Hyppää sisältöön

Unelmien piha on ammattilaisen kädenjälkeä

Unelmien piha on ammattilaisen kädenjälkeä

7.03.2023

Millainen on toimiva piha? Sen tietävät Artkivi Oy:n ammattilaiset. Kivi- ja viherrakentamiseen erikoistunut yritys on avannut myös kiviverkkokaupan, josta voi tilata erilaisia kivimateriaaleja.

Artkivi Oy on kivi- ja viherrakentamisen edelläkävijä. Kaikenkokoiset kivityöt hoituvat käden käänteessä laadusta tinkimättä. Nyt unelmien pihaa voi alkaa rakentaa myös yrityksen kattavasta kiviverkkokaupasta.

TEKSTI | MARIA PALDANIUS   KUVA | ARTKIVI, SCANDIC GRAND CENTRAL HELSINKI

Missä tarvitaan kivi- ja viherrakentamista, siellä Artkivi Oy on elementissään. Vuonna 2009 perustettu yritys työllistää noin 50 piharakentamisen ja kivialan ammattilaista, jotka tuntevat viihtyisän, toimivan ja turvallisen pihan reseptin ja jotka hallitsevat kiperimmätkin kohteet. Päätoimialana on kivi- ja viherpihojen rakentaminen. Viime vuonna toiminta laajeni ympäristönrakentamisesta myös maanrakennuspuolelle.

– Olemme yksi alan suurimmista toimijoista ja yksi nopeimmin kasvavista yrityksistä Suomessa. Viime vuosina liikevaihtomme on kasvanut 35–40 prosenttia vuodessa. Tämä johtuu siitä, että palvelumme on nopeaa ja ammattitaitoista, ja tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi, kiteyttää yrityksen operatiivinen johtaja Pasi Virranta.

Artkivi Oy tarjoaa kaikenkokoisia kivitöitä sekä uudiskohteissa että peruskorjattavissa kohteissa. Toimialue painottuu Etelä-Suomeen ja sieltä noin 150 kilometrin säteelle aina Päijät-Hämeeseen asti. Kivirakentamista ja pihatöitä tilaavat niin kunnat, kaupungit, taloyhtiöt ja rakennusliikkeet kuin yksityisasiakkaatkin. Osaamista löytyy myös erikoisvaikeista kohteista, kuten museovirastoista ja vanhoista kirkoista.

– Muita osaamisalueita ovat esimerkiksi pihojen asfaltit, bitumoinnit, asfalttimaalaukset ja leikkipaikkojen rakentaminen. Uutena aluevaltauksena on leikkipaikkojen tarkistaminen. Käytännössä olemme kaiken sen ammattilaisia, mitä pihoilta löytyy. Voidaan puhua kokonaisvaltaisesta pihan rakentamisesta, Virranto kertoo. 

Graniitin suosio on kasvussa

Jos timantit ovat ikuisia, sitä on myös graniitti. Graniitin maine ikuisena materiaalina perustuu sen kestävyyteen, sillä kyseinen kiviaines kestää iskuja ja lämpöä monia muita kivimateriaaleja paremmin. Koska myös rakentajien piirissä graniitin suosio on kasvanut entisestään, on Artkivi Oy aloittanut graniittikiven maahantuonnin. 

– Graniittia käytetään koko ajan enemmän: monet haluavat sijoittaa arvokkaampaan materiaaliin betonin sijaan. Kohteessa olevaa vanhaa graniittikiveä voidaan myös yhdistää uuteen. Meidän graniittimme menee pääasiassa omiin urakoihimme, mutta sitä on myynnissä myös verkkokaupassa, Virranta kertoo.

Kiviverkkokaupan rakentaminen on ollut yksi yrityksen viime vuosien tärkeimmistä uudistuksista. Tarjolla on kattava, valtakunnallisesti asiakkaat tavoittava kivivalikoima kilpailukykyisin hinnoin. Unelmien pihaa voi alkaa rakentaa omalta kotisohvalta käsin: piha-, reuna-, muuri- ja porraskivet ovat yhden klikkauksen päässä, ja tulevat tehtaalta suoraan kotiin. Etelä-Suomessa ja Päijät-Hämeessä kivimateriaalit saa myös valmiiksi asennettuina. 

– Olemme rakentaneet verkkokauppaa melkein kaksi vuotta. Nyt se on viimein toiminnassa ja tarjonta on jo tässä vaiheessa todella laaja, iloitsee Artkivi Oy:n toimitusjohtaja Constantin Lennartsson

Samalla intensiteetillä on panostettu myös yrityksen ympäristökysymyksiin. Koko kalusto aina pyörökuormaajista kaivinkoneisiin on uutta ja vähäpäästöistä.

Nopeaa ja helppoa 24/7

Artkivi Oy:lla usko alan tulevaisuuteen on horjumaton. Kiven kysyntä on kasvussa ja tarjouspyyntöjä tulee ovista ja ikkunoista. Menestysreseptin tärkeimmät raaka-aineet ovat graniitinluja ammattitaito, työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen sekä asiakkaiden asettaminen liiketoiminnassa etusijalle. 

– Panostamme laatuun, nopeuteen ja helppouteen. Helppous tulee siitä, että meihin voi ottaa yhteyttä 24/7. Minun numeroni löytyy nettisivuiltamme, eikä virastoaikoja tarvitse miettiä, Virranta havainnollistaa.

Kiireisin sesonki ajoittuu kesäkuukausille. Talvella Artkivi Oy tekee talvirakentamisen lisäksi talvikunnossapitoa. Parhaillaan yritys vastaanottaa tilauksia tulevalle tarjouskaudelle. Vuonna 2022 7,2 miljoonan liikevaihdon tehnyt yritys on vahvasti kasvu-uralla – ja kehitys näyttää vain kiihtyvän. 

– Erityisesti maanrakennuspuolta kehitetään jatkuvasti eteenpäin. Se tulee olemaan yhä keskeisempi osa toimintaamme tulevaisuudessa. Olemme myös miettineet, että hakisimme uusia kumppanuuksia, Lennartsson mainitsee.

artkivi.com/kauppa/

Haku