Hyppää sisältöön

Uniikkeja kenkiä ja laukkuja Etelä-Euroopan charmilla

Uniikkeja kenkiä ja laukkuja Etelä-Euroopan charmilla

7.07.2022

 UNNA S:n pienet sarjat mahdollistavat persoonallisten tuotteiden nopean vaihtuvuuden ja raikkauden. 

Kenkiä, laukkuja ja piensisustustavaroita myyvän UNNA S:n tuotteita yhdistää laatu, kauneus ja saavutettava hinta.

TEKSTI | SAANA LEHTINEN   KUVA | SELENECREATIVE + ALEXALEXGALAXY

Kun Susanna Santalo työskenteli edellisessä työtehtävässään Finnairilla, hän ihmetteli matkoilta kotiin palatessaan usein samaa asiaa: Euroopassa on valtavasti keskihintaisia ja laadukkaita kenkiä valmistavia pienyrityksiä, mutta Suomessa lähes jokainen kenkäkauppa keskittyy tunnettuihin, sarjatuotettuihin ja usein myös kalliisiin brändeihin.

Sam on valmistettu O My Bag klassisesta nahasta. Laukun värivaihtoehtoina ovat konjakki sekä tyylikäs musta.

Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Santalo toimi Finnairilla erilaisissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä ja vastasi myös lentävän henkilökunnan virkapuku- ja kenkävalikoimasta. Santalo huomasi, että korkeita hintoja ja valikoiman yksipuolisuutta harmitteli myös moni muu Suomessa. Niinpä hän päätti tuoda Italian-, Espanjan- ja Portugalin-matkoiltaan tutut brändit Suomeen itse. Näin sai alkunsa persoonallisiin kenkiin, asusteisiin ja piensisustustuotteisiin keskittyvä UNNA S Oy.

Käsin poimittu valikoima

Tällä hetkellä erityisesti espanjalaisiin, portugalilaisiin ja tanskalaisiin kenkiin, laukkuihin ja sisustustuotteisiin painottuva valikoima poimitaan tarkasti käsin.

– Olen valinnut pienempien valmistajien tuotteita ihan senkin vuoksi, että ne olisivat erilaisia muiden kenkäkauppojen valikoimiin verrattuina. 

Santalon mukaan UNNA S:n asiakkaiden kestosuosikkeja ovat espanjalaisten kenkien lisäksi yrityksen maahantuomat ja edustamat O My Bag -nahkalaukut. Hollantilaisen naisryhmittymän omistaman O My Bagin ideologian keskiössä on naisten työllistymisen ja kouluttautumisen tukeminen sekä kemikaalikuorman keventäminen. 

Sandaalin ergonomisesti muotoiltua sisäpohjaa kiertää kaksi joustavaa palmikkoremmiä.

– Laukut myyvät niin hyvin, että tilaan niitä lisää useampaan kertaan kuukaudessa.

UNNA S:n erikoisuutena on hinta-laatusuhteen lisäksi myös Santalon tapa tuoda tuotteet Suomeen suoraan valmistajien tehtailta. Korona piti vierailut alan messuilla hetkellisesti tauolla, mutta nyt messukulttuuri on palaamassa entiselleen.

– Pari kuukautta sitten pääsin taas hakemaan uutta valikoimaa syksyä varten, Santalo iloitsee.

Sesonkimyymälät Rukalla, Taalintehtaalla ja Hangossa

UNNA S on kasvattanut suosiotaan myös koronapandemian aikana. Helsingin Senaatintorin kupeessa, Aleksanterinkadulla ympärivuotisesti toimivan kivijalkaliike UNNA S shoes & bagsin lisäksi tuotteita myydään talvisin Rukalla ja kesäisin Hangossa ja Taalintehtaalla.

Drew Bum Bag on unisex malli. Sitä voi kantaa cross-body-laukkuna tai vyötäröllä.

– Taalintehtaalla on hyvin vähän palveluita, ja vaikka sesonkimyymälä on ollut vasta hetken aikaa auki, ihmiset ovat jo kiitelleet siitä,että kenkiä ja mekkoja saa muualtakin kuin paikkakunnan kesätorilta.

UNNA S on uusinut hiljattain verkkokauppansa. Verkkokauppa syntyi kauempana myymälöistä asuvien asiakkaiden toiveesta. Uusitun verkkokaupan ansiosta ostoksille pääsee mistä päin Suomea tahansa.

Haku