Hyppää sisältöön

Vaate, jossa tuntuu vastuu

Vaate, jossa tuntuu vastuu

28.01.2022

Nykyään vaatteita ostetaan ennen kaikkea laatu edellä, tietävät Luhdan Brand Manager Terhi Hurme ja tuotepäällikkö Piia Savonniemi.

Luhta on huomioinut uudessa talvimallistossaan niin käyttäjien kuin ympäristönkin hyvinvoinnin. Vastuullisesti tuotetut vaatteet kestävät aikaa ja käyttöä. 


TEKSTI | TUOMAS I. LEHTONEN   KUVA | TEEMU PAAVOLA

Yhä useampia suomalaisia kiinnostaa aktiivinen elämäntapa, ajattelevat Luhdan Brand Manager Terhi Hurme ja tuotepäällikkö Piia Savonniemi. Luonnossa liikkuminen ja ulkoilu ovat vahvassa nosteessa. Talvivaatteilta kaivataan paitsi rentoutta myös hyviä teknisiä ominaisuuksia, jotka mahdollistavat miellyttävän ulkoilun erilaisissa sääoloissa. 

Etä- ja hybridityön yleistyttyä työn ja vapaa-ajan rajat eivät ole enää kovin selkeitä – reipas lenkki voi hyvin katkaista päivän palaverikimaran. Samalla on syntynyt tarve sporttisen tyylikkäälle hybridipukeutumiselle.

– Hybridivaatteet ovat sopivan rentoja leppoisaan ulkoiluun ja riittävän tyylikkäitä, että niillä voi pyörähtää kauppareissulla tai palaverissa. Vaatetus perustuu yhä useammin kerrospukeutumiseen. Esimerkiksi svetaria, toppaliiviä ja päällystakkia voidaan sopivasti yhdistelemällä hyödyntää ympäri vuoden, Savonniemi kertoo.

Savonniemi on havainnut, että kuluttajat kiinnittävät nykyään entistä enemmän huomiota vaatteiden vastuulliseen tuotantoon sekä tuotteiden kestävyyteen ja pitkäikäisyyteen.

– Nyt halutaan ostaa vähemmän ja laadukkaampia tuotteita. Kerrospukeutumisen ja vaatteiden hyvän yhdisteltävyyden ansiosta kuluttajat voivat hankkia pienemmän määrän laadukkaita vaatteita, hän lisää.

Vastuullisuus korostuu

Suomessa suunniteltu Luhdan talvivaatemallisto huomioi erityisesti käyttäjien tarpeet ja pohjolan vaihtelevat sääolosuhteet. Laajaan valikoimaan kuuluu niin ulkoiluun, lasketteluun kuin katukäyttöönkin sopivia vaihtoehtoja. 

Malliston klassisemmat vaatevaihtoehdot ovat tyköistuvampia ja väreiltään hillitympiä. Talvikauden väriskaalassa korostuvat sinisen ja ruskean sävyt. Malliston trendikkäämmät tuotteet ovat puolestaan mitoitukseltaan väljempiä ja väreiltään kirkkaita. Saatavilla on esimerkiksi iloisen keltaisia ja räiskyvän punaisia tuoteuutuuksia.

Kauden kiinnostavia uutuuksia ovat pulleat puffatakit, toppaliivit sekä välikerrostuotteet.

Luhdan tuotepäällikkö Piia Savonniemi

– Luhdan DNA:han on aina kuulunut sporttinen rentous, käyttömukavuus, laadukkuus sekä vaatteen ulkonäköä ja toiminnallisuutta parantavat, viimeistellyt yksityiskohdat. Kauden mielenkiintoisia uutuuksia ovat esimerkiksi pulleat puffatakit, kerrospukeutumiseen sopivat toppaliivit ja ihanan pehmeät välikerrostuotteet, Savonniemi luettelee.

Luhdan laadukkaat tuotteet on suunniteltu ja valmistettu kestämään pitkään. Kestävyyden ohella vaatteet on muotoiltu tyyliltään ajattomiksi. 

– Emme tee pikamuotia, vaan tuotteita, jotka soveltuvat käytettäviksi monien vuosien ajan. Vaatteemme voivatkin hyvin kiertää useammilla käyttäjillä. Tämän vuoden alkupuolella käynnistämmekin Luhdan oman Take Back -tekstiilipalautusohjelman. Ohjelman kautta kuluttajat voivat palauttaa käyttökelpoisia käytettyjä Luhta-vaatteitaan Luhta Outdoor Storeihin. Syksyllä alamme myös myydä käytettyjä tuotteita verkkokaupassamme, Hurme kertoo.

Luhdan talvimallistossa käytetyistä kangasmateriaaleista jo 30 prosenttia on ympäristöystävällisiä. Valmistuksessa on käytetty runsaasti esimerkiksi kierrätettyä polyesteriä ja orgaanista puuvillaa. Luhta kehittää parhaillaan niin kutsuttua monomateriaalituotteiden valmistusta, mikä lisää jatkossa vaatteiden kierrätysmahdollisuuksia.

Mallistot ovat nähtävillä uudessa verkkokaupassa

Viime vuonna täysin uudistuneessa Luhdan omassa Luhta.com-verkkokaupassa talvimalliston tuotteet alkavat olla jo pääosin myyty, mutta kevätuutuudet ovat pian esillä. Verkkokaupassa voi tutustua Luhdan tuotteiden ohella myös muihin Luhta Sportswear Companyn kotimaisiin laatumerkkeihin Rukkaan, Icepeakiin, Dachsteiniin, Torstaihin, Your FACEen, Skilaan, Ril´siin, Boy-Cotiin ja OISiin.

Luhdan talvimalliston vaatteet ovat samalla kertaa rentoja, mutta myös tyylikkäitä. Siksi ne sopivat moneen eri tilanteeseen.

– Luhta tunnetaan erityisen hyvin sen takeista. Laaja vaatemallistomme kattaa kuitenkin myös kengät, sukat, paidat, housut, kerrastot, käsineet sekä päähineet. Kaikkiin tuotteisiimme pääsee tutustumaan vaivattomasti uudistuneessa verkkokaupassamme, jossa uudet tuotteet ovat laajimmin tarjolla, Hurme kertoo.

Luhta pyrkii parantamaan määrätietoisesti niin verkkokaupan kuin Luhdan oman myymäläverkostonkin asiakaskokemusta. Verkkokaupassa asiakkaan valintaprosessia on pyritty helpottamaan muun muassa selkeiden kokotaulukoiden, tuote-ehdotusten sekä tuotekuvausten avulla.

– Olemme kiinnittänet runsaasti huomiota esimerkiksi tuotteiden selkeisiin yleiskuvausteksteihin, joissa kerrotaan tarkasti kunkin tuotteen mitoituksesta ja ominaisuuksista. Erityisen positiivista palautetta verkkokauppamme on saanut tuotteiden nopeista toimitusajoista. Toimitukset esimerkiksi Suomen suuriin kaupunkeihin onnistuvat jopa kahdessa päivässä, Hurme mainitsee.

Haku