Hyppää sisältöön

Tyylikkäitä tilaisuuksia italialaiseen tapaan

Tyylikkäitä tilaisuuksia italialaiseen tapaan

15.12.2021


Ravintoloitsijat Polina Nevaeva ja Vjatsheslav Sumbaev uudistavat nyt italialaisen ravintola Pjazzan toimintaa Helsingin ytimessä. 

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva ravintola Pjazza kehittyy uuden yrittäjän voimin. Laadukkaiden illallisten lisäksi tyylikkäät juhlatilat ja catering järjestyvät kätevästi jopa yli 200 hengen tilaisuuksille. 

Teksti Aino Tiirikkala Kuva Joona Raevuori

Yrjönkatu 18:ssa vuodesta 2015 toiminut Ravintola Pjazza on tunnettu erityisesti pizzaravintolana. Marraskuun lopulla yrityksen ostanut Vjatsheslav Sumbaev kehittää ravintolaa nyt illallispaikaksi, jossa viihdytään pitkään. 

– Tasapainotamme ravintolan menua italialaistyyppiselle illalliselle sopivaksi. Normaalisti italialainen illallinen kestää kahdesta ja puolesta tunnista kolmeen tuntiin, Sumbaev kertoo. 

Bisnestaustaisen Sumbaevin ja hänen oikeana kätenään toimivan tyttären Polina Nevaevan alkutaival ravintoloitsijoina on ollut yhtä maistelua. Keittiöhenkilökunta ja uusi pääkokki ovat luoneet ja toteuttaneet uusia annoksia omistajan ideoiden pohjalta. Pjazzan À la carte -listaa sekä ryhmämenua on uudistettu ja mukautettu suomalaisten asiakkaiden tottumusten suuntaan. 

Listalla näkyvät sesongin aineksien lisäksi Italian eri alueiden keittiöt.

– Vaikka annokset näyttäisivät samoilta, ruoka tulee olemaan entistä terveellisempää. Tavoitteena on, että asiakkaalle jää laadukkaasta ateriasta kevyempi olo. 

Listalla näkyvät sesongin ainekset ja Italian eri alueiden keittiöt. Pizzaa ja pastaa saa toki jatkossakin. 

Uusi omistaja kiinnittää erityistä huomiota ensiluokkaisiin raaka-aineisiin. Niistä suuri osa, kuten vihannekset, kala ja liha, tullaan hankkimaan suomalaisilta toimittajilta. Simpukat ja muut erityisraaka-aineet tuodaan Italiasta. Myös ravintolan viinilista on vaihtunut. 

– Olemme panostaneet viinilistaan. Se ei ole kovin laaja, mutta meillä on todella hyvä laatu ja sopivat hinnat. Tiettyjä huippuviinejä lukuun ottamatta melkein kaikkea voi tilata laseittain, Nevaeva kertoo. 

Tilaa jopa 400 vieraalle 

Pjazzan vahvuus on huomattava, yli 200 asiakaspaikan määrä. Avaran ravintolasalin lisäksi erillisiä kabinetteja on kaksi, ja niihin mahtuu 20-35 vierasta. Ylemmässä kerroksessa on lisäksi arvorakennuksen korkeakattoinen juhlasali G18, johon mahtuu toiset pari sataa vierasta. 

Suuren tilan ansiosta yritystilaisuuksien, pienten seminaarien, häiden, isojen pikkujoulujen tai vaikka tanssiaisten järjestäminen onnistuu Pjazzassa ongelmitta. 

– Pystymme ottamaan vastaan isojakin ryhmiä. Yksityistilaisuuksia varten ravintola on myös mahdollista sulkea, Nevaeva kertoo. 

Ravintolan oma keittiö hoitaa yksityistilaisuuksien cateringin joustavasti. Ryhmämenupaketit voidaan hoitaa joko buffet’na tai pöytiin tarjoiltuna. Menuihin on mahdollista tehdä helposti muutoksia asiakkaiden toiveiden mukaan. 

– Jokaista tilannetta varten on ratkaisu, ja autamme tietysti muissakin järjestelyissä. 

Myös lounas on mahdollinen noin 30 hengen ryhmille, vaikka ravintola avaa tällä hetkellä ovensa arkisin vasta kello 16. 

Kesällä on mahdollista ruokailla myös sisäpihan kesäterassilla, jossa on noin 70 istumapaikkaa. Terassille on suunnitteilla myös musiikkia ja muuta erityisohjelmaa. 

Ravintoloitsijalle on tärkeää, että Pjazza on miellyttävä illanviettopaikka, jonka tunnelma kutsuu viipymään. Niinpä Sumbaev ja Nevaeva ovat kuunnelleet herkällä korvalla myös ravintolassa esitettävää elävää musiikkia. Tavoitteena on löytää esiintyjiä, joiden soitto ja laulu sopivat pitkän illallisen taustalle. 

Palvelua monella kielellä 

Ravintolan keittiöhenkilökunnan enemmistö on tullut Italiasta. Pjazzan työympäristö on muutenkin kansainvälinen. 

– Tarjoilijamme tuntevat erilaisia kulttuureja ja voimme palvella asiakkaita useilla kielillä. 

Henkilökunnalta löytyy englannin lisäksi persian, vietnamin, saksan, ranskan, espanjan ja italian kielitaitoa. Lisäksi venäläislähtöinen yrittäjäperhe osallistuu ravintolan päivittäiseen työhön. 

Perheyrittäjät ovat myös intohimoisia urheilijoita: Sumbaevin laji on jalkapallo ja Nevaevan ratsastus. Urheilu on opettanut hyvän tiimin ja kurinalaisuuden merkityksen. 

– Urheilua ja ravintolan pyörittämistä yhdistää ainainen halu kehittyä ja olla parempi, Nevaeva toteaa. 

Haku