Hyppää sisältöön

Työturvallisuus alkaa oikeanlaisesta pukeutumisesta

Työturvallisuus alkaa oikeanlaisesta pukeutumisesta

2.12.2021

Teokemin asiantuntijat palvelevat asiakkaita myymälöissä ja verkkokaupassa. 

Teokemin myymälässä käy vilske. Opiskelijat ovat aloittaneet koulunsa, ja työvaatteet on käytävä sovittamassa.

Teksti Riitta Mikkonen  Kuva Ilkka Koski

Monen toimialan ammattilaisuus ja ammatillinen turvallisuus alkavat oikeasta pukeutumisesta. Ensin haalarit, työkengät ja muut suojavarusteet, sitten vasta työmaalle ja työkalujen käyttöön. Teokemillä ollaan ylpeitä, että saadaan olla mukana kasvattamassa uusia ammattilaisia.

– Syksyn kiire on tiedossa etukäteen,  joten varustauduimme tähän jo hyvissä ajoin palkkaamalla uutta väkeä töihin aiemmin, toimitusjohtaja Peter Hiltula kertoo.

Erilaisten huomiovaatteiden, turvajalkineiden, kypärien, kuulo- ja silmäsuojaimien sekä työkäsineiden kirjo on niin valtava, että myyjillä on oltava aikaa paneutua siihen rauhallisena aikana voidakseen palvella hyvin kiireen koittaessa. Opiskelijat palvellaan yhtä hyvin kuin muutkin, he ovat tulevia ammattilaisia.

Kotimaiset merkit keskiössä

Palvelu ja laatu ovat Teokemin toiminnan keskeiset arvot. Se näkyy myös tuotemerkeissä: painotus on tunnetuissa ja hyviksi havaituissa, vahvojen kotimaisten merkkien, kuten Dimex ja Sievi, valikoimissa. Asiakkaalle on tarjolla monia vaihtoehtoja – hinnan lisäksi on pystyttävä tuomaan esille tuotteen laadun merkitys.

Vuodesta 1982 toimineen yrityksen omistuspohja vaihtui keväällä, neljästä omistajasta kolme toimii aktiivisesti yrityksen käytännöissä: toimitusjohtaja Hiltula, myyntijohtaja Kari Pitko sekä hallituksen puheenjohtaja Mikko Halme.

– Olemme pieni ja ketterä toimija. Yhteistyökumppanimme arvostavat nopeaa päätöksentekoa ja joustavaa asennetta, korostaa myyntijohtaja Kari Pitko.

– Sen jälkeen henkilöstömäärämme on kasvanut kolmesta yhdeksään, kuvailee puolestaan Hiltula yrityksen kasvuintoa ja palveluasennetta.

HINNAN LISÄKSI on pystyttävä tuomaan esille tuotteen laadun merkitys.

Verkkokauppa osana uudistusta

Maaliskuussa Nummelaan avattu, toinen kivijalkamyymälä pystyy yhä paremmin palvelemaan myös eteläisen Suomen asiakkaita. Muitakin toimipaikkoja on suunnitteilla, sillä verkkokaupan lisäksi tarvitaan myös konkreettista tuotteisiin tutustumista, sovituksia ja materiaalien tunnustelua.

– Verkkokauppa on tärkeä osa uudistusta, se palvelee sujuvasti, kun asiakas tietää mitä tarvitsee, Hiltula kertoo. 

Moni haluaa työelämästä tuttua laatua myös vapaa-aikaansa. Teokemin valikoima palvelee myös niitä tarpeita.

Nummelassa Teokem toimii Nummelan Varaosan kanssa samassa kiinteistössä ja samoilla aukioloajoilla. Joensuussa muutetaan lokakuussa uusiin toimitiloihin Pilkontielle.

Teokem Oy perustettiin aikanaan teollisten kemikaalien valmistamista ja niiden turvallisen käytön edistämistä varten. Kemikaalit ovat edelleen tärkeä osa yrityksen palvelua – niitä löytyy sekä teolliseen että yksityiskäyttöön.

Työelämä muuttuu koko ajan, samoin kuin työtä tekevien ihmisten tarpeet ja tietoisuus. Turvallisen työelämän kehittymisessä Teokem on mukana ja tarjoaa kumppanina palvelujaan niin yrityksille kuin suoraan kuluttajillekin. 

Haku