Hyppää sisältöön

Vaativiin puhdistuksiin

Vaativiin puhdistuksiin

23.04.2021

LTE-Pintatekniikalla on käytössään erilaisia pesumenetelmiä haastaviinkin kohteisiin. Puhdasvesipesurilla ikkunoiden pesu onnistuu jopa kuudenteen kerrokseen asti ilman nosturia.

Jos lattiapinta on kulunut ja likainen, tai ikkunat sijaitsevat korkealla katonrajassa, tarvitaan tavallista järeämpiä menetelmiä.

Teksti Elina Jäntti  Kuva Outi Neuvonen

Voiko vuosikymmeniä vanhat mosaiikkibetoniaskelmat saada näyttämään uusilta ilman massiivista remonttia? Entä voiko useita kerroksia korkean liikehuoneiston ikkunat pestä ilman nosturia? Jos kysytään LTE-Pintatekniikan henkilöstöltä, vastaus on kyllä. 

– Teemme vaativia lattiapintojen peruspuhdistuksia ja hiontoja sekä ikkuna- ja lasipintojen pesuja, ja meiltä sujuvat haastavatkin kohteet, sanoo LTE-Pintatekniikan toimitusjohtaja Maria Tonteri.

Yrityksen tyypillisimpiä töitä on kerrostalon porrashuoneiden lattioiden pesu ja vahaus. Monissa kohteissa lattiat ja porraspinnat voivat olla ikääntyneitä ja kuluneita. Esimerkiksi mosaiikkibetonipintoihin voi kertyä runsaasti vahaa ja muuta likaa, jotka eivät lähde perinteisillä pesumenetelmillä. 

– Pesemme kaikkia lattiamateriaaleja. Peruspesu on nopein ja suosituin pesumenetelmämme. Jos tarvitaan järeämpiä menetelmiä, teemme myös hiovia pesuja ja betonipintojen puhdistuksia pohjia myöten, Tonteri kertoo. 

Arvot näkyvät toiminnassa

LTE-Pintatekniikan nimessä alkukirjaimet viittaavat sanoihin laatu, tehokkuus ja ekologisuus. Näitä arvoja pidetään esillä kaikessa toiminnassa. Esimerkiksi lattiapintojen kunnostustöissä voidaan käyttää kemikaalitonta peruspesua, joka on nopea ja tehokas menetelmä. 

– Kemikaalittomassa peruspesussa käytetään uusia värähteleviä, tehokkaita lattianhoitokoneita ja hyvin usein kemikaalittomia laikkoja hiomiseen ja puhdistamiseen. Tottakai joissakin kohteissa tarvitaan myös kemikaaleja, mutta jos pärjätään ilman, kemikaaliton peruspesu on tehokkain ja nopein. 

Yrityksessä pyritään toimimaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Pesuaineista ja vahoista etsitään aina ekologisin vaihtoehto, materiaalit kierrätetään ja tekstiilit kulutetaan loppuun.

Muun muassa vaativiin puhdistusurakoihin erikoistuneen LTE-Pintatekniikan toimitusjohtaja Maria Tonteri sekä asiantuntija Katja Koskela.

Kätevästi korkeuksiin

Ikkuna- ja lasipintojen pesussa LTE-Pintatekniikka käyttää erilaisia pesumenetelmiä, jotka sopivat haastaviin kohteisiin. Yrityksellä on käytössään esimerkiksi puhdasvesipesuri, jolla voidaan pestä ikkunapintoja jopa kuudennen kerroksen tasolla ilman nosturia.

– Puhdasvesipesuri mahdollistaa monenlaisten haastavien paikkojen pesemisen, joihin ei saada tai haluta nostinta. Esimerkiksi katuja ei tarvitse sulkea tai parkkipaikkoja tyhjentää nosturin tieltä.

Pesurin avulla ikkunapinnat voidaan myös pestä täysin kemikaalittomasti. Pesuri suodattaa ja puhdistaa veden todella puhtaaksi, syöttää veden ikkunaan ja harjausmekanismi puhdistaa ikkunat niin, että likajäämiä tai raitoja ei jää.

– Ikkunoita ei myöskään tarvitse kuivata puhdasvesipesun jälkeen, sanoo LTE-Pintatekniikan asiantuntija Katja Koskela.

Haastavien ikkunapintojen pesu on kasvava ala, sillä nykyisin rakennuksissa käytetään paljon lasia, esimerkiksi isoja ikkunoita, erilaisia isoja ikkunaelementtejä, lasitettuja parvekkeita ja kattoikkunoita. 

– Yksi kohde voi vaatia monenlaisia ikkunanpesumenetelmiä samalla kertaa. Myös rinteille rakentaminen on lisääntynyt, mikä on lisännyt uusien menetelmien tarvetta, Koskela avaa.

Työntekijöitä koulutetaan pian tekemään myös köysipesuja, joissa voidaan pestä haastavia ikkunapintoja köysien varassa. Kun köysipesut tulevat valikoimiin, LTE-Pintatekniikan tarjonnasta löytyvät kaikki ikkunanpesumenetelmät.

– Olemme nuori, puhtauspalvelualasta oikeasti innostunut ja koko ajan kehittyvä yritys. Teemme työtä sen eteen, että olemme mahdollisimman tehokkaita ja koko ajan parempia, Tonteri päättää.

Haku