Hyppää sisältöön

Uusi sovellus elvyttää kovia kokenutta ravintola-alaa

Uusi sovellus elvyttää kovia kokenutta ravintola-alaa

18.10.2022

Kiitämme yhteistyöstä eritoten Leppävaaran Taste of Indiaa, Olarin Curry Leafia ja Laajalahden Blue Jay Loungea, sanoo Victoria Mefodyeva.

Teknologiayhtiö havaitsi lähiympäristönsä ravintoloiden katoavan, ja päätti toimia. Tuloksena syntyi innovatiivinen sovellus.

TEKSTI | MARI KORHONEN   KUVA | JOONA RAEVUORI

Jonoon.fi applikaatiostaan tunnettu Codemenders Oy vie ajatuksen paikallisten toimijoiden tukemisesta uudelle tasolle. Ravintola-alaa kovalla kädellä koulineet koronavuodet ja niiden jälkeinen kuluttajakäyttäytymisen pysyvä muutos sai yrityksen pohtimaan, millaisilla palveluilla he kotimaisena teknologiayrityksenä voisivat edesauttaa ravintolayrittäjiä.

– Ruoan tilaaminen tuli suomalaisiin koteihin jäädäkseen, mikä näkyy aikaisempaa tyhjempinä ravintolasaleina. Ruokalähettipalvelut ovat tehneet arvokasta työtä ja pelastaneet ravintoloita rajoitusten aikana, mutta pysyvänä ilmiönä niiden syömä kate on monelle pienelle ja keskisuurelle yrittäjälle liikaa. Kulurakenne ei ole enää järkevä, jos ravintolalle jää kolmannen osapuolen haukkaaman siivun jälkeen katetta annosta kohden vain 3–4 euroa. Kiinteät kulut juoksevat ennallaan tyhjässäkin ravintolassa, avaa toimitusjohtaja Aseeem Shakuntal.

Kaikille kannattava

Codemenders kehitti NoutoAteria-palvelun, jotta ihmiset löytäisivät takaisin ravintoloihin ja liiketoiminta olisi myös ravintoloitsijoille kannattavaa. Palvelu kehitettiin yhteistyössä usean eri pk-seudulla sijaitsevan ravintolan kanssa, joiden prosesseihin yhtiö tutustui tuotekehitysvaiheessa. Sujuvan yhteistyön tuloksena syntyi käyttäjäystävällinen palvelu sekä ravintolalle että asiakkaalle.

– Lähdimme bisnekseen vilpittömästä halusta auttaa ravintoloita, jonka vuoksi hinta ravintolalle on ja pysyy edullisena ja kaikkien saavutettavissa olevana. Palvelun käyttö on helppoa, eikä sitä varten tarvitse erillistä laitetta. Riittää, kun applikaation lataa puhelimeen, NoutoAteria-konseptin projektipäällikkö Victoria Mefodyeva kertoo.

Kuluttajan kannalta NoutoAteria on uudenlainen ruoan verkkotilauspalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden tilata ja nauttia ravintolaruokaa entistä vastuullisemmin. 

– Palvelumme listaa kuluttajalle lähialueen ravintolat verkkosivuillamme vieraillessaan, josta hän voi helposti valita ja tilata mieleisensä ilman erillistä rekisteröintiä. Kuljetuspalvelua emme ainakaan toistaiseksi tarjoa, vaan rohkaisemme suomalaisia askelten kerryttämiseen noutoreissulla. Näin tulee tuettua paikallista, säästettyä luontoa ja edistettyä omaa terveyttä samalla keikalla ilman jonottamista, Mefodyeva summaa hymyillen.

Jonottamisen aika on ohi

NoutoAteria sujuvoittaa ravintoloiden arkea helpottamalla asiakaspalvelua sekä antamalla ravintolalle näkyvyyttä ja työkaluja brändin rakentamiseen paikallisesti. Samalla kuluttajalle välitettävä ajantasainen tieto tilauksen valmistumisesta, noutoaikatauluista ja ravintolan paikkatilanteesta vapauttavat ihmiset jonottamisesta.

– Tämän päivän lyhytjännitteisessä ilmapiirissä ihmiset haluavat optimoida käyttämänsä ajan. Nyt asiakkaat voivat käyttää ruoan valmistukseen kuluvan ajan muuhun, Shakuntal ja Mefodyeva esittelevät.

NoutoAterian palvelukonseptia testattiin pilottihankkeessa kymmenen ravintolan kanssa, ja se saatiin syyskuun lopulla päätökseen. Nyt palvelu paikallisten ravintoloiden tukemiseen on valmis.

Haku