Hyppää sisältöön

Tutkinto taskuun työn ohessa

Tutkinto taskuun työn ohessa

29.12.2021

Vantaan Martinlaaksossa toimivassa Mercuriassa opiskelee noin 850 opiskelijaa. 

Mercuria Prossa aikuisopiskelijat voivat suorittaa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon monimuoto-opiskeluna tai vaikka kokonaan verkossa. 

TEKSTI | TUOMAS I. LEHTONEN  KUVA | MERCURIA

Mercurian koulutuspäällikkö Minttu Kilpinen innostaa työssä käyviä tutkintokoulutusten pariin. Nopeasti muuttuvassa maailmassa osaamisen jatkuva kehittäminen on ensiarvoisen tärkeää. 

– Jatkuva oppiminen tekee työurasta mielekkäämmän työntekijälle. Kun työntekijän osaaminen opintojen myötä lisääntyy, myös työyhteisö kehittyy ja yrityksen kilpailukyky paranee, Kilpinen summaa koulutuksen hyödyt. 

Nykyisin koulutuksen sisällöt ja aikataulut räätälöidään opiskelijan osaamistarpeiden ja elämäntilanteen mukaisesti. Siksi opiskelu on mahdollista myös ruuhkavuosina. 

Linkittyy omiin työtehtäviin 

Mercurian tutkintokoulutuksissa yhdistellään lähivalmennusta, verkko-opetusta ja työssä oppimista. Valtaosa oppimisesta tapahtuu työpaikalla ja linkittyy opiskelijan henkilökohtaisiin työtehtäviin. Myös lähivalmennuksessa ja opiskelijoiden suorittamissa ammattiosaamisen näytöissä pureudutaan oman työn haasteisiin. Monet opiskelijat suorittavatkin tutkinnon oppisopimuskoulutuksena. 

– Ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutukset kestävät noin vuoden. Perustutkintokoulutuksen kesto riippuu opiskelijan osaamistaustasta. Lähivalmennusta on yleensä yksi päivä tai pari iltaa kuukaudessa. Valmennuskertoihin sisältyy teorian ohella paljon pienryhmätyöskentelyä. Opiskelijat pitävät toisiltaan saamaansa vertaistukea erittäin tärkeänä, Kilpinen sanoo. 

Lähivalmennuksen rinnalla Mercuria järjestää opetusta myös eKampus -verkko-oppimisympäristössä, mikä mahdollista myös sähköisen pienryhmätyöskentelyn. Kaikki tutkintokoulutukset voi suorittaa myös kokonaan verkossa. 

Mercuria on erikoistunut liiketoiminnan osaajien kouluttamiseen, mutta monet tutkintokoulutuksista sopivat myös muilla toimialoilla työskenteleville. 

– Esimerkiksi lähiesimiestyön ammattitutkinto tuo hyvää osaamista kaikille, jotka työskentelevät esimiehinä tai ohjaavat päivittäistä toimintaa. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot soveltuvat myös korkeakoulututkinnon suorittaneille, sillä koulutuksissa pääsee pureutumaan juuri oman työn haasteisiin sekä syventämään osaamistaan tietyllä työn osa-alueella, Kilpinen kertoo. 

MERCURIAN TUTKINTOKOULUTUKSET

  • LIIKETOIMINNAN PERUSTUTKINTO 
  • LIIKETOIMINNAN AMMATTITUTKINTO JA ERIKOISAMMATTITUTKINTO 
  • LÄHIESIMIESTYÖN AMMATTITUTKINTO 
  • JOHTAMISEN JA YRITYSJOHTAMISEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO 
  • YRITTÄJÄN AMMATTITUTKINTO 

Haku koulutuksiin tapahtuu verkossa. Lisätietoa koulutuksista osoitteessa MERCURIA.FI/KOULUTUKSET 

Haku