Hyppää sisältöön

Uusi palvelukonsepti haastaa perinteiset kiinteistösijoitukset

Uusi palvelukonsepti haastaa perinteiset kiinteistösijoitukset

21.02.2022

VALO Hotel & Work Helsingistä on hyvät yhteydet esimerkiksi Helsingin keskustaan ja Pasilaan, Helsinki-Vantaan lentokentälle sekä Espoon Keilaniemeen, Otaniemeen ja Leppävaaraan.

VALO Hotel & Work -konsepti tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden sijoittaa kiinteistömarkkinoille. Avaimet käteen -kokonaisuuden ansiosta konsepti on sijoittajalle tuottoisa ja vaivaton.

TEKSTI | TUOMAS I. LEHTONEN KUVA | VALO

SSA Groupin markkinointipäällikkö Jonathan Heino on innoissaan. Yrityksen kehittämän innovatiivisen VALO Hotel & Work -konseptin ensimmäinen kohde valmistuu kovaa vauhtia Helsingin Ruskeasuolle, Mannerheimintien varteen. Ovet avautuvat asiakkaille ensi kesänä.

– VALO Hotel & Work Helsinki yhdistää hotelli- ja toimistopalvelut älykkäiden tila- ja teknologiaratkaisujen sekä uudenlaisen palvelukonseptin avulla. Rakennuksen 422 vuokrattavaa huonetta muuntuvat käden käänteessä hotelli- tai työhuoneiksi Iskun kehittämillä muuntokalusteilla. Tilojen käyttötehokkuus on viimeisen päälle hiottu, joten voimme tarjota sijoittajille korkeaa tuottoa. Erikseen vuokrattavat autopaikat, saunaosasto sekä kokous-, neuvottelutilat lisäävät tuottomahdollisuuksia, Heino kertoo.

Heinon mukaanVALO Hotel & Work -konsepti on kehitetty muuttuvan työelämän tarpeisiin. Työn liikkuvuus kasvaa ja etätyön rooli korostuu. Samalla viihtyisiä, yhteisöllisyyttä rakentavia, verkostoitumista tukevia ja luovuutta lisääviä työympäristöjä kaivataan yhä enemmän. 

VALO vastaa myös majoituspalveluiden kasvaneeseen kysyntään. Esimerkiksi Helsingissä hotellihuoneiden käyttöaste on noussut vuosina 2015–2018 peräti 12 prosenttia ja kasvun odotetaan jatkuvan. 


Jopa 10 prosentin tuotto 

Asunto- ja kiinteistösijoittajalle VALO-konsepti tuo merkittäviä etuja. Tilojen käyttötehokkuuden ansiosta sijoituksen tuotto-odotus on korkeampi kuin esimerkiksi Helsingin asuntomarkkinoilla. Sijoittajat pääsevät helpolla, sillä tiloista vastaava VALO hotellioperaattori huolehtii tilojen vuokrauksesta, asiakaspalvelusta sekä kiinteistön huollosta ja ylläpidosta sekä muun muassa huoneiden siivouksesta. Lisäksi kaikkien huoneiden tuotot jaetaan tasan riippumatta yksittäisen huoneen vuokrausasteesta.

– Sijoittaja voi valita viiden prosentin kiinteän nettotuoton tai tilojen todelliseen myyntiin perustuvan tuoton. Jälkimmäisen on arvioitu olevan noin 10 prosenttia vuodessa. VALO on hyvä kohde myös sellaisille yrityksille tai yksityishenkilöille, jotka tarvitsevat ajoittain työ- tai majoitustilaa Helsingistä, Heino kertoo.


Huoneita jokaisen tarpeisiin

VALO Hotel & Workissa on tarjolla kolme huoneistotyyppiä: noin 12 neliömetrin Smart, 17 neliömetrin Comfort sekä 28 neliömetrin Deluxe. Pienimmän huoneen saa omakseen noin 181 000 eurolla. Huoneesta voi hankkia myös omistusosuuden. Pienin yksittäinen sijoitus on noin 20 000 euroa. VALO Hotel & Work on juridisesti asunto-osakeyhtiö, joten huoneen tai sen osan ostavasta sijoittajasta tulee kiinteistön omistavan yhtiön osakas. 

– Olemme halunneet mahdollistaa kiinteistösijoittamisen mahdollisimman monille. Kauppaa onkin tehty vilkkaasti. Tällä hetkellä jo 65 prosenttia huoneista on myyty, mutta kaikkia huonekokoja on vielä saatavilla. Olemme panostaneet merkittävästi digitaaliseen teknologiaan. Esimerkiksi huoneen ostoprosessi tapahtuu kauppakirjan allekirjoittamista myöten netissä. Sijoittaminen onkin vaivatonta, vaikka ei asuisikaan pk-seudulla, Heino avaa.

SSA Groupin tavoitteena on laajentaa Valo Hotel & Work -konseptia merkittävästi lähivuosina.

– Tavoitteenamme on käynnistää seuraavien kolmen vuoden aikana viisi uutta projektia. Etsimme parhaillaan sopivia tontteja esimerkiksi Turusta, Tampereelta ja Oulusta. Yksi kohteista tulee sijoittumaan Suomen rajojen ulkopuolelle, Heino vihjaa.

VALO HOTEL & WORK 

  • Täysin uudenlainen konsepti, joka yhdistää työtilan ja hotellihuoneen. 
  • Ensimmäinen hotelli valmistuu Helsinkiin Mannerheimintien varrelle.  
  • Sijoittaja voi hankkia kokonaisen huoneen tai osan siitä. Nettovuokratuotto on jopa 10 prosenttia.
  • Vuokraustoiminnasta ja huoneiden ylläpidosta vastaa VALO-operaattori.

Haku