Hyppää sisältöön

Teräksenkova kasvu tähtäimessä

Teräksenkova kasvu tähtäimessä

25.02.2022

Weckmanin tarina sai alkunsa jo 1700-luvulla, kun suomalaiset sepät rakensivat hevosvaunuja. Yrityksen lähitulevaisuudessa siintää Skandinavian markkinoiden valloitus.

Weckman Steel Oy suuntaa kovaan kasvuun. Yritys aikoo valloittaa Skandinavian maat uudistuneella lämpöeristettyjen teräshallien valikoimallaan. 

TEKSTI | TUOMAS I. LEHTONEN KUVA | WECKMAN STEEL

Teräskatteista, teräshalleista sekä maatilaperävaunuista tunnetun Weckman Steel Oy:n tulevaisuuteen kuuluu kunnianhimoisia laajentumissuunnitelmia.

– Tavoittelemme uuden toimitusjohtajamme Juha Simolan johdolla merkittävää kasvua. Terävöitämme tuoteportfoliotamme ja tuomme olemassa oleviin tuotteisiimme uusia ominaisuuksia, lisävarusteita ja -palveluita. Haemme kasvua erityisesti teräsrunkoisista, lämpöeristetyistä halleista. Varsinkin niistä on markkinoilla kovaa ja kasvavaa kysyntää rakennuttajien keskuudessa, Weckman Steel Oy:n myyntipäällikkö Timo Nurminen kertoo.

Weckman on uudistanut lämpimien halliensa valikoiman ja valmistuksen. Myös toimitussisältöjä muokataan asiakastarpeen mukaan. Hallin leveyden voi valita 11–24 metrin haarukassa. Pituutta ei ole rajoitettu. Weckmanin hallien erikoisuus on kolminivelkehärakenne, joka mahdollistaa hallien koko tilavuuden hyödyntämisen. Leveä kehäväli sallii isojenkin koneiden ajamisen halliin.

Lämpöeristettyjen hallien, katteiden ja perävaunujen lisäksi yhtiön tarjoamasta löytyy myös sadevesijärjestelmiä, kattoturvatuotteita, maneeseja ja muita erilaisia teräsrakenteita.

– Tähtäämme alan vahvaksi toimijaksi ja suunnannäyttäjäksi koko Skandinaviassa. Kaikki hallimme valmistetaan Vierumäen tehtaalla. Asiakkaan halutessa pystymme valtakunnallisen asentajaverkostomme avulla järjestämään myös hallien perustusten rakentamisen ja pystytyksen. Kasvun myötä tarkoituksenamme on kasvattaa kumppaniverkostoamme, Nurminen jatkaa.


Suomalaisten seppien sukua

Weckmanin tarina terästuotteiden valmistajana juontuu niinkin pitkälle kuin 1700-luvun puoliväliin saakka. Silloin seppätoiminnan tuloksena syntyivät ensimmäiset
Weckman-tuotteet, hevosvaunut. Pari vuosisataa myöhemmin Weckman alkoi valmistaa maatalous- ja puutavaranajoon soveltuvia traktoriperävaunuja. 

– Teollinen massatuotanto käynnistyi viimein vuonna 1962 Vierumäellä Härkälän kylässä. Silloin perustettiin Weckmanin Konepaja Oy. Vuosikymmenen lopulla aloitettiin kattopeltien ja kippiperävaunujen valmistus. 80-luvun alussa valikoimaamme tulivat teräsrunkoiset valmishallipaketit. Tästä alkoi teräshallien tuotanto.

Tänä päivänä Weckmanin tekemässä työssä vanhat peltiseppäperinteet yhdistyvät modernin tuotantoteknologian kanssa. Nykyinen nimi, Weckman Steel Oy, otettiin käyttöön vuonna 1997. Se sopi erinomaisesti voimakkaasta kasvusta nauttivalle vientiyritykselle. Nykyään Weckman Steel vie tuotteitaan Pohjoismaihin, Keski-Eurooppaan, Venäjälle sekä moniin Baltian maihin. 

– Historiaamme mahtuu vaikeitakin hetkiä, mutta niitä ei ole jääty surkuttelemaan. Esimerkkinä mainittakoon vuosi 1986, jolloin perävaunutehtaamme tuhoutui tulipalossa. Siitä huolimatta vain puoli vuotta myöhemmin tilalle oli rakennettu täysin uusi ja entistä ehompi tehdas. Tällaisella asenteella suomalainen perheyritys on aina vienyt asioita eteenpäin, ja tekee sen jo kahdeksannessa polvessa. 

Haku