Hyppää sisältöön

Uusi vuosi käyntiin merellä – laivakokouksesta tiimihenkeä

Uusi vuosi käyntiin merellä – laivakokouksesta tiimihenkeä

16.01.2024

Tallink Silja Linen laivoja voi vuokrata myös kokonaan omaan käyttöön, esimerkiksi yritystilaisuuden järjestämiseen.

Laivakokoukset ovat taas nousussa, sillä etätöissä kohtaamiset ja tiimiytyminen ovat jääneet taka-alalle. Moni janoaakin jo työkavereiden tapaamista kasvokkain.

TEKSTI ja kuva tallink silja line

Yritykset haluavat nyt innostaa omaa henkilöstöään, ja moni kokee erityisesti risteilyn hyväksi miljööksi suunnittelu- ja tiimipäiville tai johtoryhmän kokouksille. Vastapäisen toimiston betoniseinä halutaan vaihtaa merimaisemaan ja ottaa aikaa tavata tiimin kanssa myös kasvokkain, Tallink Silja Linen myyntijohtaja Jani Mäkelä kertoo.

Yritykset toivovat kokousmatkoilta ennen kaikkea huolettomuutta ja kokonaisuuden järjestelyä avaimet käteen -periaatteella. Laivalla on kätevästi samassa paketissa sekä kokoustilat että majoitus-, ravintola- ja viihdepalvelut. Kokousmatkan järjestely on helppoa, kun kaikki palvelut ja oheisohjelmat voi varata yhdestä ja samasta paikasta.

– Laivoillemme tullaan usein pitämään erityisesti sellaisia kokouksia ja tapahtumia, joissa asioihin halutaan ottaa enemmän syvyyttä ja joissa luovuus sekä tiimityöskentely korostuvat. Laivojen tilat ovat joustavat, ja kokouksen järjestäminen onnistuu aina neljän hengen tiimikokouksesta satojen henkilöiden tapahtumiin ja messuihin.

Uudet bisnesideat vaativat luovuutta ja kohtaamisia

Moni on vaihtanut myös viime vuosien aikana työpaikkaa ja päässyt esittäytymään työkavereilleen ainoastaan virtuaalisesti.

– Porukka ei ole päässyt tapaamaan toisiaan korona-aikana. Monesti johtokin saattaa hämmästyä laivalla, kun tapaa henkilöstöään ja näkee puheensorinaa ja iloisia kasvoja. On aivan eri asia, suoritetaanko töitä vai tehdäänkö töitä oikeasti yhdessä, Mäkelä toteaa.

Virtuaalikokouksissa läsnäolo usein kärsii, ja osa saattaa poistua kesken kokouksen. Laivalla kokoustaessa tiimi pysyy hyvin yhdessä.

Kokous laivalla inspiroi ihmiset tekemään töitä yhdessä tiiminä.

– On tärkeää, mitä kaikkea tapahtuu matkakokonaisuuden ympärillä. Esimerkiksi päivällisen äärellä on helppo saada aikaan hyviä keskusteluita, yhteisiä oivalluksia ja luoda hauskoja muistoja. Kun porukka on hitsautunut saumattomasti yhteen, ihmiset lähtevät inspiroituneena tiiminä tekemään töitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi, Mäkelä lisää.

Tallink Silja Linen laivoja voi vuokrata myös kokonaan omaan käyttöön.

– Meillä on vuodessa jopa noin 30 yksityistilaisuutta, jolloin koko laiva on varattu yksityiskäyttöön. Tapahtumia on aina raviristeilystä erilaisiin yritystilaisuuksiin. Kun laiva on pelkästään omassa käytössä, tunnelma on todella ainutlaatuinen, Mäkelä kuvailee.

Lataa kokousjärjestäjän opas täältä.


Tallink Megastar ja Mystar -laivat vievät afterwork-risteilyille

TALLINK SHUTTLE -laivat Megastar ja MyStar vievät liikematkustajan mukavasti kahdessa tunnissa Tallinnaan, ja yrityksille suunnattu afterwork-risteily kestää kokonaisuudessaan viisi tuntia.

– Olemme paketoineet saman illan risteilyt entistä selvimmin omaksi afterwork-tuotteeksi. Tällainen vaihtoehto toimii erityisesti silloin, jos ei ole mahdollista lähteä pidemmälle laivamatkalle. Viiden tunnin afterwork-iltaristeilyllä on sopivasti aikaa syödä hyvin, nauttia laivan viihdetarjonnasta, vaihtaa kuulumiset ja ostaa vielä merihintaiset ostokset, Mäkelä kertoo.

Vastuullisuudella on keskeinen rooli Tallink Silja Linen liiketoiminnassa. Itämeren laivaston uusin jäsen, energiatehokas Tallink MyStar-laiva, on rakennettu Rauman telakalla ja käyttää polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua.

– Vastuullisuus nähdään meillä laajasti ja monipuolisesti aina työnantajavastuusta yhteiskuntavastuuseen. Merenkulku on aina ollut myös tärkeä tuonnille ja viennille, sillä valtaosa tavarakuljetuksista tapahtuu juurikin meriteitse, Mäkelä muistuttaa.

Tallink Silja Linen laivojen kokoustilat ovat joustavat, ja kokouksen järjestäminen onnistuu aina neljän hengen tiimikokouksesta satojen henkilöiden tapahtumiin.

Haku