Hyppää sisältöön

Vakuutus kuljetuksille sekunneissa

Vakuutus kuljetuksille sekunneissa

31.10.2022

Logistiikka-alan kiemuraisia vakuutuskäytäntöjä uudistava Redkik Oy toimii jo neljällä mantereella. Ennen niin työlään vakuutusprosessin voi hoitaa nyt kätevästi älylaitteella jopa sekunneissa.

Suomalais-yhdysvaltalaisen Redkik Oy:n tekoälyä ja koneoppimista hyödyntävä teknologia löytää yritysten yksilöllisiin tarpeisiin sopivan kertakuljetusvakuutuksen alle sekunnissa.

TEKSTI | SAANA LEHTINEN   KUVA | ANNE KOIVISTO

Kun logistiikkayritys haluaa vakuuttaa kuljetuksensa, edessä on usein pitkä ja kallis prosessi vuotuisen vakuutusratkaisun löytämiseksi. Vakuutuksen hankkiminen edellyttää tavallisesti lukuisia puheluita, sähköpostiviestejä ja täytettäviä lomakkeita, ja lopputuloksena on silti lähes aina yrityksen tarpeisiin vain osittain sopiva ratkaisu. 

Samat vaikeudet vakuutusratkaisujen kanssa sai kokea myös omaa kuljetusyritystä aiemmin pyörittänyt Chris Kalinski.

– Sopivan vuotuisen vakuutusratkaisun hankkiminen oli kokonaisvaltainen prosessi, joka söi valtavasti aikaani. Ajattelin, että asiaan on pakko löytyä järkevämpikin keino, Kalinski kuvailee.

Modernisoi logistiikka-alan vakuutuskäytännöt

Nyt Kalinski johtaa vuonna 2020 perustamaansa, jo neljällä mantereella toimivaa Redkik Oy:tä. Tämä teknologiayritys modernisoi logistiikka-alan vakuutuskäytäntöjä integroidulla, vakuutuskentän tunnetuimmat ja luotetuimmat yhtiöt sekä logistiikan alan toimijat samalle alustalle yhdistävällä ratkaisullaan. Kertakuljetusvakuutuksen mahdollistava ja käyttökokemusta parantava teknologia on tervetullut lisäys harmaita hiuksia tuottavien vuotuisten ratkaisujen rinnalle.

– Järjestelmässämme kaikki on valmista puolessa sekunnissa ja huomattavasti edullisemmin.

Logistiikan toimijat voivat helpottaa arkeaan Redkikin tarjoamalla verkkoalustalla tai integroimalla teknologian suoraan rahdinvarausjärjestelmään. Vakuutusyritykset saavat puolestaan mahdollisuuden tuoda vakuutuksensa osaksi yhtenäistä ostoprosessia.

Kustannustehokas ratkaisu

Redkikin vakuutusohjelmisto on helppokäyttöisyydessään paitsi logistiikka-alan yritysten arkea tehostava, myös organisaatioiden kustannuksia vähentävä ja riskejä minimoiva vaihtoehto. 

– Oikeanlainen vakuutus on ajankohtainen nyt, kun logistiikka-alan kustannukset ovat hypänneet pilviin. Järjestelmämme tekee kertakuljetusvakuutuksen hankkimisesta fiksua. Sen kautta tarjottava vakuutus voi turvata lähetyksen lisäksi myös kuljetuskustannukset ja mahdollisen varastoinnin, joten vahingon sattuessa vakuutuksen hyödyt kasvavat hyvin suuriksi.

KÄTEVÄMPI KULJETUSVAKUUTUS

  • Redkikin kehittämä järjestelmä poistaa tarpeen työläille ja kalliille vuotuisille vakuutusratkaisuille.
  • Järjestelmä leikkaa kuljetusvakuutuksiin kuluvia kustannuksia sekä tuo kassavirtaa vakuutuskumppaneille.
  • Ohjelmisto on tällä hetkellä saatavilla Euroopassa, Yhdysvalloissa, Brasiliassa ja Kaakkois-Aasiassa.
  • Jokaisesta transaktiosta lahjoitetaan osa Suomen metsien ja turvekankaiden suojelun edistämiseen.

Kun vakuutuksen hankkiminen onnistuu päivien tai tuntien sijasta sekunnissa, logistiikkayrityksille vapautuu aikaa oman ydinliiketoimintansa toteuttamiseen.

– Tämä avaa huolitsijoille uuden mahdollisuuden asiakastyytyväisyyden lisäämiseen sekä uuteen tulonlähteeseen. Järjestelmämme tuo positiivista kassavirtaa myös vakuutuskumppaneillemme, hän lisää.

Nopeuden ja helppokäyttöisyyden lisäksi Redkikin vakuutusohjelmisto tuo rahdintoimittajien vakuutuksiin niistä aiemmin puuttunutta joustavuutta: asiakas saa käyttöönsä vakuutusturvan silloin, kun hän sitä tarvitsee. Räätälöitävyyttä vahvistaa laaja valikoima vakuutettavissa olevia tuotteita sekä usean vakuutuskumppanin tarjonta. Tekoäly pitää huolen riskien vähentämisestä sekä dynaamisesta hinnoittelusta. 

Redkikin teknologian hyötyihin lukeutuu lisäksi kestävän kehityksen tukeminen tutkimalla ja lopulta tarjoamalla vihreämpiä toimitustapoja ja -reittejä automatisoidusti. 

– Lahjoitamme osan jokaisesta järjestelmämme transaktiosta Suomen luonnonmetsiä ja turvekankaita suojelevalle ja uusivalle Snowchange Cooperative -järjestölle.

Kiinnostus on globaalia

Redkikin kehittämä innovatiivinen ratkaisu kiinnostaa yrityksiä globaalilla tasolla. Teknologiansa Suomessa ja Yhdysvalloissa vuonna 2020 lanseerannut yritys onkin laajentanut liiketoimintaansa nopeasti. Tällä hetkellä yrityksen uraauurtava ohjelmisto on saatavilla Suomen ja Yhdysvaltojen lisäksi myös muualla Euroopassa sekä Brasiliassa ja Kakkois-Aasiassa. 

Globaalia laajentumista auttaa Redkikin teknologian soveltuminen yritysten erilaisiin tarpeisiin: ohjelmisto toimii sekä itsenäisenä verkkoratkaisuna että integroituna olemassa olevaan rahdin sähköiseen varausjärjestelmään.

– Olemme onnistuneet luomaan automatisoidun ja tarkan järjestelmän, joka sopii yhteen kaikkiin maailmalla käytössä oleviin sääntelyjärjestelmiin, Kalinski summaa.

Haku