Hyppää sisältöön

Teollinen perintö kivijalkana yrittäjälle

Teollinen perintö kivijalkana yrittäjälle

15.03.2023

Karkkilan kaupunginjohtaja Marko Järvenpää kaupungintalon ala-aulassa Pikkupässi HKR3-Höyryveturin edustalla.

Uudenmaan kätketty helmi Karkkila toivottaa yritykset tervetulleiksi alueelleen. Toimivat tilat, palvelut ja historiallisen teollisuuspaikkakunnan ilmapiiri tekevät kaupungista viehätysvoimaisen yrityskeskuksen. 

TEKSTI KAISA MÄNTYRANTA | kuva ALEKSI PALMQVIST


Karkkila on kompakti pikkukaupunki, jossa kanssakäyminen on välitöntä ja kynnys keskinäiseen vuorovaikutukseen viranomaistahojen kanssa on matalalla, toteaa Karkkilan kaupunginjohtaja Marko Järvenpää

Päätöksenteon joustavuus saattaa yllättää suurista kaupungeista muuttavia, sillä pienemmissä ympyröissä joustavuuteen on paremmat mahdollisuudet. Työmahdollisuuksia löytyy lukuisten eri alojen ammattilaisille ja osaamista tuetaan yrityskohtaisilla koulutuksilla. 

Karkkila on syntynyt vuonna 1820 rakennetun Högforsin ruukin ympärille, jossa toiminta jatkuu edelleen uudella nimellä omistajanvaihdoksen jälkeen. Valimolaisten 1970-luvulla muodostama elinkeinoelämän tukijalka on edelleen vahvasti metalliteollisuudessa. Ajan mittaan kaupunki on houkutellut runsaasti eri alojen yrityksiä, ja viime vuosina erityisesti bio- ja elintarvikeala on lähtenyt kasvuun. 

Myönteinen ympäristö 

– Karkkilasta löytyy monen alan kovaa osaamista ja hyvät toimintaverkostot, toteaa Järvenpää. 

Konkreettisena etuna yrityksille on kaupungin alueelta löytyvät tilat niin tuotantoon kuin kauppaan. Teollisuuskylässä on monia suuria toimijoita, ja sen vasta rakentuvasta laajennusosasta Kakkostien välittömästä läheisyydestä löytyy kaikenkokoista tilaa hinnoilla, jotka ovat kilpailukykyisiä Uudellamaalla. 

Liikenneyhteydet kaupunkiin toimivat hyvin erityisesti pääkaupunkiseudulta. Karkkila sijaitsee valtatie kahden varrella tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Säännöllinen bussiliikenne kulkee Karkkila-Helsinki -väliä ja autolla liikkuville on hyvät tieyhteydet. 

Yrittäjälle itselleen ja kuntaan muuttaville työntekijöille kaupunki tarjoaa ehkä Uudenmaan edullisimpia, laadukkaita kaupunkiasuntoja. Aivan keskustan tuntumassa on tälläkin hetkellä myytävänä sekä moderneja että iäkkäämpiä omakotitaloja. Näiden lisäksi tarjolla on monen tasoisia kerros- ja rivitaloasuntoja. 

Yhdistelmä uutta ja vanhaa 

Vaikka Karkkila on luonteeltaan teollisuuspaikkakunta ja vanhan ruukin henki elää edelleen vahvana, tarjoaa kaupunki myös erinomaisia luontoelämyksiä. Alueella pilkottaa lähes sata järveä, lampea ja jokea harjujen notkelmissa. Vireä yhdistystoiminta on luonut Karkkilaan monipuoliset urheilu- ja kulttuuripalvelut. Urheilijamme ovat saavuttaneet menestystä monella saralla. Kulttuuria tarjoavat musiikki- ja kuvataidekoulut, sekä tanssi-ja työväenopisto unohtamatta vireää teatteri- ja elokuvaharrastusta. Karkkilan persoonallinen ilmapiiri syntyy teollisesta perinnöstä, yhdistettynä nykyaikaisiin palveluihin ja edullisiin hintoihin. 

– Kiteytettynä sanoisin, että kaupunkimme on erinomainen kokonaisuus niin yrittäjälle kuin hänen perheelleen ja työntekijöillekin. 

Haku