Hyppää sisältöön

Vauhdikkaita virkistyselämyksiä ympäri vuoden

Vauhdikkaita virkistyselämyksiä ympäri vuoden

19.11.2021

Tapahtumapäivien sisältö suunnitellaan kunkin ryhmän toiveiden ja taitojen mukaisesti.

Pois Tieltä! -safarit on kokenut asiakastapahtumien järjestäjä, joka luo yritys- ja ryhmätilaisuuksiin tunnelmaa vauhdikkaan kaluston voimin läpi vuoden.

Teksti Pekka Säilä  Kuva Juha Arvid Helminen

Lohjalaisen maatalon pellolla kilpurimallinen mönkijä lennättää rapaa laajassa kaaressa. Pois Tieltä! -safarien toimitusjohtaja Paavo Hyrkkö testaa parhaillaan yrityksen käyttöön tulevaa uutta kalustoa. Päärakennuksen vieressä on pihalla jonossa juuri maastosta tulleita Range Roverin klassikkomalleja. Ne käyvät asiakasryhmän ajon jälkeen yrityksen omassa huoltohallissa, jossa varmistetaan, että kalusto pysyy iskussa ympäri vuoden. Kalustokatselmuksen jälkeen siirrymme päärakennuksen takkahuonetiloihin kuivattelemaan.

– Asiakastapahtumien keskuspaikkana toimii entinen maanviljelystila, joka on myös kotitilani. Käytössä olevia maa-alueita riittää täällä siinä määrin, että hiilinielut ovat neljä kertaa toiminnasta aiheutuvia päästöjä suuremmat. Toimintamme on käytännössä siis hiilinegatiivista ja ympäristöystävällistä, Hyrkkö toteaa.

Yli 20 vuotta toiminut Pois Tieltä! -safarit järjestää yrityksille ja erilaisille ryhmille off road -safareja maastoautoilla, mönkijöillä, enduro-pyörillä ja sähkömaastopyörillä sekä rallitapahtumia peltoautoilla.

Ajoelämyksissä ei tavoitella matkan pituutta, vaan sen vaikeutta, jännittävyyttä ja haasteita.

Tyypillisiä asiakastilaisuuksia ovat yritysten henkilökunnan virkistyspäivät sekä tiimipäivät. Asiakkaat eivät tarvitse aikaisempaa kokemusta käytettävästä kalustosta, sillä kaikki tapahtumat sisältävät opastuksen ja koulutuksen sekä asianmukaisen varustuksen. Aktiviteettien lisäksi samaan pakettiin on mahdollista yhdistää myös kokous- ja saunatilojen käyttö sekä ruokailu.

– Tapahtumapäivän sisältö suunnitellaan kunkin ryhmän toiveiden ja taitojen mukaisesti. Jokaisen laitteen käyttöön annetaan myös asianmukainen koulutus paikan päällä. Turvallisuus on kaikessa toiminnassa aina etusijalla. Aluksi totutellaan ajoon helpommassa maastossa, sen jälkeen siirrytään haastavampiin olosuhteisiin, Hyrkkö kertoo.

TURVALLISUUS on meillä kaikessa aina etusijalla.

Pääkaupunkiseudun kupeessa

Yrityksen vetämät off road -safarit järjestetään vaihtelevassa maastossa maastoautoilla tai mönkijöillä. Rallielämyksessä ajetaan taas peltorallia noin kilometrin mittaisella radalla, jossa riittää tiukkoja mutkia. Taitoja voidaan halutessa mitellä myös aika-ajoilla. Kalustona toimivat klassiset Ford Sierrat.

Pois Tieltä! -safarit järjestää tarvittaessa myös kuljetukset paikan päälle sekä majoituspalvelut paikallisten yhteistyökumppaneidensa avulla. Toiminnan keskipisteenä toimiva maatila sijaitsee Lohjalla moottoritien kupeessa, lyhyen ajomatkan päässä pääkaupunkiseudusta.

– Ryhmäkoot voivat olla neljästä kuuteenkymmeneen ja toimintaa järjestämme ympäri vuoden – kelillä kuin kelillä, Hyrkkö lupaa.

Pian paikan isäntää viedään taas, sillä maastoautosafarilla ollut ryhmä on siirtymässä kokous- ja ruokailutiloista saunan lämpöön. Sitä ennen on vielä tarkistettava, että ulkoterassilla höyryävän kylpytynnyrin lämpötila on juuri sopiva.

Haku