Hyppää sisältöön

Toimiva katto suojelee taloa

Toimiva katto suojelee taloa

4.03.2022

Tyypillisessä omakotitalokohteessa kattoremontti kestää keskimäärin noin 3-4 päivää.

Kun katto on kunnossa, voivat sekä talo että sen asukkaat hyvin. Uusi katto nostaa myös rakennuksen jälleenmyyntiarvoa. 


TEKSTI | PEKKA SÄILÄ   KUVA | JOONA RAEVUORI

Talon katolla on monta tehtävää – kate pitää sateen loitolla sisärakenteista, aluskate ohjaa tiivistyvän veden pois ja tuuletus estää kosteuden syntymistä pitäen talon rakenteet kuivina. Toimivat kattorakenteet pienentävät myös talon lämmityskustannuksia.  

Kattokeskuksen aluejohtaja Tuomas Vapaniemi kertoo, että tyypillisessä omakotitalokohteessa kattoremontti kestää keskimäärin noin 3–4 päivää. Kattoremontin arvioon sisältyy telineiden ja turvakaiteiden asennus, vanhojen kattorakenteiden purkaminen ja uusien rakenteiden asennus viimeistelytöineen. Kattokeskus on urakoinut omakotitalojen lisäksi myös lukuisia rivitalo- ja pienkerrostalokohteita jo 25 vuoden ajan.

– Katto on rakennuksen tärkeimpiä rakenteita, joten sen remontti kannattaa jättää ammattilaisten toteutettavaksi. Ennen urakkatarjousta on tärkeää suorittaa kattorakenteiden kuntokartoitus, jossa määritellään remontin laajuuden tarve. Kattokeskuksen tekemä kuntotarkastus on aina maksuton.

Kattoremontti kannattaa jättää ammattilaiselle.

Kattokeskuksen aluejohtaja Tuomas Vapaniemi

Asiakkaalle yksilöllisesti suunniteltu ratkaisu

Kuntokartoituksen jälkeen Kattokeskus antaa asiakkailleen kiinteän tarjouksen, johon kirjataan yhdessä sovitut yksityiskohdat tehtävästä työstä, aikataulusta ja hinnasta. Samalla valitaan yksilöllisesti soveltuvimmat kattoratkaisut yhdessä asiakkaan kanssa. Kun kattoremontti on loppuun asti mietitty ennen urakan aloittamista, pysyy myös työ sovitussa aikataulussa.

– Kattoremontti on asiakkaalle vaivaton projekti, sillä hoidamme remontin alusta loppuun itsenäisesti. Kaikki asentajamme ovat vakituisessa työsuhteessa olevia työntekijöitä. Käytössämme on myös oma kalusto nosturiautoja myöten. Asiakkaan tehtäväksi jää lähinnä huolehtia siitä, että työmaa-alueelle on esteetön kulku urakan keston ajan, Vapaniemi toteaa. 

Ammattitaitoisen asennuksen lisäksi Kattokeskus huolehtii myös siitä, että jokaisesta kohteesta laaditaan työturvallisuussuunnitelma. Tähän sisältyy myös se, että työmaa jätetään siistiin kuntoon ja purkujätteet kierrätetään asianmukaisella tavalla. Asiakkaat pidetään ajan tasalla työn kulusta ja siihen liittyvistä poikkeustoimista remontin alusta loppuun.

– Annamme kattoremontin asennukselle 5 vuoden takuun ja käyttämämme valmistajat antavat katemateriaalille 30–50 vuoden takuun. Materiaaleina käytämme vain hyväksyttyjä ja ensiluokkaisia pelti- ja tiilikattotuotteita. 

Kattokeskuksen toimipisteitä löytyy Nurmijärveltä, Kirkkonummelta, Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä ja Kuopiosta. Tämä mahdollistaa laajan toiminnan Etelä- ja Keski-Suomen alueella.

– Meillä perheyrityksen perinteet yhdistyvät moderneihin työskentelytapoihin ja korkean laadun vaalimiseen, Vapaniemi kiteyttää.

Haku