Hyppää sisältöön

Upea mökkikeidas vain kivenheiton päässä kaupungista

Upea mökkikeidas vain kivenheiton päässä kaupungista

1.07.2022

Porvoon Gammelbackan siirtolapuutarhan läheisyydessä sijaitsevat mökit ovat ympäri vuoden asuttavia. Mökeistä löytyy sähkölämmitys, sauna ja tunnelmaa luova kamiina. 

Porvoon Galaksit on yhteisöllinen mökkikylä, jonka valmiiksi varustellut mökit ja monimuotoinen ympäristö sopivat niin lomailijoille, uudenlaisia etätyömaisemia kaipaaville kuin puutarhanhoidosta kiinnostuneille. 

TEKSTI | SAANA LEHTINEN  KUVA | SABER CONSULTING

Moni mieltää mökkielämään pitkät automatkat ja loputtomat pihatyöt, jotka syövät aikaa lomailulta ja rentoutumiselta. Porvoon Gammelbackan siirtolapuutarha-alueen mökkikylän valmiiksi varustelluista, 59-neliöisistä hirsimökeistä löytyvät kaikki mukavuudet aina pyykin- ja astianpesukoneista jääkaappipakastimiin ja mikroaaltouuneihin saakka. Jokaisessa mökissä on oma sauna ja tilava parvi. Lämmitys tapahtuu ilmalämpöpumpulla ja kamiinalla, kosteissa tiloissa on myös lattialämmitys. 

– Mökit vastaavat varustelu- ja laatutasoltaan pientä omakotitaloa, Porvoon Galaksien myynnistä ja markkinoinnista vastaavan Saber Oy LKV:n Pirjo Mäkinen tiivistää.

Kontiotuote Oy:n hirsirungosta rakennetut, Rakennus Laprip Oy:n toteuttamat mökit ovat ympäri vuoden asuttavia. Mökit taipuvat loma-asumisen lisäksi etätyöskentelyyn. Sujuvan työskentelyn varmistaa alueelle asennettu valokuitukaapeli. Tekemistä löytyy myös innokkaille puutarhureille, sillä jokaiseen mökkiin kuuluvan pensas- ja puuaitojen ympäröimän pihan lisäksi mökkikylästä voi vuokrata viljelypalstoja.

Monipuolista tekemistä

Erityisesti pääkaupunkiseutulaisten suosion saavuttanut Porvoon Galaksit tekee mökkeilystä mahdollista myös autottomille, sillä hyvien liikenneyhteyksien päässä pääkaupunkiseudusta ja sen lähikunnista sijaitsevalle Gammelbackan alueelle pääsee bussilla. Kun loma-asunto on helpon matkan päässä, siellä voi piipahtaa myös lyhyempiä aikoja kerrallaan.

Mökkikylästä löytyy autolla liikkuville parkkipaikka, johon kuuluu sähköpistoke. Tilaa on tarvittaessa myös kakkosautolle. Mitä kulkuvälineisiin tulee, kesällä merelliselle mökkialueelle on mahdollista matkustaa auton ja bussin lisäksi omalla veneellä.

– Osasta mökeistä on näköyhteys aivan vieressä sijaitsevaan Gammelbackan venesatamaan, Mäkinen täsmentää.

Jos etätyö- tai lomapäivään kaipaa vaihtelua, Porvoossa on paljon tekemistä paitsi lapsiperheille myös pariskunnille ja yksin mökkeileville. Gammelbackan puistometsämaisemista kävelee nopeasti niin lähellä sijaitsevalle uimarannalle ja ravitalleille kuin Porvoon jokirannan ravintoloihin. 

– Talvella voi käydä Kokonniemessä sijaitsevassa laskettelukeskuksessa. 

Turvallinen ja yhteisöllinen

Mäkisen mukaan pandemia-ajan synnyttämä vahva yhteisöllisyyden kaipuu näkyy uudessa mökkikylässä vahvasti. Yhteisöllisyys on otettu mökkikylää rakentaessa huomioon, ja alueelta löytyykin muun muassa yhteistä tekemistä varten suunniteltu talousrakennus, jonka tarkka käyttötarkoitus on mökinomistajien päätettävissä. 

– Täällä on paljon lapsiperheitä, joten leikkikavereitakin riittää, Mäkinen lisää.

Lisäksi etuna on Porvoon Galaksien kuuluminen RS-järjestelmään, mikä takaa loma-asunnon ostajalle vahvan suojan. Turvallinen ratkaisu mökkikaupoilla on herättänyt Mäkisen mukaan paljon kiinnostusta alueen sijainnin ja yhteisöllisyyden ohella.

Haku