Hyppää sisältöön

Tietoa ja tarinoita laatuviinien takaa

Tietoa ja tarinoita laatuviinien takaa

23.04.2021

Viinimestareiden Päivi ja Peetu Eklundin perustama Viiniateljee.fi tarjoaa kuluttaja-asiakkaille laadukkaita tuotteita ja kiinnostavaa viinitietoutta.

Viinit kiinnostavat yhä useampia suomalaisia, ja niiden valinnassa panostetaan entistä enemmän laatuun. Viiniateljee.fi-sivusto kertoo tarinoista viinien takana.

Teksti Vilma Timonen  Kuva BBWines

Viinikulttuuri kehittyy Suomessa kovaa tahtia. Ihmiset ovat kiinnostuneempia itse viinistä, ja nuorisokin selvästi juo vähemmän, mutta parempaa, kertoo Viiniateljee.fi-sivuston toinen perustaja, yrittäjä Peetu Eklund BBWINES Oy:stä

Peetu Eklund sekä hänen puolisonsa Päivi Eklund ovat maahantuoneet ravintoloissa ja Alkossa myytäviä viinejä vuodesta 2006. Viiniateljee.fi-sivuston he perustivat viime vuonna. 

– Viime keväänä tuli korona ja ravintolat suljettiin, eikä meillä ollut muuta myyntikanavaa kuin Alko. Halusimme tuoda Alkossa myytäviä tuotteitamme paremmin esille. Sivustolla kerromme jokaisesta viinistä tuottajan tarinan, luonnehdimme viiniä ja annamme siitä taustatietoa – haluamme tuoda viinin tarinaa esille. Tämän päivän trendi on, että ihmiset haluavat tietää enemmän, viinimestari Päivi Eklund kertoo Viiniateljee.fi:n synnystä.

Viinimestarien kirjoittamien viiniluonnehdintojen ja viinien taustatietojen lisäksi Viiniateljee.fi-palvelussa annetaan viineihin sopivia ruokasuosituksia. Kaikkia sivustolla esiteltäviä viinejä voi ostaa Alkon verkkokaupasta. Lisäksi sivuston kautta on mahdollista tilata viinejä omilla etiketeillä vaikkapa juhliin tai lahjaksi. Oma etiketti -palvelua on aiemmin tarjottu vain yrityksille, mutta nyt myös kuluttajat voivat tilata personoiduilla etiketeillä varustettuja viinejä. Oma etiketti -projektiin on valittu 10 eri viiniä yli 500 maahantuodun viinin joukosta. Minimitilausmäärä on 60 pulloa.  

Kustomoitu viinilahja

  • Viiniateljee.fi tarjoaa kevään ja kesän juhlakauteen laadukkaita lahjalaatikkoviinejä.
  • Lahjalaatikkoviinien pakkaus on mahdollista kustomoida esimerkiksi yrityksen logolla.  
  • Muun muassa Champagne Palmer & Co. -viinitalon tuotteet ovat saatavilla lahjalaatikossa.

Viinit vastuullisista olosuhteista

Vastuullisuus kiinnostaa nykykuluttajaa, niin myös viinien ollessa kyseessä. 

– Meillä kaikki lähtee siitä, että tunnemme ihmiset, joiden viinejä myymme – vastuullisuus- ja ympäristöasiat ovat tuottajasta kiinni, esimerkiksi luomuviinin viljelyssä. Pieni tuottaja voi viljellä viiniä luomuperiaatteiden mukaisesti, muttei rekisteröidy luomuviljelijäksi, koska se maksaa niin paljon. Jossain toisaalla taas ei ehkä ilmasto-olosuhteiden vuoksi uskalleta lähteä mukaan luomuviljelyyn, Päivi Eklund sanoo.

Viiniateljee.fi:ssä päämiehet tunnetaan henkilökohtaisesti ja suurimalle osalle tiloista on tehty tutustumiskäyntejä. 

– Tiedämme, mistä viinit tulevat ja millaiset olosuhteet siellä on, Peetu Eklund toteaa.

Eklundit ovat kouluttautuneet viinimestareiksi, ja viini merkitsee heille nautintoa ja juhlaa, mutta ensisijaisesti elinkeinoa.

– Viinibisneksessä on paljon kasvotonta toimintaa. Haluamme tehdä asioita hieman eri tavalla. Olemme mukana viinikulttuurin kehittämisessä Suomessa – ja olemme Suomen ensimmäinen viinimestari- ja yrittäjäpariskunta, Päivi Eklund päättää.

Haku