Hyppää sisältöön

Välittäjän valinta onnistuu verkossa

Välittäjän valinta onnistuu verkossa

14.01.2022

Kiinteistövälittäjäyrittäjä Christer Björklöfin perustama Ovikello.com tuottaa toimialan laadukkaimmat kohtaamiset välittäjälle ja asuntoa myyvälle kuluttajalle, sillä kuluttaja itse valitsee välittäjän. 

Ovikello.com-välittäjäkatalogi palvelee niin välittäjiä kuin kuluttajiakin.

TEKSTI I MOONA LAAKSO KUVA I CHRISTER BJÖRKLOF

Pitkään kiinteistönvälittäjäyrittäjänä toiminut Christer Björklof pisti merkille, että perinteinen tapa löytää välittäjä ei palvele asunnonvaihtajia eikä välittäjiä. Syntyi ajatus puolueettomasta hakusivustosta, joka palvelee niin välittäjiä kuin kuluttajia. 

Tällä hetkellä välittäjien valinta tapahtuu monesti sokkona. Ovikello.com on asunnonvaihtajien Wolt – kuluttaja saa itse valita välistysliikkeestä riippumatta itselleen sopivimman välittäjän.

Välittäjällä on väliä

Palvelu perustuu siihen, että kuluttaja löytää postinumerohaun perusteella itselleen mieluisan paikallisen välittäjän, joka tuntee alueen ja vastaa hänen tarpeisiinsa. 

– Kuluttajille palvelu on todella simppeli ja nopea, kun taas välittäjille moderni tapa tuoda itseään esille, Björklöf sanoo. 

Kuluttaja pääsee tarkastelemaan postinumeron perusteella välittäjien profiileja, jotka sisältävät kattavaa tietoa välittäjistä: heidän kotisivunsa, sosiaalisen median kanavansa sekä myynnissä olevat kohteensa. Erityisesti Ovikello.com panostaa välittäjien videoesittelyihin, sillä Björklöf näkee, että ne ovat oiva tapa välittäjälle erottua ja tulla valituksi.

Palvelu pohjautuu luotettavuuteen ja avoimuuteen. Kuluttajan ei tarvitse syöttää palveluun itsestään mitään tietoja ennen välittäjän valitsemista. Se ei myöskään sido kuluttajaa mihinkään eikä maksa mitään. Ohjelmiston on rakentanut yksi Suomen tunnetuimmista tietoturva-asiantuntijoista Benjamin Särkkä tiimeineen.

Kaikille avoin palvelu

Ovikello.com on avoin kaikille Suomen välittäjille ja tarjoaa myös aloitteleville välittäjille tehokkaan keinon löytää asiakkaita. Palvelu on lyhyessä ajassa saanut paljon positiivista palautetta niin kuluttajilta kuin välittäjiltä.

– Jo alle parissa kuukaudessa palvelu on tuottanut välittäjille yli sadan tuhannen euron keskiarvolla välityspalkkioita, sekä samalla monelle kuluttajalle laadukasta asunnonvaihtoa. 

Palvelun on tarkoitus kasvaa tulevaisuudessa Euroopan suurimmaksi välittäjien hakusivustoksi ja sen mahdollistamiseksi Ovikello.com tulee panostamaan tulevaisuudessa entisestään digitaaliseen markkinointiin, sekä palvelun kehittämiseen.

– Ovikello.com on minun rahoittamani ja luomani palvelu, joten se kuvastaa hyvin kuinka paljon itse uskon siihen. Kaikkea en tietenkään pysty tekemään itse, joten myös kumppanit valikoituvat matkan varrella. Asetetut tavoitteet tulevat vaatimaan uusia kumppaneita, ja olenkin avoin kuulemaan lisää kiinnostuneista yhteistyötahoista sekä sijoittajista. Ovikello.com-palvelun matka on vasta alussa ja missiomme on muuttaa koko välitysalan tapaa valita välittäjä, kiteyttää Björklöf.

Haku