Hyppää sisältöön

Vierivä kivi ei sammaloidu

Vierivä kivi ei sammaloidu

18.10.2022

ALTEN Finlandin Business Manager Laura Volmanen näkee menestyksen vaativan alati muuttuvalla alalla työntekijältä halua oppia uutta ja kehittää osaamistaan.

Suunnittelu- ja ohjelmistopalveluiden konsulttiyritys ALTEN Finland vahvistaa asemaansa IT-asiantuntijapalveluiden tuottajana panostamalla laajaan asiantuntijuuteen eri osaamisalueilla.

TEKSTI | MARI KORHONEN   KUVA | SANNI HIRVONEN

Globaalisti 30 eri maassa toimiva ranskalaislähtöinen teknologia- ja IT-konsultointiyritys työllistää kansainvälisesti yli 42 000 osaajaa ja Suomessa valtakunnallisesti toimivan 600 asiantuntijan joukko on jatkuvasti kasvava. Rekrytoinnin ja asiakkuuksien parissa työskentelevä Business Manager
Laura Volmanen ALTEN Finlandilta kertoo, että kasvun taustalla ovat sitoutuneet ja työhönsä intohimoisella palolla suhtautuvat ihmiset. ALTENilla panostetaan yksilön ja yhteisön hyvinvointiin, jotta bisnes pääsee kukoistamaan.

– Asiantuntijamme ovat tärkein voimavaramme, joiden viihtyvyys työssä on liiketoiminnan kannalta ratkaiseva. Tämän vuoksi työntekijöistä huolehtiminen on ALTENilla ykkösprioriteetti, ja sen voi havaita ulkopuolisenakin heti tilaan astuessa, Volmanen sanoo.

Myynti- ja rekrytointialan konkari headhuntattiin IT-alalle kolme vuotta sitten. Epäilykset uudelle alalle hyppäämisestä poistuivat, kun Volmanen näki työyhteisön ja aisti ilmapiirin.

– Olin alkuun skeptinen, sillä minulla ei ollut kokemusta IT-alan myynnistä ja rekrytoinnista. Kuvittelin, että tämä on kokonaan oma maailmansa, jonka käsitteistöön on vaikea päästä sisään. Käänteentekevä hetki oli, kun menin tutustumaan toimistoon. Mietin heti, että vitsit mikä tunnelma, tällaisessa porukassa olisi kivaa tehdä töitä. Oli kuin olisin olohuoneeseen astunut, ja se tunne on säilynyt, Volmanen kertoo hymyillen.

Yhdessä kehittymistä 

Nopeasti kehittyvällä alalla työt ja kasvumahdollisuudet eivät lopu kesken. Suuren konsernin etuna ALTENilla urapoluissa on mistä valita, eikä kehityksen kelkasta putoa, jos siinä haluaa pysyä.

– Laajan organisaatiomme ansioista toteutamme isojakin projekteja vaatimustasosta riippumatta kattavasti koko ICT-palveluiden kentällä. Talonsisäinen osaaminen mahdollistaa jatkuvan kehittymisen ja monipuoliset projektit. Kansainvälisyyden lisäksi valttikorttimme on yhteisöllisyys, yksin ei tarvitse pärjätä vaan aina löytyy sparrailukaveri vierestä. 

Menestyminen jatkuvasti muuttuvalla alalla kysyy tahtotasoa jatkuvaan itsensä kehittämiseen ja uuden omaksumiseen. ALTEN Finlandin IT-asiantuntijapalveluiden rekrytoinnista vastaava Volmanen nostaa ongelmanratkaisutaidot, vuorovaikutustaidot sekä intohimoisen suhtautumisen työhön onnistumisen avaintekijöiksi.

– Vauhdissa pysyminen edellyttää uteliasta mieltä ja kykyä omaksua suuria tietomääriä. Vastapainoksi saa yhteisön tuen, jatkuvat koulutusmahdollisuudet, kilpailukykyisen palkan sekä omien kiinnostuksen kohteiden mukaan kulkevan urapolun.

Pitkäaikainen luottopakki

ALTEN Finland panostaa pitkäaikaisiin kumppanuussuhteisiin, joka mahdollistaa asiantuntijoille syvän ymmärryksen asiakasyrityksen bisneskriittisistä haasteista.

– Kun nimetyt henkilöt ovat projekteissa kunnolla sisällä, asiakkaamme saavat nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja projektitarpeisiin ammattitaitoista osaamista sekä tarvittaessa kustannustehokkuutta muun muassa near- ja offshore-palveluilla. 

Koko ICT-alan kattavat palvelut mahdollistavat asiakasyritysten kokonaisvaltaisen palvelun yhden katon alla.

Toiminnan taustalla ovat sitoutuneet ammattilaiset.

Haku