Hyppää sisältöön

Uusi palvelu sujuvoittaa terveysalan rekrytointia

Uusi palvelu sujuvoittaa terveysalan rekrytointia

8.06.2021

MediMatcherin tiimiin kuuluvat kehityspäällikkö Vivika Juntunen, järjestelmävalvoja Kristiina Vääräniemi, juristi Riikka Mikkonen, myyntiedustaja Oskari Kurtti ja viestintäpäällikkö Riikka Sirviö.

MediMatcher on uudenlainen verkkopalvelu terveysalan työnhakuun. Helppokäyttöisellä sivustolla työnhakija voi etsiä työpaikkaa ja saada työtarjouksia suoraan hakijasta kiinnostuneelta työnantajalta. 

Teksti Maria Paldanius  Kuva Keijo Lehtimäki

Rekrytointi terveysalalla on haastavaa ja työntekijöistä on jatkuva pula. Perinteinen, netissä tai lehdissä tapahtuva työpaikkailmoittelu ei aina tavoita potentiaalisia työnhakijoita, eivätkä työnhakijat välttämättä saa niistä riittävästi tietoa työnantajasta. Näitä puutteita paikkaamaan on kehitetty MediMatcher -sivusto.

– Nyt terveysalan työnhakijat ja työnantajat pääsevät kosketukseen keskenään ilman välikäsiä, kuten rekrytointi ja vuokrafirmoja. Parhaimmillaan turha työ vähenee, kustannukset pienenevät ja työhyvinvointi kasvaa, kun hakijat löytävät toiveitaan vastaavan työpaikan, viestintäpäällikkö Riikka
Sirviö
sanoo.

Suomen ensimmäinen terveysalan työnantajille ja työnhakijoille suunnattu sivusto haastaa perinteisemmät rekrytointikanavat ketteryydellään, kustannustehokkuudellaan, inhimillisyydellään  ja laajuudellaan.

– MediMatcher nykyaikaistaa terveysalan työpaikkojen ja työntekijöiden etsimistä. Kesäkuussa olemme myös laajenemassa pohjoismaihin, ensin Ruotsiin ja Norjaan, minkä jälkeen työnhakijat voivat etsiä työpaikkoja ja työnantajat työnhakijoita myös ulkomailta. MediMatcher on täysin skaalautuva, iloitsee kehityspäällikkö Vivika Juntunen.

Matalampi kynnys

Nimikin sen kertoo: MediMatcher on työnantajan ja työnhakijan kohtaamispaikka, jossa etsitään täydellisiä ”matcheja” samaan tapaan kuin deittisovelluksissa. Yksi olennainen ero perinteiseen rekrytointiin on siinä, että MediMatcherissä ei esitellä avoimia työpaikkoja, vaan siellä työnantajat esittelevät kattavasti itsensä ja työpaikkansa, kuvailevat työpaikan arkea, työyhteisöä, työsuhde-etuja ja niin edelleen. 

– Toteutus on tällainen siksi, että työntekijöiden tarve terveysalalla on jatkuva. Eräs sairaanhoitaja totesi hyvin, että koska alalla palkka on aika vakio, työsuhde-edut ratkaisevat työssä viihtymisen. Siksi mekin haluamme rohkaista työnantajia kertomaan eduista, jotka tukevat työhyvinvointia, Sirviö korostaa.

Sivuston ylläpitäjät huolehtivat siitä, että vain terveysalan rekisteröitynyt ammattilainen pääsee luomaan tunnukset järjestelmään. Rekrytoinnin kynnys madaltuu, kun työnantaja ja työnhakija pääsevät tutustumaan toisiinsa anonyymisti. 

– Sivustolle luodaan oma profiili, jonka tekemistä helpottaa selkeä kysymyspohja. Työnantajat ja -hakijat pääsevät siis vastaamaan valmiiksi laadittuihin kysymyksiin, sekä avoimiin että monivalintakysymyksiin, ja profiili rakentuu vastausten pohjalta. Tällöin urakka ei koidu liian suureksi kummallekaan, Juntunen havainnoi.

MediMatcher on totutusta poikkeava rekrytointityökalu, joka tarjoaa välikädettömän väylän suoraan työllistymiseen – joskus aivan odottamattomilla tavoilla. Unelmien työpaikka voi löytyä yllättävästäkin suunnasta, sillä sivusto esittelee sellaisiakin vaihtoehtoja, jotka jäisivät hakijalta ehkä muuten pimentoon.

– Erityisesti silloin, kun työntekijä tietää tarkalleen, millaista työtä haluaa tehdä, oikea työpaikka voi löytyä hyvinkin yllättävästä paikasta. Työssä viihtyminen on nykyään niin tärkeä asia, että jos ihminen saa tehdä sitä mitä haluaa, hän saattaa olla valmis lähtemään kauemmaskin työn perässä, Sirviö tietää.

VERKKOPALVELU NYKYAIKAISTAA terveysalan työpaikkojen ja työntekijöiden etsimistä.

Uudenlainen kohtaamispaikka

  • MediMatcher on nykyaikainen ja helppokäyttöinen palvelu terveysalan työnhakijoille sekä terveydenhuollon yksiköille.
  • Palvelu mahdollistaa työpaikkojen ja toimipisteiden hakemisen anonyymisti ammattitaidon ja työtoiveiden sekä kiinnostuksenkohteiden perusteella.
  • MediMatcherin avulla työnantaja tavoittaa lääkäreitä ja hoitohenkilöstöä tarpeen mukaan.
  • Palvelu on kustannustehokas, ja se mahdollistaa vaivattoman yhteyden potentiaaliseen työntekijään täysin ilman välikäsiä.
  • Medimatcher.fi
  • LinkedIn
  • Instagram

Syntyi hakijoiden toiveesta

Työnhakijoiden toiveesta syntynyt palvelu on kasvattanut suosiotaan lumipalloefektin lailla. Käyttäjien määrä kasvaa tasaisesti ja palaute on ollut pelkästään positiivista. MediMatcher on otettu vastaan tervetulleena hakusovelluksena, joka tuo työnantajan ja -hakijan yhteen ilman turhaa hässäkkää. Lisäksi MediMatcher valittiin äskettäin liiketoiminnan kasvua tavoitteleville yrityksille järjestettävään Kasvu Open -kilpailuun Digital Health -kasvupolulle.

– Mitä enemmän sivustolla on työntekijöitä, sitä enemmän se houkuttelee myös työnantajia. Työnhakija hyötyy puolestaan eniten siitä, että hän pääsee itse tutkimaan työpaikkoja ja valitsemaan itselleen mieluisimmat monien vaihtoehtojen joukosta. Tämä helpottaa myös osaltaan tulevaisuuden ja työunelmien suunnittelua, Juntunen ynnää.

Haku