tarve. Tällä hetkellä konsernin palveluksessa työskentelee kaksi huoltomiestä, mutta resursseja tarvittaisiin lisää.

– Oma huoltoyhtiö täydentäisi toimintojamme ja toisi lisää synergiaetuja, Vihavainen katsoo.

Haku