Hyppää sisältöön

Varasähkö turvaa yhteiskunnan toimintakyvyn

Varasähkö turvaa yhteiskunnan toimintakyvyn

31.08.2021

kW-set tarjoaa muun muassa varavoimalaitteiden ylläpito- ja huoltopalvelua.

Digitalisaation myötä sähkön saatavuudesta on tullut yhä kriittisempi tekijä yhteiskuntamme turvallisuudelle. Sähkönsaanti kannattakin varmistaa myös jakeluhäiriöiden aikana.

Teksti Tuomas I. Lehtonen  Kuva Kw-set

Tuusulalaisen varavoimalaitteisiin erikoistuneen kW-set Oy:n teknisen myyjän Jimi Nurmen mukaan organisaatiot voivat varmistaa sähkönsaantinsa diesel- tai kaasukäyttöisellä varavoimalaitteella. Sen avulla sähköä voidaan tuottaa omavaraisesti, jos sähköt esimerkiksi myrskyn tai teknisen sähköverkkovian vuoksi katkeavat.

Varavoimaratkaisuja on saatavilla monenlaisiin käyttötarpeisiin. Esimerkiksi kW-setin valikoimaan kuuluu niin peräkärryillä siirrettäviä laitteita kuin järeämpiä, merikontteihin ja hallitiloihin sijoitettavia, kiinteästi asennettavia varavoimaratkaisuja. 

– Laitteillamme varmistetaan esimerkiksi sairaaloiden, pelastuslaitosten, vesi-, sähkö- ja voimalaitosten, koulujen sekä teollisuusyritysten ja logistiikkakeskusten sähkönsaanti.

kW-set Oy kuuluu Suomen merkittävimpiin varavoimatoimijoihin. Yrityksen valikoimaan kuuluvat suurten eurooppalaisten varavoimakonevalmistajien, kuten Cumminsin, tuotteet. Laitteiden myynnin ohella kW-set myös vuokraa varavoimalaitteita lyhyt- tai väliaikaiseen käyttöön esimerkiksi tapahtumajärjestäjille. Monet asiakasyritykset hyödyntävät vuokralaitteita myös sähköverkon sekä kiinteistöjen muuntajien ja sähköpääkeskusten huoltotilanteissa.

LAITTEILLAMME VARMISTETAAN esimerkiksi sairaaloiden sähkönsaanti.

 

Varavoimaa Olympiastadionille

Nurmi pitää kW-setin keskeisinä vahvuuksina laajaa tuote- ja palvelutarjontaa, asiakaslähtöisyyttä sekä henkilöstön monipuolista ja syvällistä teknistä osaamista. 

– Olemme erityisen vahvoja suurissa asiakasprojekteissa, joissa asiakkaille kehitetään vaativampia varavoimajärjestelmiä. Hyvä esimerkki tällaisesta kohteesta on meneillään oleva Oulun yliopistollisen sairaalan uudistamisohjelma, jossa vastaamme varavoimajärjestelmistä.

Mielenkiintoisia ja haastavia asiakasprojekteja kW-setillä on ollut muitakin. Nurmi mainitsee Olympiastadionille toimitetun varavoimajärjestelmän. 

– Toimitimme Olympiastadionin kellariin sijoitettavan 1 250 kVA:n varavoimakoneen. Se käynnistyy automaattisesti, mikäli sähköntoimittajan verkko kaatuu. Kone palvelee kaikkia viittä stadionin varavoimaverkon pääkeskusta, joten varavoimaa voidaan syöttää alueellisesti stadionin sisällä. 

Nurmi painottaa, että varavoimajärjestelmät suunnitellaan aina asiakkaan yksilölliseen tarpeeseen. Näin varmistetaan, että ratkaisu on laajuudeltaan ja kustannuksiltaan optimaalinen. 

– Avaimet käteen -toimitukseen kuuluvat laitekokonaisuuden lisäksi tarvittavat asennukset ja käyttöönottotyöt. Kaikki toimittamamme varavoimalaitteet on suunniteltu Suomen olosuhteisiin. Itse varavoimageneraattorin lisäksi toimituksiin sisältyy kaikki tarvittavat varusteet, kuten ohjauspaneelit, moottorin esilämmittimet ja akkulaturit.

kW-set on kehittänyt tuoteportfolionsa ympärille laajan palvelukokonaisuuden, johon sisältyy varavoimalaitteiden varaosatoimitukset, ylläpito- ja huoltopalvelut sekä laitteiden hallintaa ja ylläpitoa helpottava kW-care-sovellus. Huoltosopimusasiakkaille tarjotaan 24/7-vikapäivystyspalvelun.

Haku