Hyppää sisältöön

Urbaani keidas on kellunut osaksi kaupunkikulttuuria

Urbaani keidas on kellunut osaksi kaupunkikulttuuria

31.03.2023

Kesän aikana Altaalla pääsee nauttimaan useiden kärkiartistien musiikista kaupungin sykkeessä meren äärellä.

Allas Sea Pool on lunastanut paikkansa yhtenä Helsingin vetovoimaisimmista kohteista. Tulevanakin kesänä kaupunkikuvaa värittää elämysten kirjo.

TEKSTI content house | kuva allas sea pool ja nelly tulimäki


Kesäisen Helsingin tunnelma on kansainvälisestikin ainutlaatuinen. Se on jotain, mitä on lähes mahdotonta sanoin kuvailla: tuttuja tuoksuja, meren kautta kajastavia ääniä, kuukausia kerääntynyttä odotusta ja jatkuvan valon tuomaa elinvoimaa. 

Elinvoimaisuus onkin tavoite, jonka edistämisestä kaupungin keskeisimmät toimijat ovat rohkeasti ottaneet kopin. Yksi näistä on kaupungin paraatipaikalla sijaitseva Allas Sea Pool, joka on nimensä mukaisesti veden pinnalla kelluva merikylpylä. Suomella on tunnetusti pitkät perinteet saunakulttuurissa, mutta perinteikäs ei ole oikea sana kuvailemaan Sea Poolin tarjoamaa raikasta tuulahdusta – urbaani keidas on muodostunut jo pysyväksi osaksi kaupunkikulttuuria houkutellen vieraita niin läheltä kuin kaukaa. 

Kuplivaa kaupunkielämää

Saunominen ja raikkaaseen mereen tai altaaseen pulahtaminen ovat vain siivu Altaan tarjoamista elämyksistä. Ulkoilmakonserttisarja Allas Livestä on vuosien saatossa muodostunut koko maan kesätapahtuma, joka elävöittää kaupunkimaisemaa tänäkin vuonna. 

– Kesän aikana päästään nauttimaan yli 70 artistin musiikista merellisessä kaupunkimiljöössä. 2.6. kauden avaa Pyhimys & Saimaa kesän ainoalla keikallaan, ja Karri Koira viimeistelee Altaan konserttisarjan 9.9. Näiden väliin mahtuu laaja kattaus suosituimpia artisteja aina nousevista tähdistä kansainvälisiin nimiin, kuten Herbie Hancockiin, Allas Liven ohjelmapäällikkö Eero Jääskeläinen paljastaa. 

Allas on halunnut mahdollistaa aktiivisen keikkakesän muillekin kuin täysi-ikäisille tarjoamalla ikärajattomia keikkoja S-keikkasarjallaan. Esiintyvien taitelijoiden ja koko kulttuurialan työn tukeminen onkin ollut yritykselle tärkeä arvo alusta lähtien. Tämä konkretisoitui etenkin pandemian varjostamana kesänä 2020, kun Altaalla järjestettiin Support the Artist -keikkasarja. Keikkojen tulot menivät lyhentämättömänä artisteille, joiden mahdollisuus harjoittaa ammattiaan jäi pandemian tuomien rajoitusten jalkoihin. 

Tulevan kesän lipunmyynti on käynnistynyt ennätysvauhtia, ja kauden ensimmäinen keikka loppuunmyytiin jo vuoden alkupuolella. 

Allas Sea poolin markkinointipäällikkö Elina Rapeli ja Allas Liven ohjelmapäällikkö Eero Jääskeläinen odottavat innolla tulevaa keikkakesää. 

– Olemme astuneet uuteen Allas Live -kauteen isompana kuin koskaan, ja tänä kesänä lunastamme lupauksiamme elävän kaupunkikulttuurin puolesta jälleen suuremmin kuin aiemmin. Tunnelma on upea, kun Altaan sisäpihalla on parituhatpäinen yleisö laulamassa suosikkiartistinsa biisejä. Viime kesänä Maija Vilkkumaa surffasi yleisön päällä kuplapallolla ja Karri Koira tuli lavalle moottoripyörällä, markkinointipäällikkö Elina Rapeli kertoo. 

Aktiivisessa kaupunkikulttuurissa keskeisessä osassa on myös ruoka- ja juomatarjonta. Vuoden terassiksi 2022 valitussa Allas Sky Barissa voi nauttia auringon paahteesta kesäisissä saaristomaisemissa, ja siirtyä kerrosta alemmas illalliselle Seagrill-ravintolaan merenelävien sekä aurinkorantojen makuisten cocktailien ääreen. 

Taianomainen kesäpäivä 

Kauppatorin kupeessa sijaitseva merikeidas on kaupunkilaisten lisäksi turistien suosima kohde. Allas on vilahdellut kansainvälisessä mediassa, mikä on tehnyt siitä yhden Helsingin vetovoimaisimmista turistikohteista, eikä keskeinen sijainti Presidentinlinnan tai SkyWheel-maailmanpyörän liepeillä ainakaan vähennä sen viehätystä. Ainutlaatuisuutta urbaanista keitaasta ei puutu, sillä Allas Sea Pool valittiin myös Vuoden venue – Areena 2021 -tittelin voittajaksi.

Hyvinvointi on Altaan tarjoamien elämysten kulmakivi, mutta se voi tarkoittaa eri kävijöille täysin erilaisia asioita: joillekin se on virkistävä pulahdus kylmäaltaaseen ennen työpäivän alkua, toisille ystävän kanssa vietetty kesäpäivä. Harva tulee altaalle vain piipahtamaan, ja se onkin ollut toimintaa ohjaava visio alusta alkaen. Uimisen, saunomisen, keikkaelämyksen tai illallisen lomassa Allas tarjoaa kiireettömyyttä, luovuutta sekä kuplivia kohtaamisia – Altaan taikaa

ALTAALLA TAPAHTUU

2.–3. kesäkuuta kesäkauden avaus

Altaan juhannus 2 päivää, 6 artistia

30. kesäkuuta Käärijä, Suomen Euroviisuedustaja

25. heinäkuuta Herbie Hancock

LIPUT MYY LIPPU.FI

Haku