Hyppää sisältöön

Viemärit kuntoon sukituksella

Viemärit kuntoon sukituksella

27.01.2022

Johan Moilanen, Kimmo Vartiainen ja Jani Tunturi kertovat toimijoiden välisen yhteistyön olevan tiivistä, jotta asiakas saa laadukkaat tuotteet ajallaan ja turvallisesti asennettuna.

Putkiremontin ei aina tarvitse tarkoittaa monen kuukauden evakkoa ja seinien auki repimistä. Kotimaisella sukitusmenetelmällä viheliäinen viemärisaneeraus hoituu siististi ja helposti vain muutamassa päivässä.

TEKSTI | SUVI HUTTUNEN KUVA | JUHA ARVID HELMINEN

Suomessa on runsaasti viemäriputkistoja, jotka kaipaisivat saneerausta, ja vain murto-osa niistä on korjattu. Putkiremontin voi tehdä monella tavalla, mutta yksi helpoimmista on sukitusmenetelmä, jossa putket korjataan sisältäpäin ilman, että lattioita tai seiniä tarvitsee repiä auki. Asunto säilyy koko ajan asumiskelpoisena ja remontti vie vain 5-10 päivää asuntoa kohden. 

– Asukkaiden ei tarvitse lähteä evakkoon ja työmaan ympäristöhaitta on pienempi. Sukituksessa talossa käy vähemmän ulkopuolisia toimijoita kuin linjasaneerauksessa, mikä tekee urakasta järjestelmällisemmän ja hallitumman, toteaa Snakelinerin liiketoimintajohtaja Johan Moilanen

Sukitusmenetelmän suosio kasvaa koko ajan. Samoin kotimaisuuden merkitys. Viemärisaneeraukseen on onneksi mahdollista valita kotimainen vaihtoehto aina tuotteista sertifioituun asennukseen saakka. Snakeliner suunnittelee ja valmistaa sukitukseen tarvittavia tuotteita Porvoossa sekä kouluttaa sertifioituja asennusyrityksiä.

Myös Snakelinerin kotimaan asiakaspalvelusta ja myynnistä vastaavan RS-Tarvikkeen tuotepäällikkö Jani Tunturi vahvistaa kotimaisuuden merkityksen.  

– Moni asiakas arvostaa kotimaisuutta, ja sen merkitys kasvaa koko ajan. Pystymme reagoimaan nopeasti asiakastarpeen mukaan ja tuottamaan myös erikoistuotteita nopeasti, Tunturi kertoo.

Moilanen muistuttaa, että kotimaisen tuotteen valinta tukee myös suomalaista työllisyyttä ja auttaa kehittämään tuotteita ja palveluja entistä paremmiksi. Ennen kaikkea asennuskohteiden ja eri tarpeiden mukaan tapahtuva tuotekehitystyö tukee ja helpottaa asennusliikkeiden asennustyötä.

Ekologiset materiaalit

Idea Snakelinerin sukitusmenetelmään syntyi havainnosta, että moni muu sukitusmateriaali rypistyy putkistossa asennettaessa. Kehitystyöt tuotteille on aloitettu jo vuonna 2014 ja markkinoille tuotteet lanseerattiin vuoden 2018 alussa. 

Snakeliner on ottamassa tuotekehityksessään käyttöön myös kierrätysmateriaalit: esimerkiksi epoksituotteet ovat jo nyt ympäristöystävällisiä ja hydrolyysistabiileja, eli niistä ei liukene mitään vesistöihin. Pakkauksissa Snakeliner käyttää biomuovia ja kartongin käyttöä on vähennetty, jotta hiilijalanjälki pienenee. Kotimaisuuden ansiosta myös toimitusketju on lyhyt. 

– Pitkät asiakassuhteet kertovat siitä, että asiakkaat ovat olleet meihin tyytyväisiä. Hyvää tuotetta on helppo myydä, mikä sopii profiiliimme mainiosti, Tunturi sanoo.

RS-Tarvikkeen varastolle Vantaan Koivuhakaan on helppo tulla tutustumaan tuotteisiin sekä noutamaan niitä. Tuotteet myös toimitetaan tarvittaessa työmaille paikkakunnasta riippumatta. Samalla voi hankkia kaikki suojausmateriaalit mukaan lukien paloajatkamattomat erikoistuotteet työmaan tai oman asunnon tilapäiseen suojaukseen remontin yhteydessä. Ajatuksena on, että asentaja saa ensiluokkaisen palvelun ja tuen yhdestä paikasta.

– Tuotevalikoiman kautta koitamme tukea asentajaa niin, että hän pystyy keskittymään asennukseen ja tekemään työn helposti ja laadukkaasti, Tunturi jatkaa.

Asukkaiden ei tarvitse lähteä evakkoon ja työn ympäristöhaitta on pienempi.

Snakelinerin toimitusjohtaja Johan Moilanen

Sertifikaatti takaa laadun

Snakeliner tarjoaa saneerausmenetelmään ja tuotteiden käyttöön koulutuksen ja myöntää sertifikaatin käyttöoikeuden yrityksille, joiden asentajat ovat suorittaneet koulutuksen. Sertifikaattia hakevan on annettava asennusnäyte, jonka Eurofins arvioi. Sertifikaatin saaneet yritykset auditoidaan vuosittain ja tarvittaessa Snakeliner antaa asentajille lisätukea. 

Menetelmäsertifikaatin hyötyjä saadaan siirrettyä myös loppuasiakkaalle, koska vakuutusyhtiöiden korvauskäytännöissä on eroja siinä, onko työn suorittanut sertifioitu vai sertifioimaton yritys.

Yksi sertifikaatin saaneista yrityksistä on Onos Oy, jonka toimitusjohtaja Kimmo Vartiainen uskoo sertifioinnin kertovan siitä, että yrityksen voi luottaa tekevän laadukasta jälkeä. Moni asiakas vaatiikin sertifiointia ja siitä on hyötyä myös remonttiin liittyvien vakuutusten yhteydessä.

– Sertifikaatti ja kotimaisuus ovat tärkeitä meille ja asiakkaille. Onokselle on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu, joten Snakelinerin tuotteiden kotimaisuus sopii hyvin yhteen sen kanssa. Snakelinerilla on myös pitkä kokemus alalta, ja koska kyseessä on kotimainen yritys, heille on helppo antaa palautetta ja kysyä neuvoa.

Vartiainen kehuu, että asentajalle Snakelinerin tuotteiden käyttö on helppoa ja miellyttävää. Sukitussukka asettuu putkistoon erittäin hyvin ja uudistetun putken käyttöikä on peräti 40-50 vuotta.

Haku