Hyppää sisältöön

Vegaanista ja ravitsevaa hiustenhoitoa kotoa käsin

Vegaanista ja ravitsevaa hiustenhoitoa kotoa käsin

3.06.2021

Kaikki kiharat hiukset eivät ole samanlaisia. Omalle hiustyypille sopivien tuotteiden löytäminen on avainasemassa. 

Sumilayin kiharahiuksisille suunnattujen tuotteiden suunnittelun takana ovat luonnollisuus ja tieteellinen tutkimus. 

Teksti Saana Lehtinen  Kuva Sumilayi

Vierailtuaan vuosia sitten suomalaisten markettien kosmetiikkaosastoilla törmäsi Sumilayin perustaja ja toimitusjohtaja Hendrina Nsumbu monien kiharahiuksisten jakamaan ongelmaan. Valikoimista puuttuivat hänen hiustyypilleen sopivat tuotteet. Todettuaan, etteivät ulkomailta tilatut tuotteet toimineet toivotulla tavalla, kemiaa ja farmasiaa opiskellut Nsumbu päätti ryhtyä valmistamaan hiustenhoitotuotteita itse. Tätä kautta syntyi kiharien hiusten hoitamiseen erikoistunut tuotemerkki, Sumilayi

Hoitoa omalle hiustyypille 

Viime vuosina suurta suosiota kerännyt curly girl -hiustenhoitometodi on valottanut ihmisille kiharan hiuksen hoitamiseen liittyviä erityispiirteitä. Tarkat listat menetelmään sopivista tuotteista ovat osoittaneet, ettei ole aivan sama, minkälaisen tuotteen hiuksilleen valitsee 

– Kaikki kiharat hiukset eivät ole samanlaisia. Suomalainen hius on usein ohut, joten vaikka se olisi kihara, se ei yleensä pidä painavista ja latistavista ainesosista. Afrohius taas tarvitsee nestettä ja paksuja, luonnollisia rasvoja. 

Omalle hiustyypille sopivien tuotteiden löytäminen ja niiden oikeanlainen käyttö on tärkeää. Sumilayin tuotevalikoimassa erilaisten hiustyyppien tarpeet on huomioitu tarkasti ja tieteelliseen näyttöön perustuen. 

– Lähtökohtanamme on tuotteiden toimivuus ja vegaanisuus. Tuotteemme ovat keskimäärin 98-prosenttisesti luonnollista alkuperää. Vegaanisilla ja synteettisillä raaka-aineilla saamme aikaan parhaan tuloksen, eikä eläinperäisiä raaka-aineita tarvita, Nsumbu sanoo. 

Apua tuotteiden valintaan 

Omille hiuksille sopivien tuotteiden löytäminen ei ole aina yksinkertaista, ja hutiostoksia syntyy helposti. Siksi Sumilayin nettisivuilta löytyy raaka-ainelista, joka avaa tuotteissa käytettyjen ainesosien käyttötarkoituksia. 

– Haluamme, että etikettejä lukiessaan asiakas tietää, mitä ainesosien nimet tarkoittavat ja ymmärtää, mitä mikäkin ainesosa tekee. 

Oman hiustyypin sekä hiuksen kunnon selvittämiseksi ja seuraamiseksi Nsumbu neuvoo kokeilemaan yksinkertaista vesilasitestiä. Vesilasitestissä pesty hius irroitetaan ja laitetaan kuivana vesilasiin. Jos hius uppoaa, se tarkoittaa, että hius imee ja haihduttaa kosteutta nopeasti. Tällainen hius tarvitsee paljon kosteutta sitovia ja ylläpitäviä ainesosia. Lasin pinnalle kellumaan jäävä hius viestii puolestaan siitä, että hius imee ja haihduttaa kosteutta hitaasti ja tarvitsee hiuksen pintaa avaavia hoitotuotteita. Hitaasti uppoava hius tarvitsee jotain näiden väliltä. 

Jos asiakkaille jää Sumilayin nettisivuilta ja sosiaalisesta mediasta löytyvistä ohjeista huolimatta vielä kysyttävää, niin asiakkaiden kysymyksiin vastaavat hiustenhoidon ammattilaiset. 

SUMILAYI.FI

Haku