Hyppää sisältöön

Vastuu ei ole iästä kiinni

Vastuu ei ole iästä kiinni

9.02.2021

Fincapin kiinteistösihteeri Oona Saikkonen sekä projektipäällikkö Toni Peltoniemi ovat kokeneet omakseen yrityksen luovuuteen ja vastuunottoon rohkaisevan toimintamallin.

Kiinteistöalan osaaja FinCapin voimakkaan kasvun taustalla ovat asiakkaiden ja sijoittajien arvostama toimintafilosofia sekä vahva draivi, jonka nuorten osaajien ja alan kokeneiden konkarien tiimityö tuottaa.

Teksti Tuomas I. Lehtonen  Kuva Juho Länsiharju

Laadukkaista asunnoista, sote-kiinteistöistä ja kiinteistörahastoista tunnettu FinCap on hyvässä kasvuvauhdissa. Viiden toimintavuoden aikana yrityksen liikevaihto on kasvanut nollasta jopa 21 miljoonaan euroon. Yhtiö rahastoineen on toteuttanut yli 300 miljoonan euron arvosta uusia asunto- ja hoivakohteita. Tällä hetkellä Fincap työllistää noin 90 työntekijää.

Yrityksen varatoimitusjohtaja Petri Kotkansalon mukaan menestys pohjautuu kolmeen eri tekijään.

– Meillä on sitoutunut sekä osaava henkilöstö ja hallitsemme tehokkaasti koko kiinteistöarvoketjua. Toimintamme on läpinäkyvää ja teemme luottamuksellista yhteistyötä kaikkien sidosryhmien kanssa. Me esimerkiksi sijoitamme omiin rahastoihimme myös itse, mikä lisää sijoittajien luottamusta, Kotkansalo avaa.

Suuria rooleja tarjolla

Yksi FinCapin toiminnan keskeinen piirre on matala organisaatiorakenne. Arvohierarkiaa ei ole ja työntekijät ovat keskenään tasa-arvoisia työkokemuksestaan tai tittelistään riippumatta. Tämän allekirjoittavat FinCapin uusimpiin tulokkaisiin lukeutuvat kiinteistösihteeri Oona Saikkonen ja projektipäällikkö Toni Peltoniemi

Saikkonen aloitti työt FinCapissa valmistuttuaan kauppatieteiden opinnoista pari vuotta sitten. Peltoniemi puolestaan tuli taloon viime vuonna. Aiemmin hän ennätti työskennellä yli 10 vuotta eri rakennusliikkeiden palveluksessa.

– Yrittäjyys on kiinnostanut minua aina. Siksi koen FinCapin toimintamallin itselleni erittäin sopivaksi. Luovuuden käyttöön rohkaistaan ja vastuuta saa niin paljon kuin vain haluaa ja pystyy ottamaan. Itse tulin töihin kiinteistösihteerin nimikkeellä. Olen kuitenkin päässyt omasta toiveestani laajentamaan työtehtäviäni muun muassa hankkeiden markkinointiin ja asuntojen suunnittelun ohjaukseen, Saikkonen kertoo.

– Alan isoissa yrityksissä työntekijöiden toimenkuvat ovat usein kapeita ja projekteissa ollaan mukana vain hetken. FinCapissa yrittäjähenkisyys näkyy kaikessa; toimenkuvat ovat laajempia ja esimerkiksi rakennushankkeissa voi vaikuttaa aidosti alusta loppuun saakka. Se motivoi. On hienoa päästä iloitsemaan myös lopputuloksesta, Peltoniemi jatkaa.

Mielekäs työnkuva ja mahdollisuudet kehittymiseen synnyttävät yhteistä innostusta ja tekemisen paloa. Työntekijöiden positiivinen draivi rakentaa hyvää työilmapiiriä ja kasvattaa tiimihenkeä. 

– Osaavat työkaverit luovat keskinäistä varmuutta ja tukea omaankin tekemiseen. Meillä on talossa useamman vuosikymmenen edestä rautaista alan kokemusta, kiittelee Saikkonen.

Langat omissa käsissä

Peltoniemi työskentelee parhaillaan Helsingin Lauttasaareen rakennettavan uudiskohteen projektipäällikkönä. Kohteen suunnittelu on käynnissä ja rakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä. Kuusikerroksiseen asuintaloon tulee 43 korkealuokkaista asuntoa, joista valtaosa on 3–5 huoneen perheasuntoja. Tämän kokoluokan asunnoille on pääkaupunkiseudulla kova kysyntä. 

– Rakennutamme Lauttasaaren kohteen samaan tapaan kuin kaikki muutkin kohteemme. Hankimme tontin, rakennutamme, valvomme ja myymme asunnot itse. Haluamme myös itse valita kaikki projektiin osallistuvat kumppanit. Näin langat pysyvät täysin omissa käsissämme. Pystymme näin myös takaamaan rakentamisen laadun sekä halutun lopputuloksen asiakkaillemme, Peltoniemi painottaa. 

Lauttasaaren kohteen arkkitehtisuunnittelun toteuttaa Arkkitehtipalvelu Oy ja sisustussuunnittelun dSign Vertti Kivi & Co. 

– Olemme paraikaa neuvottelemassa kohteen rakennusvaiheesta eri kumppaneiden kanssa, Peltoniemi kertoo.

Lauttasaareen valmistuvan asuinkerrostalo poikkeaa tyypillisistä asuntokohteista markkinointinsa osalta. Asuntojen markkinointi ja myynti laitetaan käntiin vasta kohteen valmistuttua.

– Uskon, että asunnot menevät kuin kuumille kiville. Joskus käy niin, että kovan kysynnän vuoksi emme ehdi aloittaa varsinaista markkinointia juuri ollenkaan. Monet aikaisemmat asiakkaamme ja sidosryhmiimme kuuluvat henkilöt ovat jo kuulleet vihiä hankkeesta ja kyselyitä on tullut paljon. Tällainen mielenkiinto osoittaa, että olemme tehneet asioita oikein ja meihin luotetaan. Se on kunnia-asia, Peltoniemi sanoo.

Suunnittelusta myyntiin 

Vuonna 2016 perustetun FinCap Oy:n toiminta kattaa koko kiinteistömarkkinan liiketoiminnan arvoketjun hankkeiden suunnittelusta ja toteutuksesta kiinteistövarallisuuden hoitoon ja myyntiin. Kiinteistönvälitys- ja vuokraustoimintaa FinCap tekee tytäryhtiönsä Suomen Kotijoukkue Oy:n kautta. Emoyhtiön osakkeiden enemmistö on yhtiön toimivan johdon käsissä. 

Ammattimaisille sijoittajille FinCap tarjoaa sijoitusmahdollisuuksia muun muassa asunto- ja hoivakiinteistörahastojen kautta. 

FINCAP.FI

Haku