Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden toimistotalo

Tulevaisuuden toimistotalo

9.02.2021

KOO3:ssa riittää mielenkiintoisia yksityiskohtia. Loft-henkisen ullakkotoimiston lisäksi julkisivun toisella puolella on vehreä sisäpiha, joka on harvinaisuus ydinkeskustan alueella.

Kamppiin muodostuu CapManin ja Innovation Homen yhteistyössä saneeraama innovaatiokeskus. Se on ainutlaatuinen kiinteistö suomalaisessa toimistokentässä.

Teksti Taneli Tuokko  Kuva Capman Real Estate

Kansakoulukatu 3:n historia on rikas. Vuonna 1931 siihen rakennettiin kuusikerroksinen ammattikoulu, ja vuosina 1985-1991 se toimi Ateneumin väliaikaisena tilana peruskorjauksen ajan. Kadunpuoleinen julkisivu on muurattu Santamäen tiilitehtaan tiilillä ja ensimmäisen kerroksen ikkunoiden päällystää kuvanveistäjä Gunnar Finnen kullatut reliefit eli kohokuvat.

2020-luvulla kiinteistössä nähdään jälleen renessanssi, kun Innovation Home ja CapMan Real Estate ovat yhteistyössä saneeraamassa samaan kiinteistöön innovaatiokeskusta. Keskuksessa luodaan uutta toimistokulttuuria sekä koko maan toimistokenttää muokkaava tila aivan Helsingin keskustassa, Kampissa. Kiinteistö on nimetty KOO3:ksi.

– Yhteistyöllä haluamme, että meidän kiinteistömme erottuu markkinoilla. Se on jotain ihan uutta vanhoissa raameissa. Yritykset miettivät vakavissaan, millä tavalla tulevaisuudessa työskennellään ja miten saadaan joustavuutta ja palveluita, jotta parhaat talentit saataisiin houkuteltua työskentelemään yritykselle. Meillä on siihen vastaus, CapManin Asset Manager Charlotta Monto kertoo.

Innovation Home operoi coworking-tilaa katutasossa ja kahdessa kellarikerroksessa. CapMan taas vuokraa kuutta ylempää kerrosta yrityksille toimistokäyttöön. Sinne tavoitellaan ajan hermoilla olevia innovatiivisia yrityksiä: muun muassa IT-, konsultointi-, digimarkkina- ja suunnittelutoimistoja; musiikki- ja pelialan osaajia sekä startupeja.

– Osan palveluista voi ulkoistaa Innovation Homelle tehostaakseen yrityksen arkea. Se on ihan mieletön mahdollisuus, Monto kertoo.

Käyttäjänsä näköinen tila
  • Ainutlaatuinen innovaatiokeskus KOO3 on tyylikäs uuden ajan toimistokonsepti, joka valmistuu maaliskuussa 2022.
  • Se tavoittelee ajan hermoilla olevia innovatiivisia yrityksiä, joille työympäristöllä on merkitystä.
  • Innovation Homen yhteistyön kautta tarjolla on joustavat tilat ja työhyvinvointiin liittyviä palveluita.
  • Kiinteistölle ollaan myöntämässä LEED Gold -ympäristösertifikaatti.

Räätälöidyt toimistotilat

Siinä missä Innovation Homen tilat ovat pitkälti heidän näköisensä, CapManin vuokraamiin toimistotiloihin vuokralaiset pääsevät itse halutessaan vaikuttamaan. Huonekorkeus on mittava, tilat ovat ilmavat ja avoimet, sekä lukuisten kookkaiden ikkunoidensa myötä myös virkistävän valoisat.

– Mahdollisuudet ovat lähestulkoon rajattomat. Kiinteistön muoto asettaa omat raaminsa, mutta jättää hyvin tilaa myös räätälöinnille. Teemme tiloista ensisijaisesti käyttäjiensä näköiset: luomme tunnelman, huomioimme heidän tarpeensa, sekä tuomme uusia palveluita tarjolle. Tätä varmasti tulevat arvostamaan niin työntekijät kuin heidän vieraansakin, korostaa CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja Markku Jääskeläinen.

KOO3:ssa riittää mielenkiintoisia yksityiskohtia. Seitsemäs kerros syntyy aiemmin käyttämättömään rakennuksen kylmätilaan, josta uudisrakennettaan tyylikäs loft-henkinen ullakkotoimisto. Kansakoulukadun julkisivun toisella puolella on vehreä ja viihtyisä sisäpiha, joka on ylellinen harvinaisuus ydinkeskustan alueella.

– Sisäpihalle mahtuu kaiken näköistä: esiintymislavaa, ulkokuntosalia tai vaikka pieni hirsisauna jacuzzin kera. Se myös mahdollistaa työpisteiden järjestämisen, jolloin kauniilla säällä työnteosta voi halutessaan nauttia raittiissa ulkoilmassa, Jääskeläinen maalailee.

Tilojen lisäksi on yhteisö

Koronaviruspandemia on osaltaan mullistanut työskentelymalleja. Muutokset, joissa olisi voinut kestää kymmenisen vuotta, tapahtuivat vain parissa kuukaudessa. Töitä tehdään sekä kotona että toimistolla, mutta myös kirjastoissa ja coworking-tiloissa. Työnantajilta vaaditaan erottautumista, jotta huiput saadaan omaan haaviin.

– Varsinkin meidän tavoittelemillamme aloilla on työntekijöiden markkinat. Tärkeäksi nousee, että minkälaiset tilat ovat, kuinka helposti he sinne pääsevät ja miten he siellä viihtyvät. Yritämme luoda aitoja kohtaamisia, joka luo turvallisuuden tunnetta. Kun on turvallinen olo, niin voi saada aikaan mitä tahansa, Jääskeläinen korostaa.

Monto korostaa myös työhyvinvointia ja palveluihin panostamista. KOO3:ssa synergiaa on luomassa katukerroksen lounge, jota operoi Innovation Home.

– Yhteistyön kautta työhyvinvointiin liittyviä palveluita voi järjestää ja hankkia samasta kiinteistöstä. Innovation Home järjestää muun muassa joogaa, crossfittiä ja cateringia. Tarvittaessa heiltä löytyy työpisteitä, neukkareita ja tapahtumatiloja, jotka mahdollistavat isojenkin tilaisuuksien järjestämisen, Monto toteaa.

Haku