Hyppää sisältöön

Tilitoimisto, joka kannustaa kasvuun ja kehittämiseen

Tilitoimisto, joka kannustaa kasvuun ja kehittämiseen

4.05.2021

Tilitoimisto Mandaatin myyntipäällikkö Vesa Välipirtti, yksikönjohtaja Reetta Rämäkkö ja taloushallinnon asiantuntija Mattias Taskila tarjoavat konkreettisia vinkkejä liiketoiminnan kehittämiseen.

Mitä jos kirjanpitäjältä saisi myös vinkkejä yrityksen kehittämiseen, apua hinnoitteluun ja juristin neuvoja? Tätä ja paljon muuta tarjoaa Tilitoimisto Mandaatti.

Teksti Elina Jäntti  Kuva Tuuli Nikki

Tilitoimisto Mandaatti rikkoo klassisen tilitoimiston rajoja: yrityksen ydin on kirjanpito- ja taloushallintotyössä, mutta lisäksi Mandaatista löytyy kehittämiseen ja kasvuun liittyvää näkemystä.

– Peruskirjanpidon lisäksi autamme asiakkaita monenlaisissa yrityksen asioissa. Meiltä saa apua aina yrityksen perustamisesta vaativiin yritysjärjestelyihin, sanoo liiketoimintajohtaja Karoliina Ahola

Mandaatin palveluihin kuuluvat yrityksen osakasjärjestelyihin, arvonmääritykseen, osakeantiin, sukupolvenvaihdokseen, hinnoitteluun ja yhtiömuodon muutokseen liittyvä ammattimainen tuki. 

– Hinnoittelu on tärkeä asia, jolla voi saada liiketoimintaa kannattavammaksi. Sen suhteen annamme konkreettisia neuvoja asiakkaalle.

Mandaatissa asiakasyrityksiä palvelee myös oma lakimies, joka vastaa liike-elämään liittyviin juridisiin kysymyksiin puhelimessa. 

– Asiakkaidemme mukaan lakimiehen kanssa keskustelusta saa myös henkistä hyötyä.

Perehtyy yrityksen asioihin

Kirjanpidossa Mandaatti haluaa tarjota laajempaa palvelua.

– Kuukausikirjanpidon yhteydessä kirjanpitäjä lähettää myös sanallisen raportin siitä, mitä luvut tarkoittavat. Kirjanpitäjä vertaa lukuja edellisen vuoden lukuihin ja kertoo muutoksista, joihin yrittäjän on hyvä kiinnittää huomiota. Asiakas tuntee asioitaan hoitavan kirjanpitäjän, joka on aina tavoitettavissa joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Mandaatista löytyy monen eri alan osaamista. Asiakkaina on pieniä ja isoja yrityksiä useilta toimialoilta, ja sekä kotimaassa että kansainvälisesti toimivia yrityksiä. 

– Iso asiakasryhmämme on aloittavat yritykset sekä yksinyrittäjät. Meille on tärkeää, että voimme tukea yritystä sen alkutaipaleella.

Yritys järjestää myös webinaareja ja bisnesklinikoita, joissa asiakkaalle annetaan konkreettisia vinkkejä liiketoiminnan kehittämiseen. 

– Bisnesklinikoissa on tarjottu lakimiehen vinkkejä, markkinointi- ja some-valmennusta ja kirjanpitäjien neuvoja yrityksen perustamiseen, yhtiömuodon valintaan ja hinnoitteluun. Tapahtumissa on myös voinut varata henkilökohtaisen ajan omalle valmentajalle, jonka kanssa on mietitty yrityksen kysymyksiä, Ahola kertoo.

Seuraavat klinikat järjestetään toukokuussa ja syksyllä.

Aktiivista yhteistyötä

Kasvava suomalainen vaatebrändi Alpa halusi tilitoimistokseen kumppanin, jonka kanssa voi tehdä joustavaa ja tiivistä yhteistyötä.  

– Mandaatin kanssa löysimme tekemistämme palvelevan yhteistyökuvion. Teemme aktiivisesti yhteistyötä kirjanpitäjän kanssa samassa ohjelmassa, sanoo Alpan talousjohtaja Joona Penttilä.

Mandaatista löytyi osaamista myös Alpan liiketoiminta-alueelle. 

– Meillä on kolme eri verkkokauppaa, useita maksuvälittäjiä ja kansainvälinen tuotantoketju. Kirjanpito on saatava aikaan useista datalähteistä, mikä vaatii kirjanpitäjältä tietoteknistä osaamista. Mandaatilta löytyi tähän hyvä tekijä, Penttilä sanoo.

Haku