Hyppää sisältöön

Työmatkallakin voi nauttia kiireettömästä tunnelmasta

Työmatkallakin voi nauttia kiireettömästä tunnelmasta

16.12.2021

Sunday Morning Resortin tavoitteena on tarjota vierailleen levollinen ja laadukas virkistysympäristö raukealla tunnelmalla. Pyhätunturi tarjoaa upeat puitteet myös aktiviteetteihin. 

Sunday Morning Resortissa työpäiväkin voi olla lepopäivä. Pyhätunturin puhdas luonto ja aihkihirsisen huvilan rikkomaton rauha tarjoavat upeat puitteet stressit-tömälle ja kiireettömälle irtautumiselle arjesta. 

TEKSTI | TUOMAS I. LEHTONEN KUVA | SUNDAY MORNING RESORT

Yrittäjäpariskunta Sirpa ja Kimmo Loippo huomasi pari vuotta sitten, että Aamulehden omistama edustushuvila Pyhätuntunturilla, Pyhäjärven rannalla oli myynnissä. Loipot rakastuivat ensinäkemällä ikivanhoista, käsinveistetyistä aihkihirsistä tehtyyn rakennukseen. 

– Puukuvanveistäjä Upi Kärrin suunnittelemat tilaratkaisut, taideteokset ja sisustus muodostivat uniikin kokonaisuuden. Talon esteettinen, taiteellinen ja rauhallinen tunnelma sekä ainutlaatuiset yksityiskohdat, kuten revontulen väreissä säihkyvä takka, hurmasivat meidät heti. Tunnelma oli samanlainen kuin rentona sunnuntaiaamuna. Saman raukean tunnelman haluamme nyt välittää vieraillemme, Kimmo Loippo kertoo. 

Hiilineutraali kohde 

Loipot ostivat kiinteistön ja remontoivat sen rakennuksia kattavasti vuosina 2018–2019. Saneeraus toteutettiin perinteistä rakennustapaa ja käsityöperinteitä kunnioittaen. 

Talo- ja tietotekniset ratkaisut uusittiin täysin, mutta rakennuksen persoonallinen henki ja alkuperäinen kelodesign-sisustus säilytettiin. Syntyi Sunday Morning Resort

Kaikissa kohteen tiloissa on myös käytössä 100 megan langaton valokuituyhteys. Kokoustila on varustettu moderneilla sähköisillä työvälineillä, kuten huipputasoisella videoneuvottelulaitteistolla. 

Kaikessa tekemisessä painotetaan kestävää kehitystä. Sunday Morning Resortin toiminta onkin täysin hiilineutraalia. 

– Energiatehokkaiden taloteknisten ratkaisujen ja rakennusten lisäeristämisen ohella olemme satsanneet muun muassa tehokkaaseen kierrätykseen ja kompostointiin, luomu- ja lähiruokaan sekä kestäviin tekstiileihin, joiden puhdistuksen hoidamme itse. Asiakaskuljetukset hoituvat sähköautoilla. Lisäksi oma kuuden hehtaarin metsämme toimii hiilinieluna. 

Järjestämme aktiviteetteja ja palveluita aina vieraidemme toiveiden mukaan

Yrittäjä Kimmo Loippo

Irtiotto stressistä 

Sunday Morning Resort on kiehtova ympäristö erilaisille yritystapahtumille ja kokouksille. Hirsirakennuksesta huokuva lämpö ja kiireetön tunnelma auttavat rentoutumaan ja vähentävät stressiä. 

– Ideana on, että me hoidamme kaikki käytännön järjestelyt ja asiak-kaamme saavat nauttia rauhasta, upeasta luonnosta ja monipuolisista harrastusmahdollisuuksista. 

Ympäristö tarjoaa hyvät puitteet aktiviteeteille. Pyhäjärvessä voi uida, kalastaa, meloa ja soutaa. Talvella hyväkuntoiset hiihtoladut kulkevat aivan Sunday Morning Resortin vierestä. Pyhätunturin hiihto- ja laskettelukeskukseen sekä Pyhä-Luoston kansallispuistoon on matkaa vain kivenheiton verran. 

– Järjestämme tapahtumia, hyvinvointipalveluja sekä retkiä ja aktiviteetteja vieraidemme yksilöllisten toiveiden mukaan. 

Kaikki kuljetustarpeet hoituvat Sunday Morning Resortin henkilöautoilla tai luksusbussilla. Paikan päältä voi myös vuokrata tarvittavia välineitä ja varusteita. 

– Olemme ottaneet kolmantena maailmassa käyttöön päästöttömät ja äänettömät eSLed-sähkömoottorikelkat. Niillä tehdään retkiä Pyhän ympäristössä ja rinteiden sulkuaikana esimerkiksi Kultakeron huipulle. 

Herkkuja omasta maasta 

600-neliöisessä päärakennuksessa sijaitsevat ravintola Aihki, kokous-, oleskelu- ja saunatilat, kuntosali sekä neljä kahden hengen huonetta. Pihapiiriin kuuluu kaksi paritaloa, joissa on majoitustilat kaikkiaan 20 henkilölle sekä Suomen kauneimmaksi kehuttu ranta- ja savusaunakokonaisuus paljuineen. Yritysasiak-kaat voivat varata käyttöönsä koko resortin, mutta myös yksittäisten huoneiden varaaminen onnistuu. 

– Vieraat voivat nauttia päivän ateriat korkealuokkaisessa ravintolassamme. Keittiömestarimme Petri Haverinen käyttää ruoan valmistamiseen läheltä hankittuja luomutuotteita. Osan raaka-aineista kasvatamme itse omassa pellossamme, keräämme lähimetsistä tai pyydämme Pyhäjärvestä. Ensi kevääksi saamme Haverisen kaveriksi espanjalaisen kollegan tuomaan keittiöömme kansainvälistä 

Haku