Hyppää sisältöön

Töihin monien mahdollisuuksien Parkanoon

Töihin monien mahdollisuuksien Parkanoon

25.02.2022

Janica Yli-Seppänen ja Timo Mansikkaviita summaavat Parkanon tarjoavan monia mahdollisuuksia. Jäähalli oli Suomen Tekojään ensimmäinen kohde, josta olympiajäille kimposivat yritys sekä kiekkoilija Toni Rajala.

Elinvoimainen Parkano houkuttelee töihin. Kaupunkiin etsitään uusia osaajia muun muassa kylmätekniikan pariin.


TEKSTI & KUVA | HANNA TUURI

Olympia- ja MM-jäiden jäädyttäjänä sekä Nokia Arenan kylmätekniikan toimittajana tunnetuksi tullut Suomen Tekojää etsii Parkanoon uusia osaajia. Myös kaupungin lukuisissa muissa kone- ja tuotantotekniikan yrityksissä on töitä tarjolla.

– Haemme tuotantopäällikköä vastaamaan uudessa hallissa aloitettavasta koneikkovalmistuksesta. Lisäksi etsimme vahvistuksia mekaniikkasuunnitteluun sekä 3D-mallinnukseen ja LVI-insinöörillekin olisi paikka avoinna. Tuotantopuolella on tarjolla siistiä asennustyötä esimerkiksi mekaniikkakokoonpanossa, sähköpuolella sekä eristys- ja viimeistelytöissä, toimitusjohtaja Timo Mansikkaviita luettelee.

Myös palveluala työllistää Parkanossa hyvin. Janica Yli-Seppänen tuli reilu vuosi sitten töihin juuri perustettuun à la carte -ravintola Wanhaan Brankkariin

– Ihastuin heti ravintolaan, joka on huikean tyylikäs ja viihtyisä, ja nopeasti syntyi myös päätös muuttaa Pohjanmaalta tänne. Parkanoon oli helppo tulla: minut otettiin niin mahtavasti vastaan, että tuntuu kuin olisin aina asunut täällä.

Vireä kaupunki viehättää

Suomen Tekojää monipuolistaa toimintaansa Parkanossa koko ajan. Kylmätekniikan oheen nousee teollisten lämpöpumppujen valmistus.

– Näillä aloilla on todella kova noste. Nyt mennään ympäristöasiat edellä ja pyritään hiilijalanjäljen pienentämiseen. Pääsimme mukaan Pekingin olympialaisiin juuri energiatehokkaan kylmäkoneistomme ansiosta. Sen avulla syntyi Kiinan ensimmäinen ympäristöystävällistä hiilidioksidia kylmäaineenaan käyttävä jäähalli, Mansikkaviita kertoo.

Yritystä on vuosien saatossa houkuteltu muillekin paikkakunnille, mutta Mansikkaviita ei ole syötteihin tarttunut. Hän arvostaa Parkanossa sitoutunutta työvoimaa.

– Ihmiset viihtyvät Parkanossa ja pysyvät yrityksessä. Meillä on iso osa työntekijöistä tullut suoraan ammattikoulusta. Samoin insinööreistä moni on ensin tehnyt opinnäytetyön meille ja sitten jäänyt taloon.

Mansikkaviita toteaa Parkanon valtiksi erityisesti asumisen edullisuuden. Parkanoon on myös joka suunnasta hyvät liikenneyhteydet. Luontokin on kaunista ja lähellä.

Myös Yli-Seppänen arvostaa luonnonläheisyyttä ja mahdollisuutta päästä metsään lenkille miltei kotiovelta. Omalla autolla on helppo lähteä liikenteeseen, kun kaksi valtatietä sivuaa kaupunkia. Silti isoimman vaikutuksen häneen teki Parkanon elinvoimaisuus.

– Täällä tapahtuu koko ajan valtavasti kaikkea. Sitä en lakkaa ihmettelemästä. Muutin tänne isommalta paikkakunnalta, mutta tuntuu, että täällä on ihan toisenlainen vire kuin siellä, Yli-Seppänen kehuu.

Haku