Hyppää sisältöön

Unohtumaton elämys arktisen taivaan alla

Unohtumaton elämys arktisen taivaan alla

29.01.2021

Talvisin Arctic Lake Experiencen lasi-igluista avautuvat upeat maisemat Oulujärven jäälle.

IKainuussa sijaitseva Artic Lake Experience tarjoaa elämyksellisen piilopaikan kaukana kaupungin melusta ja valosaasteesta.

TEKSTI | PEKKA SÄILÄ   KUVA | ARTIC LAKE EXPERIENCE

Arctic Lake Experiencen iglut on suunniteltu tarjoamaan unohtumattomia hetkiä suomalaisessa järvimaisemassa, aivan keskellä erämaata. Oulujärven arktisissa olosuhteissa sijaitsevat iglut toimivat kesällä kelluvina majoitusveneinä ja talvella tukevasti jään päällä. Elämyskohde sijaitsee rauhallisessa poukamassa, ainoastaan 20 kilometrin päässä Kajaanin keskustasta.

– Laajoilla, 12-kulmaisilla lasiseinillä ja katoilla varustetut Aurora Hut -iglut tarjoavat upeat puitteet ihastella muuttuvaa maisemaa ja yötaivasta. Samojen iglujen toimivuus on testattu pohjoisen ankarissa olosuhteissa. Majoitukset liikkuvat helposti sesongin mukaan sinne, missä niitä kulloinkin tarvitaan, kertoo Arctic Lake Experiencen toimitusjohtaja Ollis Leppänen.

Iglumajoitus sisältää runsaan aamupalan, joka toimitetaan majoittujille haluttuna ajankohtana. Iglusta löytyvät lisäksi lähdevesipullot, kahvi- ja teetarvikkeet sekä minibaari. Myös ruokailuvälineet sekä kylmälaukku omia eväitä varten sisältyvät varustukseen.

UNIIKKI KOKEMUS niin kesäyöstä kuin revontulistakin nauttimiseen.

Ilmastoidussa ja lämmitettävässä lasi-iglussa on oma WC ja peseytymistä varten lämpiää lähistöllä sijaitseva rantasauna. Myös illallinen Oulujärven rannalla on tilattavissa erikseen majoitusvarauksen yhteydessä.

– Iglut olivat käytössä jo kesällä, jolloin ne oli sijoitettu järvenpoukamaan Ärjänsaaren koristaessa maisemaa. Vuodenajan mukaan igluissa voi siis kuunnella niin jään ääniä kuin veden liplatustakin. Rajuilmakin voi olla todellinen elämys, kun siitä pääsee nauttimaan lämpimässä lasikuvun suojassa.

Juhlahetki luonnossa

Leppänen kertoo, että kuluneen kesän aikana lasi-iglujen kysyntä osoittautui ennakoituakin suuremmaksi. Erityisesti merkkipäiviään viettävät pariskunnat varasivat innokkaasti yöpymisiä arktisissa maisemissa. Lasi-iglussa voikin juhlistaa vaikka hääpäivää tai ostaa läheiselle yllätyksenä lahjakortin, joka on voimassa kaksi vuotta sen myöntämisestä.

Oulujärvi-igluissa vierailijoille voidaan tarjota täysin uniikki maisemallinen elämys niin yöttömästä yöstä kuin revontulistakin nauttimiseen.

– Iglumme on myös mainio välipysähdyspaikka vaikka matkalla etelästä pohjoiseen, sillä sijaitsemme noin 550 kilometrin päässä pääkaupunkiseudusta. Tarvittaessa noudamme vieraamme vaikka Kajaanin juna-asemalta tai lentokentältä. Annamme elämyksellemme myös 100 prosentin tyytyväisyystakuun, Artic Lake Experiencen isäntä lupaa.

Haku