Hyppää sisältöön

Vanhasta kyläkoulusta sukeutui uniikki hotelli

Vanhasta kyläkoulusta sukeutui uniikki hotelli

16.04.2021

Salpalinjan Hovin yrittäjät Anne Sorsa-Vainikka ja Timo Vainikka huolehtivat palvelun ensiluokkaisuudesta.

Etelä-Karjala tarjoaa matkailijalle rutkasti historian havinaa ja retkeilyreittejä. Yöpyä kannattaa hurmaavassa huoneistohotellissa.

Teksti Ritva-Liisa Sannemann  Kuva Ville Tulkki

Kymmenisen vuotta sitten Lappeenrannan kaupunki etsi komealle, hirsirakenteiselle Rutolan kyläkoululle uutta omistajaa. Yrittäjäpariskunta Anne Sorsa-Vainikka ja Timo Vainikka ihastuivat kiinteistöön välittömästi. Kaupat tehtiin ja koulu kunnostettiin Huoneistohotelli Salpalinjan Hoviksi, jossa jokainen huoneisto on sisustettu oppiaineiden mukaan.

– Esimerkiksi äidinkielen huoneistossa on Eino Leinon runoja ja musiikkihuoneessa Mozartin nuotteja sekä piilotetut nuottiavaimet, Anne Sorsa-Vainikka avaa.

Hotellissa on kuusi eri kokoista huoneistoa omalla keittiövarustuksella. Ruoanvalmistuksen voi siis halutessaan hoitaa omatoimisesti. 

Hotellien parhaimmistoa

Salpalinjan Hovi on kerännyt ylistäviä arvosanoja asiakkailta ja sijoittuu Tripsteri-matkailusivustolla Suomen 20 parhaan hotellin joukkoon. Kiitosta ovat saaneet inspiroiva miljöö, luonnon rauha, ystävällinen palvelu sekä monipuoliset mahdollisuudet harrastamiseen, retkeilyyn ja kulttuurimatkailuun.

Asiakkaat saavat hotellista lainaksi kävelysauvoja, kalastusvälineitä, ulko- ja sisäpelivälineitä sekä kirjoja. Talveksi löytyy pilkkivarusteita, suksia ja luistimia. Jos haluaa tutustua alueeseen laajemmin, Lappeenrannasta löytyy runsaasti pyöräily- ja patikointireittejä. Saimaan kauneudesta pääsee nauttimaan laivoilla, veneillä ja kanooteilla. 

Hotelli sijaitsee sotahistoriallisesti tärkeällä Salpalinjalla, joka oli ennen Suomen suurin työmaa. 

– Sitä oli aikanaan rakentamassa 35 000 siviiliä ja tuhansia sotilaita. Salpalinjaan, korsuihin ja bunkkereihin voi tutustua itse tai oppaan johdolla, Timo Vainikka vinkkaa.

Rutolassa löytyy myös esihistoriallisia asuinpaikkoja ja muinainen lasku-uoma, joka on yksi Saimaa Geoparkin monista kohteista.

Geoparkit ovat yhtenäisiä maantieteellisiä alueita, joiden tarkoitus on tukea geologista perintöä ja matkailua. Salpalinjan Hovi on Saimaa Geoparkin partneriyritys ja mukana kehittämässä opastuksia alueelle.

Virkistyspäivästä lisävirtaa 

Yrityksille hotelli tarjoaa kodinomaista työmatkamajoitusta, kokouspalveluja ja tyky-päiviä, jotka räätälöidään toiveiden mukaan. 

– Meiltä voi varata koko hotellin saunan, majoituksen ja karjalaisten perinneruokien kera. Tyky-päivän voi rakentaa myös jonkin teeman pohjalle. Vaihtoehtoja on useita leikkimielisistä kisailuista bunkkerikierroksiin, Anne Sorsa-Vainikka kertoo.

Hotellin vanha sauna ja palju ovat olleet ryhmien suosiossa. Erilaiset aktiviteetit, tarjoilut ja palvelut toteutetaan yhteistyöverkoston avulla. Asiakkaille järjestyy esimerkiksi sähköpyöriä, SUP-lautoja ja kanootteja sekä kalastusretkiä.

SALPALINJANHOVI.COM

Haku