Hyppää sisältöön

Uusi laulukilpailu julki Helsingissä

Uusi laulukilpailu julki Helsingissä

20.08.2021

Muun muassa brittiläinen laulaja Dame Emma Kirkby osallistuu Nordic Baroque Scene -tapahtumaan.

Kansainvälinen kulttuuritapahtuma tuo pian raikkaita tuulia Helsingin kesään, kun Nordic Baroque Scene käynnistää uudenlaisen barokkilaulukilpailun elokuussa.

Teksti Ritva-Liisa Sannemann  Kuva Miguel Barreto

Kulttuuri- ja mediatuotantoihin erikoistunut tuotantoyhtiö Teatro Productions on koordinoinut Nordic Baroque Scene -yhteistyöhanketta, jossa on mukana neljä pohjoismaista barokkiorkesteria: Suomalainen barokkiorkesteri, Barokkanerne Norjasta, Concerto Copenhagen Tanskasta ja Drottningholm Barockensemble Ruotsista. 

Hankkeen ensimmäisenä projektina lanseerataan kansainvälinen barokkilaulukilpailu Aria Borealis Bodø. Rajoitusten takia tapahtuma järjestetään striimattuna Musiikkitalosta 25. elokuuta. Striimin linkki tulee katsottavaksi www.nordicbaroque.com-sivun kautta sekä Nordic Baroque Scenen Facebooksivulle. 

Päivän ohjelmaan kuuluu monipuolisesti seminaareja ja keskusteluja, joissa on mukana kansainvälisiä tähtiä, kuten vanhan musiikin spesialisti ja laulaja Dame Emma Kirkby Britanniasta ja palkittu, norjalaistaustainen oopperaohjaaja Stefan Herheim Saksasta. 

Päivä huipentuu iltakonserttiin Musiikkitalon konserttisalista, jossa Nordic Baroque Scene -orkesteri esiintyy solisteinaan sopraano Tuuli Lindeberg ja tenori Anders Dahlin.

Tuomarit sparraajina

Itse kilpailu Aria Borealis Bodø järjestetään kesäkuussa 2022 Norjan Bodøssä, ja siitä on tarkoitus tehdä joka toinen vuosi toteutettava tapahtuma. Bodø on vuonna 2024 Euroopan kulttuuripääkaupunki.

– Uutta kilpailussa on, että siinä laulajat tulevat olemaan vuorovaikutuksessa tuomariston kanssa samaan tapaan kuin kevyen musiikin saralla, jossa mestarit sparraavat kisällejä ja osallistuvat heidän kilpamatkaansa, kertoo Nordic Baroque Scenen tuottaja ja Teatro Productionsin toimitusjohtaja Kaisa Näreranta.

Kilpailu on jo herättänyt laajaa kiinnostusta uudenlaisen konseptinsa ansiosta. Näreranta uskoo, että vuorovaikutteinen toimintatapa antaa kilpailijoille enemmän kuin pelkkä kisaaminen laulutaidoissa. 

Teatro Productions Oy panostaa tuotannoissaan kansainvälisyyteen ja taiteiden vapaaseen liikkuvuuteen. Sillä tavoin kulttuurikenttää voidaan Närerannan mukaan parhaiten rikastuttaa. Yhtiö pyrkii löytämään myös uusia tapoja saada taiteilijat, yleisö ja yritykset mukaan kokemaan musiikkia. 

– Taidetta tukemalla liike-elämä voi toteuttaa yritysvastuuta ja ilahduttaa tapahtumalipuilla työntekijöitään ja asiakkaitaan. Tapahtumiamme ovat sponsoroineet useat Suomessa toimivat yritykset.

Taiteen tukeminen auttaa työllistämään taiteen tekijöitä ja kehittämään kulttuuria. Samalla yhä laajempi yleisö pääsee nauttimaan tapahtumista. 

– Konsertti tai ooppera on elämys jo sinänsä, ja klassisella musiikilla on myös hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Yritysyhteistyö voi merkitä esimerkiksi oman nimikkotaiteilijan saamista, taiteilijatapaamisia tai räätälöityjä tapahtumia ripauksella oopperatunnelmaa.

Haku