Hyppää sisältöön

Turvallisia koteja vuosikymmenten kokemuksella

Turvallisia koteja vuosikymmenten kokemuksella

14.01.2022

Lujatalo Oy:n työmailla uusiutuvan energiankäyttö ja lajitteluaste ovat korkealla tasolla. 

Kuopiolainen perheyritys rakentaa kestäviä koteja, jotka vähentävät rakennusteollisuuden ympäristökuormaa ja edistävät vastuullista kuluttamista. Asukkaiden asumismukavuudesta tinkimättä. 

TEKSTI I MARI KORHONEN KUVA I LUJATALO

Rakentamisen edelläkävijänä tunnettu Lujatalo Oy on rakentanut suomalaisille kestäviä taloja pitkäjänteisesti jo lähes 70 vuoden ajan. Perheyhtiöllä on pitkät perinteet, mutta arvot ovat kulkeneet samoina läpi vuosikymmenten. Lujatalo Oy rakentaa suomalaisille turvallisia koteja vastuullisin menetelmin. Vuosi vuodelta ympäristöystävällisemmin. 

– Toimintaperiaatteemme läpi vuosikymmenten on ollut välttää turhaa riskinottoa ja noudattaa tinkimättömästi lujia toimintatapoja ja eettisiä ohjeita. Turvaamme tulevaisuutta pienentämällä sinnikkäästi rakentamisen hiilijalanjälkeä ja valmistamalla koteja, joissa jokaisen suomalaisen on mahdollista elää ekologisemmin, suunnittelujohtaja Janne Sihvonen Lujatalolta sanoo.

Lujatalo Oy:n pitkäikäiset ja monikäyttöiset rakennukset valmistuvat vihreillä työmailla, joissa lajitteluaste ja uusiutuvan energian käyttö ovat korkealla tasolla. Työmaasähkö tuotetaan tuulivoimalla ja materiaalitehokkuus näkyy muun muassa jätemäärien minimointina ja muovin käytön vähentämisenä. Uusien rakennusten suunnittelussa pyritään edistämään myös loppukäyttäjien vastuullista kuluttamista.

– Tulevissa asunnoissa jäteastioiden määrää on nostettu ja siivouskomeroihin asennetaan kestokassit kartongille, paperille sekä pulloille ja tölkeille. 

Kestävää elämää uudiskohteessa

Lujatalo valmistaa uudiskohteita, jotka ovat ensiluokkaisia paitsi asumismukavuuksiltaan myös energiatehokkuudeltaan. Uusi koti on pitkään remonttivapaa ja nykyaikaiset ratkaisut tekevät asumisesta turvallista ja kustannustehokasta. 

– Uudiskohteissa rakennusmateriaalit kestävät kulutusta ja ovat ystävällisiä sekä ihmiselle että luonnolle. Kustannukset pysyvät hyvin hallinnassa, sillä energiatehokkaat ratkaisut tekevät lämmitys- ja vesikuluista hyvin ennakoitavia. Lisäksi huoneistokohtaiset lämpimän ja kylmän veden mittarit, tiiviit ikkunat, hyvä lämmöneristys sekä lämmön talteenotolla varustettu koneellinen tulo-poistoilmanvaihto pitävät asumisen ylläpitokustannukset kohtuullisina, kertoo myyntipäällikkö Sari Lähde Lujatalolta.

Ihmisille tehtyjä koteja

Rakennusprosessin aikana tulevan asukkaan on myös mahdollista vaikuttaa muun muassa asunnon materiaaliratkaisuihin.

– Tehtävämme on rakentaa koteja ihmisten tarpeisiin ympäristöä kunnioittaen. Olemme ottaneet määrätietoisesti askelia kohti asukaskeskeisempää rakentamista ottamalla asukkaita mukaan suunnitteluprosessiin. Kun uuden kodin ostaa rakentamisen alkuvaiheessa, lopputulokseen on mahdollista vaikuttaa, Sihvonen kertoo.

Pettämätön laatu, läpinäkyvä toiminta ja asiakaskeskeinen ajattelutapa ovatkin vakiinnuttaneet Lujatalon aseman luotettavana ja perinteikkäänä rakennusliikkeenä.

Tulevista Lujakodeista voi olla yhteydessä asuntomyyjä Satu Salmelaan. Sadun yhteystiedot löytyvät yrityksen nettisivuilta.

LUJATALO.FI

Haku