Hyppää sisältöön

Valmistaja menestyy asiakkaan mukana

Valmistaja menestyy asiakkaan mukana

5.05.2022

Lankapajan tehtailla valmistetaan komponentteja muun muassa kylmäkalusteisiin, varastoautomaatteihin, kiukaisiin, ajoneuvoteollisuuteen sekä myymäläkalusteisiin.

Metallialan sopimusvalmistaja Lankapaja on tehnyt viime aikoina useita koneinvestointeja. Luottamuksellinen kumppanuus mahdollistaa tuotannon kehittymisen asiakkaan mukana.

TEKSTI JA KUVA | LANKAPAJA

Lankapaja Oy on vuonna 1935 perustettu, teollisuutta palveleva metallialan johtava tuotantolaitos, joka valmistaa asiakkailleen erilaisia metallituotteita alihankintana. Lankapaja investoi vuosittain 2–4 miljoonaa euroa tuotannon modernisointiin ja tehokkuuden parantamiseen. Investoinnit ovat olennaisen tärkeitä yrityksen kilpailukyvyn kannalta. Kokonaisvaltaisesti suunnittelusta valmistukseen ja pintakäsittelystä pakkaukseen palveleva yritys tarjoaa kullekin asiakkaalleen tämän tarpeiden mukaisen ratkaisun. Koska Lankapaja tuntee asiakkaidensa tarpeet, voidaan tulevaisuuden investoinneista keskustella luottamuksellisesti usean vuoden aikajänteellä.

Oma tuotannonohjausjärjestelmä on vahvimpia kilpailuetuja

Lankapajan tuoteskaala yltää pienistä komponenteista isoihin kokonaisuuksiin. Yrityksen valmistamia tuotteita ovat muun muassa kylmäkalusteiden, varastoautomaattien, kiukaiden, henkilönostimien, ajoneuvoteollisuuden ja myymäläkalusteiden komponentit sekä rullakot ja muut logistiset ratkaisut. Valmistusmateriaaleina käytetään ohutlevyä, teräsputkea ja -lankaa sekä kaikkia näiden yhdistelmiä. Tuotannossa hyödynnetään korkeaa automaatiotasoa sekä viimeisintä tuotantoteknologiaa. Yhtiöllä on ISO 9001 ja 14001 sekä EN1090 ja EN15085 hitsaussertifioinnit.

Lankapajan palvelukonseptina on tarjota asiakkaalle kaikki tarvittava helposti yhdestä ja samasta paikasta. Toimintamalli kiteytyy käsitteeseen ”one-stop-shop”. 

Lisäpalveluna Lankapaja voi huolehtia asiakkaan tuotteen tuotekehityksestä, kokoonpanosta, puskurivarastoinnista sekä logistisista palveluista. Tuotantotilaa on 29 000 neliömetriä ja tuotantokoneita satoja. Yhtiön pitkälle automatisoitu konekanta on Pohjoismaiden monipuolisin ja henkilöstö erittäin ammattitaitoista.

– Yksi vahvimmista Lankapajan kilpailueduista on oma tuotannonohjausjärjestelmä, joka antaa mahdollisuuden hallita laajan ja monipuolisen tuotevalikoiman valmistusta. Kun tuotetta on valmistettu kerran, on tuotteen valmistustiedot ja -kustannukset saatavissa reaaliajassa tuotannonohjausjärjestelmän kautta, kertoo Lankapaja Oy:n toimitusjohtaja Kari Timgren.

Avainasiakkuudet tukipilarina

Lankapajalla on yhteensä kolme tehdasta: Suomessa Nummelassa ja Lahdessa sekä Ruotsissa Skillingarydissä. Suomessa Lankapajalla on oma kuljetuskalusto, jonka ansiosta logistiikka toimii. 

Timgren mainitsee Lankapajan asiakaskunnan olevan vakaalla pohjalla. Useissa tapauksissa Lankapaja osallistuu asiakkaan tuotteen valmistuksen lisäksi myös sen teollistamisprosessiin. 

– Meillä on useita varmoja avainasiakkuuksia jo kymmenien vuosien ajalta. He ovat tukipilarimme. Myös uusasiakashankintamme on tällä hetkellä vahvaa, siihen olemme panostaneet. 

Timgren toteaa Lankapajan olevan kasvuyritys, joka ui tarvittaessa nopeasti vastavirtaan. Lankapaja onkin menestynyt yhdessä asiakkaidensa kanssa. 

– Moni avainasiakkaistamme on kansainvälistynyt. Monesti tässä tapahtumaketjussa on mukana uusi kansainvälinen emokonserni. Näemme, että Lankapajan on kuljettava mukana, tukemassa ja ennakoimassa tätä kansainvälistymisprosessia. Arvioimme ja punnitsemme jatkuvasti myös eri mahdollisuuksia nopeaan kasvuun erilaisin yritysostoin, Timgren kertoo.

Esimerkkinä tästä Lankapaja hankki loppuvuodesta 2021 yritysostolla Reifer Oy:n, joka on Kangasniemellä sijaitseva vakavarainen palvelukonepaja. Yritys on erikoistunut levypohjaisten piensarjojen sekä raskaampien kappaleiden valmistukseen. 

Yritysostolla täydennettiin kummankin yhtiön osaamisalueita ja laajennettiin asiakkaille tarjottavaa palvelua.

Haku