Hyppää sisältöön

Vedenpuhdistimella puhdas juomavesi suoraan merestä

Vedenpuhdistimella puhdas juomavesi suoraan merestä

1.04.2021

Jomi Tradingin tuotevalikoimiin kuuluu kotimainen saaristopaketti. Asiakas voi valita kolmesta eri kokokoisesta vedenpuhdistimesta omiin tarpeisiinsa sopivan laitteen. 

Helppokäyttöinen vedenpuhdistin tekee mökkeilystä ja saaristossa asumisesta niin mukavaa kuin vaivatontakin. Laitteen avulla saadaan puhdasta juomavettä ilman ylimääräisiä kemikaaleja.

Teksti Liisa Joensuu  Kuva Jomi Trading

Monen mökkeilijän arjen paradoksi on siinä, että ympärillä on vettä yllin kyllin, mutta juomavesi on tuotava mukana kanistereissa. Tai kenties tontilla on kaivo, mutta sen vettä ei voi juoda. Ratkaisu tähän on yksinkertainen, otettiinpa vesi merestä, järvestä tai kaivosta. 

– Vedenpuhdistimien toiminta perustuu kalvotekniikkaan ja käänteiseen osmoosiin. Meriveden suolat poistetaan siten, että vesi pakotetaan kovalla paineella käänteisosmoosikalvon läpi, jolloin makea vesi menee kalvosta läpi paineettomalle puolelle ja suola sekä muut epäpuhtaudet jäävät paineistetulle puolelle. Puhdas vesi kerätään talteen ja tätä voidaan käyttää hyvin juoma- ja talousvetenä, kertoo Jomi Tradingin toimitusjohtaja John Oiling.

Yritys on toimittanut ja asentanut makeavesilaitteita eri puolille Suomea jo vuodesta 2004 lähtien. Vuonna 2015 yritys alkoi valmistaa omia, kotimaisia puhdistuslaitteita. Saaristopaketti-nimisessä tuoteperheessä on kolme mallia eri tarpeisiin, aina pienistä talouksista suuremmille perheille. Laitteita on asennettu mökkien lisäksi saaristossa sijaitsevien rippikoululeirien, kahviloiden ja ravintoloiden tarpeisiin. Laitteita käyttävät tämän lisäksi myös hotelli, kolme huoltoasemaa ja kalanviljelylaitos. 

– Laite on helppo käyttää ja veden laatu on todella hyvä. Pienen vedenpuhdistimen toimintaan ei tarvita edes verkkovirtaa. Sen kulutukseen riittää aggregaatin tai aurinkopaneelien tuottama virta. Puhdistimen ansiosta mökille on mahdollista saada juomaveden lisäksi arjen mukavuuksia, kuten  suihku, lämminvesivaraaja, astianpesukone ja pesukone.

PIENI PUHDISTIN ei tarvitse verkkovirtaa toimiakseen.

Kotimainen tuoteperhe 

Saaristopaketti-tuoteperhe syntyi, kun Oiling pani yhtiökumppaninsa kanssa merkille ulkomaisten laitteiden heikkoudet. Ne olivat suuren kuoren sisällä ja niissä käytettiin paljon muoviosia, jotka eivät kestäneet aikaa. Omaan mallistoon Oiling halusi tuoda luotettavan laitteiston, joka on nähtävillä.

– Käytämme messinkiosia, jotka kestävät aikaa. Olemme myös erottaneet sähkölaitteet ja veden. Monen muun valmistajan laitteissa ne ovat samassa laatikossa, mikä on vesivuodon sattuessa tuhoisaa. Tämän lisäksi tarjoamme myös asennuspalvelua. Huolehdimme laitteiden huolloista ja varaosien nopeasta saatavuudesta. Puhelintukemme palvelee asiakkaita myös viikonloppuisin. 

– Toimenpiteet ovat yksinkertaisia tehdä itsekin, mutta palveluna käynnistämme laitteita keväisin ja ajamme niitä alas syksyisin. 

Vedenpuhdistimien sesonki on juuri alkanut. Pian kysyntä ruuhkautuu, joten kannattaa pitää kiirettä, jos haluaa saada omalle mökille puhdasta vettä kesäksi.

JUOMAVESI.FI

Haku