Hyppää sisältöön

Toimiva työelämä vaatii jatkuvaa kouluttautumista

Toimiva työelämä vaatii jatkuvaa kouluttautumista

19.08.2022

Asiakkuuspäällikkö Katri Kanerva kertoo Mercuria Pron tarjoavan verkkoon räätälöityjä, vuorovaikutteisia ja monipuolisia koulutuksia.

Mercuria Pro tarjoaa mahdollisuuden monimuotoiseen kouluttautumiseen työn ohella yli 100 vuoden kokemuksella.

TEKSTI | MARIA PALDANIUS   KUVA | SANNI HIRVONEN

Työhyvinvointi, valmentava johtaminen ja hyvä perehdyttäminen – sekä tietenkin: tulos ja talous. Kun nämä kulmakivet ovat kunnossa, yrityksellä on oivalliset edellytykset kasvaa ja kehittyä myös globaalien muutosten myllerryksessä. Tässä tavoitteessa yrityksiä tukee laadukas aikuiskouluttaja Mercuria Pro

– Uskomme, että jatkuva oppiminen on tullut jäädäkseen. Työelämässä ei enää pärjää sillä, että opiskelee vain yhden ammatin ja tekee sitä loppuelämänsä. Maailma muuttuu nopeasti ja siksi jokaisen on oltava tietyllä tavalla herkillä, sanoo Mercuria Pron asiakkuuspäällikkö Katri Kanerva.

Hienosäätöä on tapahtunut myös Mercuria Pron koulutusmaailmassa. Korona-aikana opintoja siirrettiin verkkoon ja etäopiskelusta tuli normi. Paluu uuteen normaaliin on tarkoittanut yhä monimuotoisempaa opiskelua: osa yrityksistä haluaa lähi- ja livekoulutuksia, osa suosii hybridimallia tai verkko-opiskelua. 

– Meillä koulutuksia ei ole sidottu yhteen suoritustapaan. Tutkintojen sisällöt, painopisteet ja suoritustavat räätälöidään monimuotoisesti ja tarpeen mukaan. Opiskella voi missä päin Suomea tahansa.

Kouluttaminen sitouttaa

Koronan jälkeen monet yritykset ovat kamppailleet rekrytoinnin haasteiden kanssa. Osaamisen kehittämisestä onkin tullut yksi markkinointiväline rekrytoinnin tueksi. Moni työnhakija arvostaa mahdollisuutta kouluttautua työn ohella, ja yritykselle se on hyvä tapa sitouttaa henkilöstöä.

– Kouluttautuminen nostaa yrityksen arvoa. Mitä enemmän yksilö kehittyy, sitä enemmän yrityskin voi kehittyä. Osaava henkilöstö vahvistaa työyhteisön hyvinvointia.

Erityisesti esihenkilöiden tulee haastaa omia työskentelytapojaan. Työyhteisöt ovat yhä monimuotoisempia, ja samassa työpaikassa voi olla eri kulttuuritaustoja ja sukupolvia edustavia ihmisiä, joilla on erilaisia ajatuksia työstä.

– Vanhan ajan esihenkilötyö ei enää toimi. Esihenkilöiden täytyy mukauttaa toimintatapojaan, koska heillä on avaimet erilaisten ihmisten kohtaamiseen ja sitouttamiseen.

Työkaluja työn ohella

Mercuria Pron koulutusmaailmassa opiskelija voi luoda itselleen omannäköisensä opintopolun, jota on mahdollista kulkea omien aikataulujen mukaan työn ohella. 

– Meiltä saa konkreettisia työkaluja oman osaamisen kehittämiseen. Jopa 80 prosenttia opiskelusta tapahtuu omilla työpaikoilla ja tehtävät ovat suoraan sidoksissa työelämään, Kanerva kertoo.

Opinnoissa ratkotaan työelämän haasteita yhdessä huippukouluttajien ja muiden opiskelijoiden kanssa. 

– Ajatuksia on hyvä pöllyttää yhdessä muiden kanssa. Silloin saa uutta näkökulmaa myös omaan työhön, Kanerva sanoo.

Haku