Hyppää sisältöön

Venttiilit vaativimpaan käyttöön

Venttiilit vaativimpaan käyttöön

30.08.2023

Yli sadan vuoden tuotekehitys takaa Samsonin venttiileiden korkean laadun.

Vain parhaat venttiilit kelpaavat öljynjalostuksen vaativin olosuhteisiin. Sen tietää Tecoilin tehtaanjohtaja Mika Pöyry.

TEKSTI anne koivisto | kuva samson

Voiko asiakas olla tyytyväisempi?

– Kaikki Samsonin meille toimittamat laitteet ovat toimineet 15 vuotta moitteetta. Heidän tarjoamansa huoltopalvelut ovat taanneet meille häiriöttömän tuotannon, öljytuotteiden kierrätykseen erikoistuneen STR Tecoilin tehtaanjohtaja Mika Pöyry myhäilee tyytyväisyyttään.

Tecoil tuottaa Haminan tuotantolaitoksellaan vuodessa noin 70 000 tonnia Group II -luokan perusöljyjä. Raaka-aineena käytetään käytettyjä voiteluöljyjä ja hydrauliikkaöljyjä.

Modulaarinen rakenne antaa joustavuutta

Yli sadan vuoden tuotekehitys takaa Samsonin venttiileiden korkean laadun. Tuotteiden modulaarisuus mahdollistaa niiden räätälöinnin asiakkaan prosessin vaatimuksiin.

Modulaarisuus mahdollistaa myös laajan tuotetarjoaman. Kun Tecoil kilpailutti tuotantolaitoksensa jalostamoon venttiilitoimittajia, tarjosi Samson venttiileitä kaikkiin venttiilitarpeisiin. Tämä helpotti Tecoilin päätöstä.

– Yhden kumppanin kanssa toimiminen auttaa toimituksissa, huolloissa, uusien tuotteiden hankinnassa ja yhteydenpidossa tuotteiden koko elinkaaren ajan, Samson Groupin tekninen asiantuntija Jaakko Ruotsi sanoo.

Tuotteiden korkea laatu sekä Samsonin asiantuntijoiden kokemus, korkea ammattitaito ja kyky tunnistaa asiakkaan tarpeet tekivät vaikutuksen Tecoiliin.

Nopeaa toimintaa

Tecoilin laitoksen käyttöönottovaiheessa Samson kykeni toimittamaan laitteita hyvin nopeasti varastostaan Vantaalta työmaalle.

Nopeus on ollut hämmästyttävää jatkossakin.

– Tarvitsimme kesken huoltoseisokkia venttiilin, jonka speksit toimitettiin Samsonille. Meille kerrottiin, että saamme sen muutaman tunnin päästä Samsonin Vantaan varastolta. Lähdimme hakemaan laitetta ja se oli valmiina odottamassa meitä. Laite oli asennettu viisi tuntia puhelinsoiton jälkeen, Pöyry muistelee.

Poikkeustilanteesta selvittiin venttiilien modulaarisuuden vuoksi, kun tarvittava laite koottiin Tecoilin speksien mukaan.

Venttiilien muunneltavuus tukee Tecoilin kasvua

Venttiilien muunneltavuus on tärkeää, kun Tecoilin tuotanto laajenee. Kun tarvitaan kasvaviin tuotantovolyymeihin sopiva venttiili, huoltoseisokissa vaihdetaan vain sisäosat ja runko jää ennalleen.

Tuotteiden eurooppalaisuus ja sitä kautta hyvä saatavuus on ollut korona-aikana tärkeää. Eurooppalaisuuteen liittyy mukaan myös laatu ja luotettavuus.

Samsonin tuotteissa kaikki osat kuten venttiilit ja niitä ohjaavat toimilaitteet, tehdään yrityksen tuotantolaitoksella Saksan Frankfurtissa.

Samsonin tarjontaan kuuluu venttiilien verkkopohjainen SAM VALVE MANAGEMENT – valvontaratkaisu. Sillä valvotaan ja hallitaan prosessilaitosten säätöventtiilejä. Järjestelmä tarjoaa täydellisen näkymän kaikkiin siihen liitettyihin ohjausventtiileihin. Ohjelmisto näkee venttiileiden toiminta- ja diagnostiikkaparametrit, havaitsee reaaliaikaisesti toimintahäiriöt ja tarjoaa algoritmipohjaisen ennakoivan kunnossapidon.

SAM GUARD -ratkaisu analysoi tulossa olevat laiteviat ja toimintahäiriöt päiviä tai jopa viikkoja etukäteen. Ohjelmisto perustuu tuotantolaitoksesta kertyvään dataan ja hyödyntää ihmisavusteista tekoälyä. SAM GUARDia hyödyntämällä varmistetaan laitoksen maksimaalinen käytettävyys, suorituskyky ja tuottavuus.

Syventyvä yhteistyö

Tecoilin ja Samsonin 15 vuoden yhteistyötä vahvistaa Tecoilin vuosittainen toimittaja-arviointi. Siinä arvioidaan kumppaneiden kyky toimia Tecoilin laatujärjestelmän mukaan. Pelkkä tuotteiden luotettavuus ei riitä, vaan huollon on myös toimittava kitkatta. Samson on täyttänyt vuodesta toiseen Tecoilin tiukat kriteerit.

– Toimintamme perustuu pitkään tuotekehitykseen ja siihen, että voimme taata venttiilien toiminnan asiakkaamme antamien arvojen mukaan. Sekä tehtaamme että myyntimme ammattitaitoa on tarjota asiakkaalle hänen tarvitsemansa tuote, Ruotsi sanoo yli 20 vuoden kokemuksella.

Hän korostaa, että ammattitaitoon kuuluu jatkuva hereillä olo asiakkaan tarpeista.

– Palavereja ei pidetä Teamsissä, vaan paikan päällä asiakkaan luona ja mielellään siellä, missä tuotteita käytetään.

Samsonilla on asiakkainaan kymmeniä isoja prosessiteollisuuden toimijoita sekä satoja pienempiä. Esimerkiksi suuret teollisuusyritykset sekä kaikki Suomen LNG-terminaalit käyttävät Samsonin venttiilejä.

Mikä Samson?

  • Saksalainen vuonna 1907 perustettu perheyritys.
  • Erikoistunut prosessiteollisuuden venttiileihin.
  • Suomessa 7 työntekijää ja liikevaihto noin 4 miljoonaa euroa.
  • Maailmanlaajuisesti 5000 työntekijää ja liikevaihto 800 miljoonaa euroa.
  • Toimintaa 60 maassa.

Haku