Hyppää sisältöön

Turvallisuutta sekä tyyliä tarjolla samassa paketissa

Turvallisuutta sekä tyyliä tarjolla samassa paketissa

6.04.2021

RST-Steel valmistaa ruostumattomasta teräksestä hyvin aikaa ja kulutusta kestäviä koristetuotteita kuorma- ja pakettiautoihin.

Turvallisuuden mieltää helposti aiheeksi, joka koostuu erilaisista määräyksistä, ohjeista ja muista tylsän tuntuisista asioista. Kuorma- ja pakettiautoissa turvallisuutta voidaan lisätä myös tyylikkäästi.

Teksti Timo Hämäläinen Kuva RST-Steel

RST-Steel suunnittelee ja valmistaa kuorma- ja pakettiautojen koristetuotteita Nivalassa Pohjois-Pohjanmaalla. Tuotteiden pääasiallisena materiaalina käytetään ruostumatonta terästä.

– Nykyajan kuorma-autoilijat tykkäävät varustella ajoneuvoaan niin, että auto näyttää hyvältä. Meiltä löytyy siihen ratkaisut, joilla saadaan samalla parannettua auton turvallisuutta. Karjapuskurit suojaavat autoa kolaritilanteissa. Esimerkiksi törmäys hirven kanssa jättää karjapuskuriin yleensä vain lommon tai pari, jotka voidaan helposti korjata, sanoo RST-Steel Oy:n Etelä-Suomen yritysmyynnistä vastaava Arttu Eskola.

Ilman karjapuskuria vastaava onnettomuus rikkoo helposti jäähdyttimen sekä  auton muita keularakenteita. Rikkoutuneiden osien korjaaminen on verrattain kallista. Lisäksi auto pysyy poissa liikenteestä, kunnes viat on korjattu.

RST-Steel antaa myymilleen karjapuskureille vuoden takuun. Sinä aikana vikojen pitäisi tulla ilmi, mikäli niitä on tullakseen.

– Ruostumattomasta teräksestä tehdyt tuotteet ovat vankkaa tekoa. Ne suunnitellaan ja valmistetaan huolella, jotta ne kestävät isältä pojalle, Eskola kertoo.

Karjapuskurien elinkaari ei aina pääty pojanpojankaan käytön jälkeen, sillä yritys ostaa käytettyjä puskureita ja kierrättää ne kunnostuksen jälkeen uusiokäyttöön.

Päivänvalo ei väsytä

Karjapuskureihin ja muihin ruostumattomasta teräksestä tehtyihin varusteisiin on helppo kiinnittää lisävarusteita, kuten lisävaloja, työvaloja ja varoitusvilkkuja. Valojen osalta RST-Steel tekee yhteistyötä englantilaisen Lazer Lampsin kanssa.

– Lazer-lisävalojen värilämpötila on hyvin lähellä päivänvaloa. Valo on miellyttävää eikä väsytä silmiä. Päivänvaloa vastaavassa valossa kuljettaja näkee kohteet luonnollisina ja jaksaa tehdä töitä paremmin kuin sinisessä valossa.

Eskola on saanut myös työkoneen kuljettajalta palautetta, että tasoitettavan kohteen pinnanmuodot erottuivat Lazerin valoilla paljon paremmin kuin sinisessä valossa.

Autotallista maailmalle

Arttu Eskolan isä Ilpo Eskola perusti RST-Steelin yhdessä ystävänsä Tommi Pääkön kanssa vuonna 2005. Pääkkö työskentelee yhtiön toimitusjohtajana ja Ilpo Eskola hallituksen puheenjohtajana. 

Autotallista liikkeelle lähtenyt yritys on viidessätoista vuodessa kasvanut yli 20 henkilöä työllistäväksi yhtiöksi, jolla on tuotantolaitos Nivalassa ja toimipiste myymälöineen Pirkkalassa. Yhtiö tarjoaa tuotteitaan myös verkkokaupassa. Lisäksi Volvon ja Vehon asiakkaat voivat hankkia autonsa valmiiksi RST-Steelin tuotteilla varustettuna. 

Arttu Eskolan mukaan RST-Steel  on ottanut ensimmäisiä askeleita kansainvälisille markkinoille. Se on vienyt tuotteitaan jo Pohjoismaihin, Saksaan ja Viroon. 

Haku